Kine Asper Vistnes har bestemt seg for å stille som kandidat til ledervervet i LO. Beslutningen kommer etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur.
Kine Asper Vistnes, nestleder i Fellesforbundet, har offentliggjort at hun stiller som kandidat til ledervervet i LO. Dette markerer en snuoperasjon, da hun tidligere internt hadde takket nei til å være kandidat.
Hennes beslutning kommer etter at Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, trakk sitt kandidatur til LO-lederjobben som følge av medieavsløringer. Vistnes har de siste dagene vært under press og mottatt sterk oppfordring fra både eget forbund og Fagforbundet om å stille.
Med støtte fra disse forbundene, som representerer et flertall av delegatene på LO-kongressen, er hun nå ansett som favoritt til å overta etter Peggy Hessen Følsvik. Lederen av LOs valgkomité, Mette Nord, bekrefter at det nå er to sterke kandidater til ledervervet.
Kine Asper Vistnes
Jørn Eggum
Frode Alfheim
LO
Fellesforbundet
Fagforbundet
Styrke
LO-kongressen
6 timer siden
Fagforeningstoppen Kine Asper Vistnes bekrefter at hun stiller som kandidat til ledervervet i LO. Dette skjer etter at den tidligere antatte kandidaten, Jørn Eggum, trakk seg.
6 timer siden
Fellesforbundets nestleder Kine Asper Vistnes snur og erklærer seg villig til å stille som kandidat til ledervervet i LO. Dette skjer etter at den tidligere favoritten, Jørn Eggum, trakk sitt kandidatur.
6 timer siden
Fellesforbundets nestleder Kine Asper Vistnes har ombestemt seg og stiller som kandidat til LO-leder. Hun er nå favoritt til å ta over etter Peggy Hessen Følsvik på LO-kongressen.
6 timer siden
Nestlederen i Fellesforbundet, Kine Asper Vistnes, har snudd i spørsmålet om LO-ledervervet. Hun erklærer seg nå villig til å stille som kandidat dersom LO-kongressen ønsker det.
6 timer siden
Fellesforbundets nestleder Kine Asper Vistnes har snudd og sier nå ja til å stille som kandidat til LO-leder. Hun er dermed favoritt til å overta vervet etter Peggy Hessen Følsvik på LO-kongressen neste uke.
Donald Trump har uttalt at han ikke vil søke en tredje presidentperiode. Samtidig har han sparket sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz, angivelig grunnet irritasjon over Waltz' linje og hemmelige samtaler med Israel, i tillegg til en tidligere Signal-skandale. Utenriksminister Marco Rubio overtar midlertidig. Trumps andre periode har også ført til en markant nedgang i turismen til USA, og Canadas nye statsminister Mark Carney forbereder seg på et anspent møte med Trump i Washington.
Israel har kalt inn titusenvis av reservister som forberedelse til en mulig opptrapping av krigen i Gaza, to måneder etter at nødhjelp ble blokkert. Samtidig har Houthi-bevegelsen tatt ansvar for et missilangrep nær Ben Gurion-flyplassen ved Tel Aviv, som forårsaket skader og midlertidig stans i flytrafikken. I Norge kritiserer 50 organisasjoner, inkludert LO og Amnesty, Oljefondets investeringer i israelsk-okkuperte områder, og mener det er doble standarder sammenlignet med regjeringens offisielle råd.
Kine Asper Vistnes, nestleder i Fellesforbundet, stiller som kandidat til ledervervet i LO. Beslutningen kommer etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur som følge av mediesaker. Vistnes har mottatt sterk oppfordring fra Fellesforbundet og Fagforbundet, og med støtte fra disse er hun nå ansett som favoritt til å etterfølge Peggy Hessen Følsvik. Samtidig pågår debatten om Eggum-saken, der enkelte mener mediedekningen har oversett mulige arbeidstakerrettigheter for Merethe Solberg.
Fremskrittspartiet (Frp) har på sitt landsmøte vedtatt å tillate surrogati i Norge med klart flertall. Dette markerer en endring i partiets politikk og gjør Frp til det første partiet som går inn for dette. Vedtaket ble fattet til tross for advarsler fra partileder Sylvi Listhaug og nestleder Hans Andreas Limi, som pekte på etiske betenkeligheter og risiko. Tilhengere argumenterte for behovet for trygge rammer i Norge.
Det er bred forventning om at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret på 4,50 prosent på sitt kommende rentemøte, til tross for at andre sentralbanker har startet kutt. Høy inflasjon i Norge og usikkerhet knyttet til internasjonal økonomi og kronekursen påvirker beslutningen. Økonomer venter rentekutt senere i år, men tidspunktet er usikkert. Samtidig har dollaren svekket seg kraftig den siste tiden, og flere storbanker venter videre fall mot euro og norske kroner.
Det norske selskapet Heimdal har suksess med et anlegg i Oklahoma som fanger CO₂ fra luften til en betydelig lavere kostnad enn konkurrenter, ved hjelp av kalsiumhydroksid. Samtidig advarer miljøorganisasjonen Bellona om at norsk nøling med å innføre krav tilsvarende EUs Net-Zero Industry Act for CO₂-lagring kan skade Norges omdømme og investeringsklima. Offshore Norge understreker at CO₂-lagring må være lønnsomt og at hele verdikjeden må på plass.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!