
Ultraprosessert mat: Frokostverstingene du bør unngå
1 artikkel
17 timer siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
17 timer siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Ernæringsrådgiver Cecilie Sandvad advarer mot ultraprosessert mat på frokostbordet, som kan være skadelig for helsen. Hun påpeker at 50 prosent av vår energi kommer fra slik mat, og gir konkrete eksempler på verstinger og sunnere alternativer. Dette gir viktig innsikt for å forbedre kostholdet.
Ultraprosessert mat utgjør 50 prosent av energien vår og er ofte rik på fett, salt og sukker, men fattig på vitaminer og fiber.
Frokostverstinger inkluderer butikkjøpt brød, syltetøy, fruktyoghurt og bacon, som inneholder skadelige tilsetningsstoffer som nitritt og emulgatorer.
Sunnere frokostalternativer er havregryn, melk, knekkebrød, ost, egg og honning, som er mindre prosesserte råvarer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!