Ny forskning: Tidlig mat reduserer matallergi hos barn
1 artikkel
21 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
21 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Amerikansk forskning viser at tidlig introduksjon av allergifremkallende mat kan redusere forekomsten av matallergi hos barn. En studie i USA dokumenterer en 43 prosent nedgang i peanøttallergi etter innføring av nye kostholdsretningslinjer, noe som kan endre norske råd.
En amerikansk studie viser at tidlig introduksjon av peanøttholdig mat reduserte forekomsten av peanøttallergi med 43 prosent.
Forskning indikerer at barn som fikk peanøtter, egg, melk og hvete fra tre måneders alder, hadde lavere forekomst av matallergi.
Norske retningslinjer for spedbarnskosthold vil endres basert på disse funnene for å redusere allergiforekomsten.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!