
Eksperter: Reduser inntak av ultraprosessert mat i kostholdet
1 artikkel
6 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
6 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Professor Simon Nitter Dankel og ernæringsrådgiver Cecilie Sandvad advarer mot ultraprosessert mat, som utgjør 50 prosent av energien vår. De anbefaler å redusere inntaket på grunn av høyt innhold av fett, salt og sukker, samt nye tilsetningsstoffer.
Ultraprosessert mat kjennetegnes av høyt innhold av fett, salt og sukker, samt lite vitaminer, mineraler og kostfiber.
Nordmenn får hele 50 prosent av sin energi fra ultraprosessert mat, ifølge ernæringsrådgiver Cecilie Sandvad.
Professor Simon Nitter Dankel anbefaler å redusere inntaket av unødvendig prosessert mat og velge lite bearbeidede råvarer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!