USA-børsene har vist en blandet utvikling. Innledende oppgang drevet av bedre enn forventede kvartalstall fra Bank of America og Citigroup, etterfulgt av et fall grunnet bekymringer knyttet til toll og handelspolitikk.
Bank of America opplevde vekst i rente- og honorarinntekter, mens Citigroup rapporterte omsetning bedre enn ventet på flere områder. Investorer frykter at fremtidige handelspolitiske beslutninger vil påvirke selskapenes inntjening negativt.
Til tross for den nylige oppgangen, er de store børsene fortsatt i minus for året, etter kraftige fall tidligere.
17 dager siden
USA-børsene opplevde et fall tirsdag etter en innledende oppgang. Investorer er bekymret for effekten av toll og handelspolitikk på selskapenes inntjening. Bank of America og Citigroup presenterte positive kvartalstall, mens Johnson & Johnson opplevde et fall. Markedet preges av usikkerhet rundt fremtidige handelspolitiske beslutninger. Til tross for dagens nedgang, er de store børsene fortsatt ned for året etter kraftige fall i kjølvannet av tollskredet 2. april.
17 dager siden
USA-børsene fortsetter å stige etter to dager med oppgang, men er fortsatt i minus for året. Bank of America og Citigroup har presentert kvartalstall som viser bedre resultater enn forventet, noe som bidrar til positiv stemning. Bank of America opplevde vekst i renteinntekter og honorarinntekter, mens Citigroup rapporterte omsetning bedre enn ventet på flere områder. Analytikere venter nå på positive skattenyheter og deregulering. Citigroup-sjefen uttrykker fortsatt tro på USAs økonomi og dollarens posisjon.
På Frps landsmøte kritiserte partileder Sylvi Listhaug regjeringen og lovet et løft for eldreomsorgen med 4000 nye plasser årlig. Partiet diskuterer også strengere kriminalitetstiltak, økonomifag i skolen, og fjerning av bompenger etter rekordhøye inntekter i fjor. Internt er det uenighet om lakseskatten, der flertallet vil fjerne den helt, mens et mindretall vil redusere satsen. Frp vil også utfordre EU-direktiver oftere og bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen, samt avvikle statlig næringsstøtte til fordel for skattelettelser, noe Abelia kritiserer.
USA skapte 177.000 nye jobber utenfor landbruket i april, noe som var betydelig sterkere enn forventet. Veksten var størst innen helse, transport og finans. Arbeidsledigheten holdt seg stabil på 4,2 prosent. De positive jobbtallene, sammen med signaler om mulige handelssamtaler mellom USA og Kina, bidro til oppgang på Wall Street og Oslo Børs. Samtidig falt arbeidsledigheten i Norge marginalt til 2,0 prosent i april, ifølge Nav, som påpeker usikkerhet grunnet et statistikkbrudd.
Etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur som LO-leder og senere ble sykmeldt etter avsløringer om et forhold til en tillitsvalgt, seiler Kine Asper Vistnes opp som den mest sannsynlige nye lederen. Vistnes, som er nestleder i Fellesforbundet og fungerer som leder der under Eggums sykmelding, har tidligere sagt nei til toppvervet, men det jobbes intenst for å overtale henne til å stille. Valgkomiteen i LO fortsetter arbeidet med å finne en samlende kandidat før kongressen.
Et aktivistskip med humanitær hjelp og internasjonale aktivister på vei til Gaza skal ha blitt angrepet av droner i internasjonalt farvann utenfor Malta, ifølge arrangøren Freedom Flotilla Coalition. Organisasjonen melder at et av skipene brenner og synker, og at de venter på evakuering. De har ikke navngitt hvem som står bak angrepet. Hendelsen skjer samtidig som Pressefrihetens dag markeres, med fokus på den forverrede situasjonen globalt, inkludert det høye antallet journalister drept i Gaza.
Prisene på brukte OBOS-boliger falt uventet kraftig i april, med en nedgang på 3,8 prosent i Oslo og 3,2 prosent nasjonalt sammenlignet med mars. OBOS beskriver fallet som større enn normalt for måneden og svakere enn ventet, muligens på grunn av salg av flere store leiligheter og at markedet har roet seg etter utsatte rentekutt. Til tross for nedgangen ligger prisene fortsatt 6,8 prosent høyere enn i april i fjor. OBOS forventer stabile priser mot sommeren.
Den tyske sikkerhetstjenesten BfV har offisielt klassifisert hele ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD) som en «ekstremistisk enhet som truer demokratiet». Tidligere gjaldt dette kun deler av partiet. Klassifiseringen gir BfV utvidede fullmakter til å overvåke partiet, inkludert bruk av informanter og avlytting. AfD bestrider klassifiseringen og kjemper mot den i rettssystemet. Avgjørelsen kan potensielt åpne for et forbud mot partiet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!