Et uventet besøk av et rådyr førte til store trafikale problemer i Oslo. Dyret tok seg inn i Ekebergtunnelen og forårsaket farlige situasjoner før det ble fjernet.
Fredag formiddag oppsto det en uvanlig hendelse i Ekebergtunnelen i Oslo da et rådyr tok seg inn i tunnelen. Dyret ble først sett i en havarilomme før det løp ut i veibanen og skapte flere farlige situasjoner for trafikken, inkludert en motorsyklist som måtte svinge unna. Politiet mottok flere meldinger om rådyret.
Som følge av situasjonen besluttet Vegtrafikksentralen å stenge tunnelen i østgående retning mot Helsfyr. Politiet rykket ut til stedet og klarte å geleide rådyret trygt ut av tunnelen mot et grønt område. Viltnemnda ble også varslet og var på vei for å bistå.
Tunnelen ble gjenåpnet for trafikk klokken 11. 45 etter at dyret var fjernet.
Anonym bilist
TV 2
Politiet
Veitrafikksentralen
Ekebergtunnelen
Oslo
Lodalen
1 dag siden
Et rådyr forvillet seg inn i Ekebergtunnelen i Oslo fredag formiddag. Dyret skapte flere farlige situasjoner for trafikken før det ble geleidet ut.
1 dag siden
Et rådyr har skapt trafikale problemer i Ekebergtunnelen i Oslo. Hendelsen har ført til at tunnelen er stengt i én retning.
Donald Trumps andre presidentperiode preges av innenriks misnøye og internasjonal uro. Amerikanere uttrykker frykt og kritikk mot Trumps politikk, mens turismen til USA faller markant. Økte tollsatser skaper frykt for varemangel på vestkysten. Forholdet til Canada er anstrengt før et møte mellom Trump og statsminister Carney, og Mexicos president avviser Trumps forslag om amerikanske soldater i landet. Internt i Det hvite hus er sikkerhetsrådgiver Mike Waltz sparket, angivelig grunnet uenighet om Iran-politikk og hemmelig Israel-samarbeid, i tillegg til en tidligere Signal-skandale. Samtidig analyseres Sylvi Listhaugs endrede stil og hvordan Trump-fokuset påvirker Frps vekst.
Det er bred forventning om at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret på 4,50 prosent ved denne ukens rentemøte. Sentralbanken har vært mer avventende med rentekutt enn andre land, hovedsakelig på grunn av vedvarende høy inflasjon i Norge. Økonomer peker på usikkerhet rundt internasjonal økonomi og en nylig kronesvekkelse som faktorer som kan påvirke fremtidige rentebeslutninger, med delte meninger om når et eventuelt kutt vil komme.
Betydelige meslingutbrudd i USA, Mexico og Canada får en amerikansk ekspert til å advare om at flokkimmuniteten mot sykdommen er tapt i Vesten. Utbruddene knyttes til lavere vaksinasjonsrater, med over 900 tilfeller i USA og det høyeste antallet i Europa på over 25 år. Majoriteten av de smittede er uvaksinerte. Også i Norge har UNICEF uttrykt bekymring for synkende vaksinasjonsdekning og trusselen mot flokkimmuniteten.
Houthi-militsen i Jemen hevder å ha avfyrt en rakett mot Ben Gurion-flyplassen nær Tel Aviv, Israels største flyplass. Angrepet førte til midlertidig stans i flytrafikken og lettere skader på to personer etter nedfall av rester. Israelske myndigheter bekrefter hendelsen og landets forsvarsminister lover en hard respons. Houthiene beskriver angrepet som en solidaritetshandling med palestinerne.
Britisk anti-terror-politi har pågrepet fem menn i en planlagt aksjon flere steder i Storbritannia, inkludert London og Manchester. Fire av de pågrepne er iranske statsborgere. Politiet mistenker at mennene forberedte en terrorhandling mot et spesifikt mål i landet. Etterforskningen er i en tidlig fase, og ransakinger pågår på flere adresser.
Det norske selskapet Heimdal har utviklet en kostnadseffektiv metode for direkte luftfangst av CO₂ ved sitt anlegg i Oklahoma, USA. Teknologien, som bruker kuler av kalsiumhydroksid, fanger CO₂ til en pris på rundt 200 dollar per tonn, betydelig lavere enn konkurrentene. Anlegget har kapasitet til å fjerne over 5.000 tonn CO₂ årlig og har fått støtte fra amerikanske politikere. Heimdal planlegger betydelig oppskalering med mål om å fange én million tonn innen 2030.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!