Elevundersøkelsen 2024 viser at mobbetallene i Norge har stabilisert seg, men fortsatt er på et høyt nivå. 12 prosent av elevene på 7. trinn, 11 prosent på 10.
trinn og 6 prosent i første klasse på videregående oppgir å ha blitt mobbet. Det er store forskjeller mellom fylkene, der noen opplever økning, mens andre har redusert mobbingen. Begby skole i Fredrikstad har lykkes med å redusere mobbingen gjennom fokus på klassemiljø og tidlig inngripen.
I Tromsø og Elverum har mobbingen økt, og kommunene jobber med å finne årsakene. Utdanningsdirektoratet gir råd om hvordan man skal håndtere et utrygt skolemiljø, med vekt på tidlig involvering og oppfølging. Kunnskapsministeren er ikke fornøyd med de høye tallene, selv om de ikke øker.
3 måneder siden
En ny undersøkelse viser at mobbetallene i Norge holder seg på samme nivå som i fjor, men det er store forskjeller mellom fylkene. Mens noen fylker opplever en økning i mobbing, har Begby skole i Fredrikstad redusert mobbingen betydelig. Elevene ved Begby skole mener det gode klassemiljøet og at alle kjenner alle er årsaken til nedgangen. Skolen fokuserer på tidlig inngripen og dokumentasjon av saker. I Tromsø har mobbingen økt, og kommunen inviterer elever og foreldre til å bidra for å finne årsaken. Elverum har også opplevd en kraftig økning i mobbing, og skolesjefen sier de tar situasjonen alvorlig.
3 måneder siden
Elevundersøkelsen 2024 viser at mobbetallene har stabilisert seg etter en økning de to foregående årene, men nivået er fortsatt høyt. 12 prosent av elevene på 7. trinn, 11 prosent på 10. trinn og 6 prosent i første klasse på videregående oppgir å ha blitt mobbet. Sammenlignet med 2018 er det færre skoler som har hele trinn uten mobbing. Kunnskapsministeren er ikke fornøyd med tallene, selv om de ikke øker. Undersøkelsen viser også at de fleste elevene trives på skolen. Utdanningsdirektoratet gir råd om hvordan man skal håndtere et utrygt skolemiljø, med vekt på tidlig involvering og oppfølging.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!