Nye retningslinjer fra Statens vegvesen og politiet, bestilt av Samferdselsdepartementet, tillater nå flere fotobokser. Tidligere krav om personskadeulykker på strekningen er fjernet.
Nå er det tilstrekkelig at minst 20 prosent av trafikken overskrider fartsgrensen, eller at det er vanskelig for politiet å drive fartskontroll, som for eksempel i lange tunneler. Fotobokser kan nå settes opp i tunneler over 500 meter uten forutgående fartskontroll.
Målet er å bruke fotobokser mer proaktivt for å øke trafikksikkerheten, og Vegvesenet understreker at plassering fortsatt skal være veloverveid. Det er per nå 428 fotobokser i Norge.
4 måneder siden
Nye retningslinjer fra Statens vegvesen og politiet, bestilt av Samferdselsdepartementet, åpner for at det kan settes opp flere fotobokser. Tidligere var det et krav om at det måtte ha vært personskadeulykker på strekningen for å sette opp fotoboks. Nå er det tilstrekkelig at minst 20 prosent kjører over fartsgrensen, eller at det er vanskelig for politiet å drive fartskontroll, for eksempel i lange tunneler. Målet er å bruke fotobokser mer proaktivt for å øke trafikksikkerheten. Det er per nå 428 fotobokser i Norge.
4 måneder siden
Statens vegvesen og politiet har innført nye føringer for bruk av fotobokser etter bestilling fra Samferdselsdepartementet. Målet er å bruke fotobokser mer proaktivt for å øke trafikksikkerheten. Tidligere krav om personskadeulykker på strekningen er fjernet, og det er nå tilstrekkelig at minst 20 prosent av trafikken overskrider fartsgrensen. I tillegg kan fotobokser settes opp i tunneler over 500 meter uten forutgående fartskontroll. Vegvesenet understreker at fotoboksene er ment å hjelpe bilistene, ikke plage dem, og at plassering fortsatt skal være veloverveid. Det er nå 428 fotobokser i Norge.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!