Oslo kommune tar grep mot økende ungdomskriminalitet ved å innføre Multisystemisk terapi (MST). Dette er et behandlingstilbud rettet mot familier med ungdom i alderen 12-18 år som sliter med aggresjon, rus og kriminell atferd.
MST innebærer tett oppfølging av ungdom og deres familier for å skape positive endringer hjemme og i nærmiljøet. Kommunen har bevilget 6 millioner kroner til et fagteam som skal skreddersy hjelpetilbudet, med mål om å hjelpe ungdommen til å bo hjemme, gå på skole og ha en meningsfull fritid, som et alternativ til fosterhjem eller institusjon.
Metoden har vist gode resultater, med over 90 prosent av ungdommene som ikke er i konflikt med loven ved tiltakets slutt.
2 måneder siden
Oslo kommune tar grep mot økende ungdomskriminalitet ved å innføre Multisystemisk terapi (MST). MST er en behandlingsmetode som innebærer tett oppfølging av ungdom og deres familier for å håndtere aggresjon, rus og kriminell atferd. Byråd for sosiale tjenester, Julianne Ferskaug, fremhever at MST er en del av en større tiltakspakke som også inkluderer institusjonsplasser og fritidstilbud. Leder for MST-teamet, Rebecca Joanne Ervik-Jeannin, påpeker at målet er å skape positive endringer hjemme og i nærmiljøet, selv om ungdommene kanskje ikke synes det er "kjempegøy" i starten. Barne- og familieetaten ser MST som en viktig metode for å forebygge kriminelle løpebaner.
2 måneder siden
Oslo kommune implementerer Multisystemisk terapi (MST) for å bekjempe ungdomskriminalitet. MST er et behandlingstilbud for familier med ungdom i alderen 12-18 år som sliter med aggresjon, rus og kriminell atferd. Kommunen har bevilget 6 millioner kroner til et fagteam som skal skreddersy hjelpetilbudet. Målet er å hjelpe ungdommen til å bo hjemme, gå på skole og ha en meningsfull fritid, som et alternativ til fosterhjem eller institusjon. Metoden har vist gode resultater, med over 90 prosent av ungdommene som ikke er i konflikt med loven ved tiltakets slutt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!