Drapskomplott mot gjengleder avslørt via kryptert chat
Norsk politi har avdekket et angivelig drapskomplott mot en norsk gjengleder. Planene ble funnet i krypterte meldinger på telefonen til en svensk tenåring.
Norsk politi har avdekket et angivelig drapskomplott mot en norsk gjengleder. Planene ble funnet i krypterte meldinger på telefonen til en svensk tenåring.
Norsk politi har avdekket et angivelig drapskomplott rettet mot en norsk gjengleder i 30-årene, som ifølge kilder har tette bånd til avdøde Metkel Betew. Opplysningene stammer fra krypterte chatmeldinger funnet på telefonen til en svensk tenåring, som ble pågrepet i Sverige for en annen skyting. Chatten, kalt «oslo action», indikerer at tenåringen var i Norge i juli i fjor med formål om å drepe gjenglederen, som da sonet på åpen avdeling ved Bastøy fengsel og brukte fergen til fastlandet ved Horten.
Planen involverte overvåking av fergeavganger, men mislyktes, delvis fordi pistolen angivelig ble glemt. Den svenske tenåringen (nå 17) er siktet for drapsforbund i Norge, men er ikke utlevert.
En norsk mann i 20-årene er også siktet for en perifer rolle. Politiet mener drapet ble bestilt av et tungt kriminelt miljø i Norge og ser ingen direkte relasjon mellom den svenske tenåringen og offeret.
Metkel Betew
Fredrik Borg Johannessen
Jonas Berge
Henrik Boehlke
Stig Millehaugen
Norsk politi
Svensk politi
Sør-Øst politidistrikt
TV 2
Bastøy fengsel
Norge
Sverige
Södertälje
Oslo
Bastøy
17 timer siden
Norsk politi slo alarm etter funn av en kryptert chat på en svensk tenårings telefon. Chatten skal ha avslørt et drapskomplott mot en norsk gjengleder med bånd til avdøde Metkel Betew.
18 timer siden
Hemmelige meldinger avslører detaljer om et planlagt drap i Horten. En svensk tenåring skal ha glemt drapsvåpenet, noe som kan ha forhindret ugjerningen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Russlands markering av Seiersdagen 9. mai preges av frykt for ukrainske angrep, samtidig som Ukraina hevder Russland brøt sin egen ensidige våpenhvile kun timer etter at den trådte i kraft. Våpenhvilen, som skulle vare fra 8. til 11. mai, ble avvist av Ukraina som et manipulasjonsforsøk. Militæreksperter ser et potensielt ukrainsk angrep som et strategisk mål for å ydmyke Putin, mens det også spekuleres i russiske falsk-flagg-operasjoner.
Statsminister Jonas Gahr Støre har lansert Norges første nasjonale sikkerhetsstrategi, som beskriver dagens sikkerhetssituasjon som den mest alvorlige siden andre verdenskrig. Strategien erkjenner at amerikansk militær tilstedeværelse i Europa ikke lenger kan tas for gitt, og understreker at Europa må ta større ansvar for egen sikkerhet. Norge vil styrke samarbeidet med europeiske allierte, men anerkjenner fortsatt avhengigheten av amerikansk støtte.
USAs president Donald Trump har varslet en kunngjøring torsdag om en stor handelsavtale med et «stort og høyt respektert land». Medier rapporterer, basert på anonyme kilder, at avtalen trolig er inngått med Storbritannia. Trump beskriver dette som den første av mange kommende avtaler. Nyheten har ført til positive reaksjoner i aksjemarkedet og styrking av britisk pund.
President Donald Trump har utstedt en ordre for å fjerne programmer for mangfold, rettferdighet og inkludering (DEI) og det han anser som «woke» ideologi fra Smithsonian-institusjonen og andre museer. Ordren, «Gjenopprett sannhet og fornuft til amerikansk historie», hevder at det har vært et forsøk på å omskrive USAs historie negativt. Visepresident J.D. Vance skal lede gjennomføringen ved Smithsonian.
Det er rapportert om ildutveksling mellom indiske og pakistanske soldater langs kontrollinjen i Kashmir, samt en eksplosjon i Lahore, Pakistan. Hendelsene følger nylige indiske luftangrep mot mål i Pakistan, som var et svar på et angrep i indiskkontrollert Kashmir. Konflikten har ført til minst 43 drepte og økt frykt for eskalering mellom de to atommaktene.
Miljødirektoratet har avdekket fire alvorlige avvik hos Equinor etter oljeutslippet fra Njord A-plattformen i desember 2024. Kritikken retter seg mot sen oppdagelse av utslippet, mangelfull beredskapsrespons, utilpasset oljevernplan og for tidlig avslutning av oppfølgingen av forurensningen. Direktoratet ser alvorlig på funnene og har bedt Equinor om en tilbakemelding.