
Potetforbruk øker kraftig: Nordmenns kosthold endres
1 artikkel
16 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
16 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Nordmenns potetforbruk har økt kraftig det siste året, og det totale inntaket av grønnsaker stiger. Dette viser Helsedirektoratets årlige rapport om norsk kosthold, som også peker på utfordringer med fiskekonsum og tillit til kostrådene.
Totalforbruket av poteter, inkludert produkter og matpoteter, nådde 51,2 kilo i 2024, med en økning på nesten 5 kilo matpoteter siste år.
Engrosforbruket av grønnsaker, hvitt kjøtt, helmelk, yoghurt, ost og smør økte, mens fisk og rødt kjøtt falt til laveste nivå på 25 år.
Forbruket av fisk har falt 18 prosent de siste ti årene, og over halvparten oppgir høy pris som årsak til lavere inntak.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!