Energianalytikere avviser påstanden om at EUs energimarked er dysfunksjonelt, og beskriver situasjonen som «voksesmerter» forårsaket av den raske overgangen til fornybare energikilder. Markedet har vist evne til å levere strøm der det er nødvendig, selv under energikrisen i 2022.
EU planlegger å iverksette tiltak for å forbedre systemet, inkludert utbygging av strømnettet og forbedring av forbindelser mellom land. En utfordring er Tyskland, som motsetter seg oppdeling av landet i prissoner, noe som vanskeliggjør transport av strøm fra nord til sør.
Samtidig satser Tyskland stort på batteriproduksjon for å stabilisere nettet og redusere prissvingninger.
2 måneder siden
Analytikere avviser at EUs energimarked er dysfunksjonelt, og beskriver det som et marked med «voksesmerter» på grunn av rask overgang til fornybar energi. Ustabil kraftproduksjon har ført til prissvingninger, men markedet har klart å levere strøm dit det trengs. EU planlegger en handlingsplan for å strømlinjeforme systemet og senke prisene, inkludert nettutbygging og bedre mellomlandsforbindelser. Tyskland er en utfordring, da de nekter å dele landet i prisområder og sliter med å frakte strøm fra nord til sør, men satser nå stort på batteriproduksjon for å stabilisere nettet.
2 måneder siden
Energianalytikere er uenige med norske politikere og mener EUs kraftsystem ikke er dysfunksjonelt, men opplever voksesmerter på grunn av rask overgang til fornybar energi. Analytikere fremhever at markedet har klart å levere strøm der det trengs, selv under energikrisen i 2022. EU planlegger å forbedre systemet ytterligere, men nettutbygging kan ta tid. Tyskland bidrar til problemer ved å motsette seg oppdeling i prissoner, men satser samtidig på batteriproduksjon for å stabilisere nettet og redusere prissvingninger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!