Klesgiganten Shein avviser anklager om tvangsarbeid i Kina, spesielt knyttet til uigur-minoriteten i Xinjiang, og understreker nulltoleranse. Menneskerettsorganisasjoner som Amnesty International krever større åpenhet rundt leverandørkjeder og fabrikkinspeksjoner.
Samtidig investerer Shein betydelig i sirkulær økonomi i Europa for å forbedre sitt image, men møter fortsatt motstand fra miljøorganisasjoner. En undersøkelse viser at arbeidere jobber opptil 75 timer i uken.
Til tross for kritikk og potensiell tollproblematikk i USA, tror Shein at de vil fortsette å vokse i det amerikanske markedet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Klesgiganten Shein avviser anklager om tvangsarbeid i Kina og understreker nulltoleranse. Amnesty International krever åpenhet om leverandørkjeder og fabrikkinspeksjoner, spesielt i Xinjiang, der det er påstander om tvangsarbeid. En undersøkelse viser at arbeidere jobber opptil 75 timer i uken. Selskapet møter også motstand fra miljøorganisasjoner, men investerer 200 millioner euro i sirkulær økonomi. Shein mener tollpolitikk fra USA ikke vil bremse dem.
1 måned siden
Klesgiganten Shein avviser anklager om bruk av tvangsarbeid i sine fabrikker i Kina, og selskapets sjef understreker at de har nulltoleranse for slike forhold. Kritikken kommer på bakgrunn av påstander om utnyttelse av uigur-minoriteten. Menneskerettsorganisasjoner som Amnesty oppfordrer Shein til større åpenhet, spesielt rundt produksjonen i Xinjiang. Samtidig investerer Shein stort i europeisk sirkulær økonomi for å bedre sitt renommé, men møter motstand fra miljøorganisasjoner. Selskapet mener også at tollpolitikk fra USA ikke vil hindre deres vekst i det amerikanske markedet.