Norske sjøfuglbestander har opplevd en alarmerende nedgang, med en reduksjon på 80 prosent siden 1970, og nesten halvparten av artene er nå truet. Regjeringen har etter åtte år med forberedelser lansert en handlingsplan for å snu denne trenden.
Planen fokuserer på å redusere sjøfugldødeligheten gjennom flere tiltak, inkludert utvidelse av petroleumsfrie områder, etablering av ekspertgrupper og strengere regulering av fiskeri og turisme. Klimaendringer og redusert mattilgang er identifisert som de største årsakene til nedgangen, og regjeringen understreker behovet for internasjonalt samarbeid.
Målet er å stoppe den negative utviklingen innen 2035.
3 måneder siden
En alarmerende nedgang i sjøfuglbestanden i Norge har ført til at regjeringen nå iverksetter flere tiltak. Åtte av ti sjøfugler har forsvunnet de siste 50 årene, og nesten halvparten av artene er truet av utryddelse. Klimaendringer og redusert mattilgang er de største årsakene til nedgangen. Regjeringen har satt som mål å redusere de negative påvirkningene på sjøfugl innen 2035. Tiltakene inkluderer blant annet krav til dokumentasjon fra tarenæringen, mer internasjonalt samarbeid, og tiltak for å redusere dødelighet som følge av bifangst og menneskelig aktivitet.
3 måneder siden
Norske sjøfuglbestander har opplevd en dramatisk nedgang, med en reduksjon på 80 prosent siden 1970. Nesten halvparten av artene er nå truet. Etter åtte år med forberedelser, legger regjeringen frem en handlingsplan for å snu denne trenden. Planen fokuserer på å redusere sjøfugldødeligheten gjennom flere tiltak, inkludert utvidelse av petroleumsfrie områder, etablering av ekspertgrupper og strengere regulering av fiskeri og turisme. Klimaendringer er identifisert som den viktigste årsaken til nedgangen, og regjeringen understreker behovet for internasjonalt samarbeid for å bekjempe problemet. Målet er å stoppe den negative utviklingen innen 2035.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!