Forbrukertilsynet har varslet tvangsmulkt på 2,5 millioner kroner i uken for parkeringsselskapene Onepark, Apcoa AS og Aimo Park Norway AS. Tilsynet mener selskapene krever ulovlig høye fakturagebyr, og dermed bryter loven.
Forbrukerrådet støtter tilsynets syn og mener gebyret bør være maksimalt 10 kroner. Parkeringsselskapene hevder på sin side at de følger finansavtaleloven, som sier at fakturagebyret ikke kan overstige betalingsmottakerens faktiske kostnad.
Selskapene har fått frist til 20. januar for å svare på tilsynets krav.
4 måneder siden
Forbrukertilsynet har varslet tre parkeringsselskaper om milliongebyrer for å kreve for høye fakturagebyrer. Tilsynet mener at selskapene tar mer betalt for å sende faktura enn det faktisk koster, noe som strider mot den nye finansavtaleloven fra 2023. Loven sier at fakturagebyret ikke kan overstige betalingsmottakerens faktiske kostnad. De tre selskapene, Onepark, Apcoa og Aimo Park Norway, har fått varsel om tvangsmulkter på henholdsvis 1.300.000, 950.000 og 250.000 kroner. Selskapene har uttalt at de mener deres praksis er innenfor regelverket og har frist til 20. januar med å svare Forbrukertilsynet.
4 måneder siden
Forbrukertilsynet anklager parkeringsselskapene Onepark, Apcoa AS og Aimo Park Norway AS for å kreve ulovlig høye fakturagebyr. Tilsynet truer med en samlet tvangsmulkt på 2,5 millioner kroner i uken dersom selskapene ikke endrer praksis. Forbrukerrådet støtter tilsynets vurdering, og viser til at fakturagebyret ikke skal overstige de faktiske kostnadene ved å sende ut en faktura. Selskapene har fått frist til 20. januar for å svare på kravet. Aimo Park Norway AS sier de vil vurdere saken, mens de to andre selskapene ikke ønsker å kommentere.
4 måneder siden
Forbrukartilsynet har varslet tvangsmulkt på til sammen 2,5 millioner kroner i uken for parkeringsselskapene Onepark, APCOA AS og Aimo Park Norway AS. Tilsynet mener selskapene bryter loven ved å kreve for høye fakturagebyr. Selskapene har fått et «førehandsvarsel om vedtak» og må svare innen 20. januar om de vil endre praksisen sin. Forbrukerrådet støtter tilsynets syn og mener fakturagebyret bør være maksimalt 10 kroner. Selskapene på sin side mener de følger finansavtaleloven, som sier at fakturagebyret ikke kan overstige betalingsmottakerens faktiske kostnad.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!