
Buljong: Lite grønnsaker, mest salt, sukker og fett i terningene
1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Norske buljongterninger inneholder svært lite grønnsaker, ned til 2,5 prosent, og består hovedsakelig av salt, sukker, stivelse og fett. Produsentene forsvarer innholdet med at det er konsentrert smak, mens artikkelen belyser forbrukernes forventninger.
Buljongterninger fra Toro inneholder kun 2,5 prosent grønnsaker, mens Maggi har 7 prosent og Helios økologisk 12,5 prosent.
Hovedingrediensene i buljong er ofte maltodekstrin, salt, gjærekstrakt, sukker og vegetabilsk fett.
Produsentene Orkla Foods Norge og Nestlé forsvarer lavt grønnsakinnhold med at det er konsentrert smak og at mer grønnsaker ville økt prisen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!