
Norsk tipsekultur: Frivillig å gi driks, unngå press
1 artikkel
18 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
18 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Artikkelen kritiserer den voksende tipsekulturen ved norske serveringssteder, hvor gjester føler seg presset til å gi driks. Dette står i kontrast til USA, hvor tips er en del av lønnen, da norske servitører har tariffavtale og anstendig lønn.
Tipping i Norge er frivillig, da norske servitører har anstendig lønn og tariffavtale, i motsetning til i USA.
Nye betalingsterminaler presenterer tipsforslag i prosent, noe som skaper et press og en følelse av skam ved å velge «Ingen tips».
Professor Christer Thrane bekrefter at man ikke skal ha dårlig samvittighet for å droppe tips ved normal service i Norge.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!