En ny undersøkelse avdekker at over halvparten av elevene i videregående skole har opplevd å føle seg utelatt i sosiale medier. Jenter rapporterer om mer negativitet og gruer seg oftere til skolen som følge av dette. Mange elever opplever konsentrasjonsvansker og manglende motivasjon på grunn av negative hendelser på nett.
Undersøkelsen viser også eksempler på mobbing og utestenging, inkludert Jodel-innlegg som omhandler vekt, kropp og legning. Kunnskapsministeren vurderer nå å innføre en 15-årsgrense for sosiale medier for å beskytte unge.
Det er også avdekket at gutter oftere begår ulovlige handlinger i russetiden, mens jenter oftere bekymrer seg for økonomien. Både gutter og jenter opplever drikkepress og angrer på hvor mye de har drukket.
3 måneder siden
En dybdeanalyse av Elevundersøkelsen 2024 viser at over halvparten av elevene har opplevd å føle seg utelatt i sosiale medier. Jenter rapporterer om mer negativitet og gruer seg oftere til skolen etter slike opplevelser. Mange elever sliter med konsentrasjon og motivasjon som følge av negative hendelser på nett. Rapporten viser også eksempler på Jodel-innlegg som omhandler vekt, kropp og legning. Undersøkelsen er basert på data fra 2431 elever i videregående skole og er analysert av NTNU.
3 måneder siden
En ny undersøkelse viser at mange unge opplever negativitet på sosiale medier, spesielt jenter i videregående skole. Over halvparten har følt seg utelatt eller ekskludert, og mange gruer seg til å gå på skolen. Dette fører til konsentrasjonsvansker og manglende motivasjon. Kunnskapsministeren jobber med å innføre en 15-årsgrense for sosiale medier for å beskytte unge. Undersøkelsen viser også at gutter oftere begår ulovlige handlinger i russetiden, mens jenter oftere bekymrer seg for økonomien. Både gutter og jenter opplever drikkepress og angrer på hvor mye de har drukket.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!