Eirik Jensen får sone dommen med fotlenke
Eirik Jensen, den tidligere politimannen dømt til lang fengselsstraff, får nå sone resten av dommen utenfor fengsel. Kriminalomsorgen har besluttet at han kan bruke elektronisk kontroll grunnet helse.
Eirik Jensen, den tidligere politimannen dømt til lang fengselsstraff, får nå sone resten av dommen utenfor fengsel. Kriminalomsorgen har besluttet at han kan bruke elektronisk kontroll grunnet helse.
Kriminalomsorgen har besluttet at Eirik Jensen, som i 2020 ble dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj, får sone den resterende delen av straffen med elektronisk kontroll (EKVAS). Vedtaket er fattet etter at sakkyndige vurderinger har konkludert med at Jensens psykiske helsetilstand gjør ham varig soningsudyktig for fengsel.
Jensen har vært ute av fengsel på soningsavbrudd av helsemessige årsaker siden mars 2023. Hans advokater, John Christian Elden og Farid Bouras, uttaler at avgjørelsen er riktig og rettferdig, og at den anerkjenner realitetene i hans helsetilstand.
De ser vedtaket som et punktum i soningsspørsmålet og en mulighet for Jensen, som hele tiden har nektet straffskyld, til å arbeide med en mulig gjenåpning av saken. Friomsorgen jobber nå med de siste detaljene for soningen.
Ragna Lise Vikre
Eirik Jensen
Gjermund Cappelen
Farid Bouras
Nettavisen
Kongsvinger fengsel
Kriminalomsorgsdirektoratet
VG
Kongsvinger
Konflikten mellom Pakistan og India har eskalert med gjensidige rakettangrep. Pakistan bekrefter bruk av mellomdistanseraketter mot indiske mål, mens India melder om nedskutte droner over Amritsar og fem drepte i pakistanske angrep i Kashmir. Eksplosjoner er rapportert i grensebyer i begge land. G7-landene oppfordrer til dialog, og USA har tilbudt bistand for å fasilitere samtaler og deeskalere situasjonen.
Tysklands forbundskansler Friedrich Merz, Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Keir Starmer har reist til Kyiv. Sammen med Polens statsminister Donald Tusk møter de Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj for å forhandle frem en mulig 30-dagers våpenhvile. Besøket markerer en fortsatt diplomatisk innsats fra europeiske land for å finne en løsning på krigen i Ukraina.
Ukrainas sikkerhetstjeneste (SSU) hevder å ha avdekket et ungarsk militært spionnettverk i Zakarpatska-regionen, og har pågrepet to ukrainske statsborgere. Som følge har Ungarn utvist to ukrainske diplomater, noe Ukraina har gjengjeldt. Ungarn avviser anklagene som propaganda. Hendelsen forverrer det allerede anspente forholdet mellom de to landene.
En føderal dommer i California har midlertidig stanset Donald Trumps planer om omfattende masseoppsigelser og omorganiseringer i 21 amerikanske departementer. Dommeren mener administrasjonen mangler lovhjemmel for slike endringer uten samarbeid med Kongressen. Kjennelsen gjelder i to uker, og Det hvite hus har ikke kommentert saken.
Sjefen for Etterretningstjenesten, Nils Andreas Stensønes, melder om en tidobling i mottatt informasjonsmengde, som forventes å hundredobles. Dette krever økt bruk av teknologi som KI for analyse. Stensønes advarer mot omfattende etterretning og spionasje fra land som Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, rettet mot vestlig teknologi og forskning.
Norske barnehager betalte 970 millioner kroner i husleie til utenlandske eiere i 2023, nesten dobbelt så mye per bygg som til norske eiere, ifølge en analyse. Siden 2019 er minst 464 barnehagebygg solgt ut av landet. Barnehagekjedene forklarer prisforskjellene med blant annet byggets alder, tilstand og markedsforhold ved kontraktsinngåelse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!