
Grønne poteter: Unngå giftstoffet solanin – kast dem!
1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Grønne poteter og spirer inneholder giftstoffet solanin, som kan forårsake hodepine og magesmerter. Mattilsynet og Frukt.no advarer mot inntak og anbefaler å kaste grønne poteter for å unngå forgiftning.
Grønne poteter og spirer inneholder giftstoffet solanin (glykoalkaloider), som dannes ved lyspåvirkning og kan forårsake forgiftning.
Inntak av solanin kan gi symptomer som hodepine, diaré, oppkast og i sjeldne tilfeller forbigående nevrologiske forstyrrelser.
Mattilsynet og Frukt.no anbefaler å kaste grønne poteter og aldri spise spirer for å unngå helsefare.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!