
Grieg Seafood: Varm sjø kutter lakseproduksjon i Rogaland
1 artikkel
8 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
8 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Uvanlig høye sjøtemperaturer i Rogaland førte til at Grieg Seafood slaktet over 1000 tonn mindre laks enn forventet i tredje kvartal. Dette resulterte i økonomiske utfordringer for oppdrettsselskapet. Forskere advarer om at marine hetebølger kan bli verre fremover.
Grieg Seafood slaktet 6800 tonn laks i tredje kvartal, over 1000 tonn mindre enn forventet, grunnet høye sjøtemperaturer.
Uvanlig varme i Rogaland førte til lavere laksevekst, gjelleproblemer og tidligere slakting for oppdrettsselskapet.
Havforskningsinstituttet advarer om at klimaendringer øker frekvensen av marine hetebølger, noe som krever bedre beredskap.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!