Industri- og Næringspartiet (INP) opplever betydelig tilbakegang og intern uro. Etter en periode med rask vekst har partiet mistet nesten en femtedel av sine lokalpolitikere, tilsvarende 44 representanter fordelt på 28 kommuner.
I tillegg har partiet mistet rundt 5000 medlemmer det siste året. Valgforsker Bjarte Folkestad mener intern krangel om posisjoner og ledelse er en viktig årsak til nedgangen, og at partiet ikke har klart å håndtere suksessen etter valget.
Vestlandet er hardest rammet av tilbakegangen. Tidligere INP-leder Joar Nesse beklager situasjonen, mens partileder Ann Jorun Hillersøy sier partiet jobber med å bygge en solid partistruktur og lar seg motivere av dårlige meningsmålinger.
2 måneder siden
Industri- og Næringspartiet (INP) opplever en betydelig tilbakegang etter en periode med rask vekst. En undersøkelse viser at partiet har mistet nesten en femtedel av sine lokalpolitikere, tilsvarende 44 representanter fordelt på 28 kommuner. Vestlandet er hardest rammet, men partiet sliter også i andre deler av landet. Valgforsker Bjarte Folkestad mener intern krangel om posisjoner og ledelse er en viktig årsak til nedgangen. De som har forlatt INP har gått til andre partier eller blitt uavhengige representanter.
2 måneder siden
Industri- og Næringspartiet (INP) opplever intern uro og splittelse. En kartlegging viser at partiet har mistet nesten en femtedel av sine lokalpolitikere siden forrige valg. Valgforsker Bjarte Folkestad mener partiet ikke har klart å håndtere suksessen etter valget, noe som har ført til krangler om posisjoner og ledelse. I tillegg har partiet mistet rundt 5000 medlemmer det siste året. Tidligere INP-leder Joar Nesse beklager situasjonen overfor velgerne. Partileder Ann Jorun Hillersøy sier partiet jobber med å bygge en solid partistruktur og lar seg motivere av dårlige meningsmålinger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!