Det er økende usikkerhet rundt Norges Banks rentebeslutninger, spesielt etter at Donald Trump ble president i USA. Markedet har priset inn høyere renteforventninger, noe som kan svekke den norske kronen. Sjeføkonomer er uenige om behovet for et rentekutt i mars 2025, selv om Norges Bank tidligere har signalisert dette.
Noen mener norsk økonomi er sterkere enn antatt, med lav ledighet og synkende inflasjon, noe som kan redusere behovet for rentekutt. Internasjonalt kan økte tollsatser i USA føre til økt inflasjon og færre rentekutt.
Det er også usikkerhet rundt antall rentekutt i år, med mulighet for kun to, og noen økonomer utelukker ikke nye rentehevinger. Utviklingen i USA og internasjonale renter påvirker også Norges Banks vurderinger.
3 måneder siden
Sjeføkonomer ser økt usikkerhet rundt renteutsiktene i Norge etter at Donald Trump ble president i USA. Markedet har priset inn høyere renteforventninger, noe som kan svekke den norske kronen. Norges Bank forventes å holde styringsrenten uendret på 4,5 prosent, men signalisere et kutt i mars. Det er likevel usikkerhet rundt antall rentekutt i år, med mulighet for kun to. Inflasjonen er på vei ned, men kronekursen er svakere enn forventet. Flere økonomer åpner for at lavere rente kan bli kortvarig, og noen utelukker ikke nye rentehevinger. Utviklingen i USA og internasjonale renter påvirker også Norges Banks vurderinger.
3 måneder siden
Norges Bank skal snart avgjøre om renten endres, etter et år uten endringer. Sjeføkonomer er uenige om behovet for et rentekutt i mars 2025, selv om Norges Bank tidligere har signalisert dette. Noen mener norsk økonomi er sterkere enn antatt, med lav ledighet og synkende inflasjon, noe som kan redusere behovet for rentekutt. DNB forventer tre rentekutt i 2025, mens andre er mer usikre. Internasjonalt kan økte tollsatser i USA føre til økt inflasjon og færre rentekutt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!