Internasjonale strømmetjenester som Netflix, Disney+ og Amazon Prime pålegges å investere i norsk film- og TV-produksjon. En ny lovendring krever at de investerer minst fire prosent av sin norske omsetning, noe som forventes å tilføre 150-200 millioner kroner årlig til bransjen.
Dette vedtaket kommer etter en lang kamp fra bransjen, spesielt Virke Produsentforeningen, og etter elleve år med tapte inntekter. Norge blir med dette det 17.
landet i Europa som innfører en slik investeringsplikt, noe som skal sikre like konkurransevilkår for norske produsenter og fremme norsk kultur. Den nye loven skal sikre at strømmetjenestene fortsetter å investere i norsk innhold og bidra til å fremme norsk kultur.
3 måneder siden
Internasjonale strømmetjenester som Netflix og Disney+ pålegges å investere minst fire prosent av sin norske omsetning i norske filmer og TV-serier. Dette skjer etter at Stortingets familie- og kulturkomité har vedtatt en ny medfinansieringsordning. Vedtaket kommer etter en lang kamp fra bransjen, spesielt Virke Produsentforeningen, som har jobbet for dette i over ti år. Den nye ordningen forventes å tilføre rundt 150 millioner kroner årlig til norsk film- og TV-produksjon. Norge blir med dette det 17. landet i Europa som innfører en slik investeringsplikt, noe som gir norske produsenter like konkurransevilkår som i andre europeiske land.
3 måneder siden
En ny lovendring pålegger strømmetjenester som Netflix, Disney og Amazon Prime å investere i norsk innhold. Fra 2026 skal de bidra med 150 til 200 millioner kroner årlig, noe som skal styrke norsk film- og serieproduksjon. Lovendringen kommer etter elleve år med tapt produksjon og anslagsvis én milliard kroner i tapte inntekter for bransjen. Det er stor internasjonal interesse for norsk innhold, noe suksessen til filmer som «Troll» og serier som «Nr. 24» viser. Den nye loven skal sikre at strømmetjenestene fortsetter å investere i norsk innhold og bidra til å fremme norsk kultur.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!