Norsk vinboom: 150.000 vinranker og eksplosiv vekst
1 artikkel
1 dag siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
1 dag siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Norsk vinproduksjon opplever en eksplosiv vekst med over 150.000 vinranker og en årlig økning på 25.000 planter. Vinmonopolet bekrefter trenden, og vinbønder som John Reidar Mitander produserer nå flere typer vin i Norge. Dette skjer til tross for utfordringer med fuktig klima og høye kostnader for småskalaprodusenter.
Norsk vinproduksjon har en eksplosiv økning med over 150.000 vinranker, og antallet øker med 25.000 planter årlig.
Vinbønder i Norge dyrker hovedsakelig piwisorter, som er motstandsdyktige mot soppsykdommer og krever mindre sprøyting.
Norsk vin kjennetegnes av høy friskhet og tydelig syrlighet, noe som gjør den matvennlig og egnet for musserende vin.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!