Jørn Eggums retrett har utløst en intens jakt på ny LO-leder. Kine Asper Vistnes pekes ut som favoritt men valgkomiteen sliter med å lande en innstilling.
Jakten på ny LO-leder er i gang etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur som følge av en avsløring om et forhold og hans rolle i en sluttavtale. Kine Asper Vistnes, som er nestleder i Fellesforbundet, fremstår nå som den mest sannsynlige kandidaten til å overta det mektige vervet.
Til tross for at Vistnes tidligere har signalisert at hun ikke ønsket rollen, pågår det et intenst arbeid for å overtale henne til å stille, med bred støtte fra store forbund som Fagforbundet og Fellesforbundet. Frode Alfheim, leder i Forbundet Styrke, nevnes også som en mulig kandidat.
Valgkomiteen i LO har foreløpig ikke kommet til en avklaring og fortsetter sitt arbeid med hyppige møter for å finne en samlende innstilling før LO-kongressen.
Jørn Eggum
Merethe Solberg
Kine Asper Vistnes
Frode Alfheim
Are Tomasgard
LO
Fellesforbundet
TV 2
Styrke
LO-kongressen
15 timer siden
LOs valgkomité møttes fredag for å diskutere hvem som skal bli ny leder. Møtet ble avsluttet uten en endelig avklaring, kun dager før valget.
19 timer siden
Fellesforbundets nestleder Kine Asper Vistnes kan bli ny leder for LO. Dette skjer etter at den tidligere kandidaten, Jørn Eggum, trakk seg fra lederkampen.
19 timer siden
Valgkomiteen i LO har ennå ikke bestemt hvem som skal lede organisasjonen videre. Avgjørelsen om ny LO-leder lar vente på seg før kongressen neste uke.
20 timer siden
Etter at Jørn Eggum trakk seg, pågår det et politisk spill i LO for å finne ny leder. Intens innsats rettes nå mot å overtale nestleder Kine Asper Vistnes til å stille som kandidat.
Etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur og ble sykmeldt, seiler Frode Alfheim, leder i forbundet Styrke, opp som favoritt til å bli ny LO-leder. Alfheim har trukket seg fra valgkomiteen og er formelt foreslått av eget forbund, med støtte fra flere andre. Kine Asper Vistnes, nestleder i Fellesforbundet, nevnes også som en mulig kandidat, og det jobbes med å overtale henne til å stille. Eggums rådgiver utarbeidet et avtaleutkast for Merethe Solberg uten å kjenne til forholdet mellom henne og Eggum. Valget skjer på LO-kongressen neste uke.
Sterk jobbvekst i USA i april, med 177.000 nye jobber utenfor landbruket, overgikk forventningene og bidro til børsoppgang på Wall Street. Optimismen ble også styrket av signaler om mulige handelssamtaler mellom USA og Kina. Samtidig har president Trump lagt frem et budsjettforslag med økte forsvarsutgifter og kutt i andre offentlige utgifter, samt stanset føderal finansiering til kringkasterne NPR og PBS. Trump har også nominert en kontroversiell kandidat som sjefaktor i Washington D.C. Frp-leder Sylvi Listhaug kritiserer Trumps politikk for å skade Norge.
Et aktivistskip på vei til Gaza med nødhjelp skal ha blitt angrepet av droner utenfor Malta, ifølge Freedom Flotilla Coalition. Samtidig meldes det at USA og Israel er nær en avtale om distribusjon av nødhjelp til Gaza via en internasjonal stiftelse, etter to måneders stans og advarsler om kritisk matmangel. Israels viseutenriksminister Sharren Haskel forsvarer Israels handlinger, kritiserer Hamas og uttrykker skuffelse over Norges anerkjennelse av Palestina.
På FrPs landsmøte kritiserte partileder Sylvi Listhaug regjeringen for å bygge ned velferden, spesielt eldreomsorgen, og lovet 4000 nye sykehjemsplasser årlig. Partiet vil kreve kunnskapsministerposten i en ny regjering. Internt er partiet splittet i synet på lakseskatten, der flertallet vil fjerne den helt, mens et mindretall vil redusere den. Frp vil også fjerne bompenger etter rekordhøy innkreving i fjor. Forslaget om å fjerne næringsstøtte møter kritikk fra Abelia.
Den tyske sikkerhetstjenesten BfV har offisielt klassifisert hele ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD) som en ekstremistisk trussel mot demokratiet. Tidligere gjaldt dette kun deler av partiet. Klassifiseringen gir BfV utvidede fullmakter til å overvåke partiet, inkludert bruk av informanter og avlytting. AfD bestrider klassifiseringen og mener den er politisk motivert.
Norske kriminelle gjenger benytter i økende grad unge svensker, såkalte «klivare», til å utføre drap og annen grov vold i Norge. Denne praksisen senker terskelen for voldsbruk og gjør det vanskeligere å spore bakmennene. Flere nylige hendelser knyttes til denne trenden, og politiet ser et svensk spor i etterforskningen av drapet på Metkel Betew. Utviklingen krever styrket innsats mot gjengkriminalitet og internasjonalt samarbeid.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!