Artikkelen beskriver Erna Solbergs lederstil som «tanteaktig», kjennetegnet av snusfornuft, måtehold og fokus på opprydding. Til tross for en tilsynelatende høyrebølge og en upopulær regjering, sliter Høyre med fallende målinger.
Solberg kritiseres for manglende store grep og reformer, og fokuserer i stedet på å justere eksisterende ordninger.
Hun fremstår som en samlende, men kanskje noe forsiktig figur i et politisk landskap preget av mer utradisjonelle aktører.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer i valgkampen, der Erna Solberg møter økt press etter Aps fremgang. Solberg forsøker å fremstå avslappet gjennom medieopptredener, men partiet sliter med å definere en tydelig profil og spisse sin politikk. Aps fokus på utenrikspolitikk skaper en utfordring for Høyre, spesielt for Sylvi Listhaug. Artikkelen antyder at Høyre vurderer å endre strategi, inkludert å ta selvkritikk og slutte å være så ansvarlige, for å vinne tilbake velgere. Solberg må finne nye måter å engasjere velgerne på, utover tradisjonelle temaer.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Erna Solbergs posisjon i en potensiell borgerlig regjering etter valget, spesielt med tanke på FrPs fremgang på meningsmålingene. Solberg understreker at et regjeringsskifte er viktigst, men erkjenner at det vil være et nederlag for Høyre om de ikke får statsministeren. Hun er åpen for å være statsråd under Sylvi Listhaug, men antyder at borgerlig side trolig trenger støtte fra flere partier enn Høyre og Frp for å få flertall. Valgkampen blir en kamp for Høyre både mot de rødgrønne og mot Frp om å være det største partiet på borgerlig side.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg mener Norge har fått en svekket regjering etter at Senterpartiet trakk seg. Hun ser ingen mulighet for en borgerlig regjering før valget, gitt det nåværende flertallet på Stortinget. KrF mener regjeringen har vært rotete og ønsker en ny kurs for familiepolitikken, eldreomsorgen og næringslivet. Rødt kritiserer regjeringen for å la EU-direktiver gå foran norske interesser, spesielt innen energipolitikken.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer under Erna Solbergs ledelse, hvor partiet forsøker å revitalisere sin identitet og øke sin oppslutning. Etter en periode som en dominerende kraft i norsk politikk, har Høyre opplevd en nedgang, forsterket av aksjesaken knyttet til Solbergs ektemann. Partiet vurderer nå sin strategiske tilnærming til FrP, særlig i spørsmål om skatt og innvandring. Solberg har tatt til orde for en strengere innvandringspolitikk, men det er usikkert om dette vil være tilstrekkelig for å snu den negative trenden og gjenvinne velgernes tillit. Det store spørsmålet er om Solberg fortsatt kan være den ledende figuren Høyre trenger for å lykkes.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Høyres strategiske endringer under Erna Solberg, med økt vekt på forsvar, EU-tilnærming og støtte til Ukraina. Solberg argumenterer for at Norge må være en del av EU for å ha innflytelse. Partiet tar avstand fra tidligere skandaler, spesielt aksjeskandalen knyttet til Solbergs ektemann, og fremmer forslaget om å fjerne formuesskatten. Til tross for disse grepene, utfordres Høyre til å skille seg tydeligere fra Arbeiderpartiet i en kommende valgkamp preget av personfokus og behov for klare politiske differensieringer.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer de siste meningsmålingene og deres innvirkning på de tre største partiene. Jonas Gahr Støre har opplevd en liten opptur, men er fortsatt bak Erna Solberg. Internt i Ap vurderes Støres lederposisjon, mens Høyre opplever press og spørsmål rundt Erna Solbergs lederskap. Frp er størst på gjennomsnittet av målingene, men velgerne er lunkne til Sylvi Listhaug som statsminister. Artikkelen diskuterer også dynamikken i de ulike partiene og hvordan de håndterer de varierende målingene. Det er også et poeng at de borgerlige samlet sett har et overtak.
4 måneder siden
Artikkelen analyserer Sylvi Listhaugs stilskifte og Frps økte popularitet. Listhaug har endret sin fremtoning og politiske retorikk, noe som har ført til økt oppslutning for Frp. Partiet fremstår nå som et realistisk alternativ i en tid hvor kommunene sliter økonomisk. Listhaug har utnyttet situasjonen ved å fremstå som en redningskvinne for skoler og angripe sløseri. Samtidig endrer Ap sin strømpolitikk, mens Erna Solberg risikerer å havne i skyggen. Det er likevel ikke gitt at Frp vil innfri sine løfter, og Solberg kan fortsatt ende i regjering.
1 måned siden
Høyre opplever lave meningsmålinger og får 16,3 prosent i Nettavisens ferske måling, en liten fremgang fra krisetallene i februar, men fortsatt historisk lavt. Partiet mister velgere til Frp, som nå er større enn Høyre. Til tross for de dårlige tallene er det et knappest mulig borgerlig flertall på målingen, mye grunnet at Venstre er over sperregrensen. Valgforsker spekulerer i at Erna Solberg kan gå av som partileder hvis Høyre får et dårlig valgresultat. Solberg selv fokuserer på den alvorlige situasjonen verden står i, og behovet for å styrke Norge.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg er under press etter fallende meningsmålinger og Frps fremgang. Hun mener Høyre er et mer moderat alternativ og tilbyr bedre og mer helhetlige løsninger enn Frp, selv om velgerne nå signaliserer ønske om en kursendring. Solberg er mer opptatt av langsiktige løsninger enn å jage velgerne. Hun tror ikke nødvendigvis at Frps Sylvi Listhaug blir statsminister selv om Frp blir størst, da det er den statsministerkandidaten som samler flest stemmer bak seg som vil få jobben. Solberg mener det viktigste nå er å bedre næringslivets vilkår, spesielt gjennom å redusere skatten på privat eierskap. Hun vil ikke endre klimapolitikken, men mener Høyre har en annen tilnærming enn dagens regjering.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Jonas Gahr Støres stilling som statsminister inn i 2025, etter et internt opprør i Arbeiderpartiet. Til tross for at opprøret kan ha styrket hans posisjon, sliter han med et inngrodd taperstempel. Regjeringen kritiseres for å være reaktiv og fokusere på små saker, mens de overstyres i store spørsmål som strømpriser og økte forskjeller. Distrikts-Norge opplever nedleggelser og sentralisering, noe som reiser spørsmål om demokratiets funksjon. Artikkelen antyder at velgere kan reagere med proteststemmer eller passivitet ved valget i 2025, men oppfordrer til engasjement for å påvirke politikken.
4 måneder siden
Høyre markerer seg med å hente frem «Jern-Erna»-statuen, en referanse til Erna Solbergs tid som kommunalminister, som svar på Arbeiderpartiets bekymring for en strengere Solberg. Solberg selv kritiserer den sittende regjeringen for å ha brukt mer penger med dårligere resultater, og understreker behovet for tydelig prioritering. Unge Høyre anklager regjeringen for manglende ledelse og for å la Senterpartiet overstyre. Samtidig angriper Arbeiderpartiet Høyres skattepolitikk, som de mener vil favorisere de rikeste. Fremskrittspartiets fremgang på meningsmålingene nevnes, men Solberg understreker at Høyre vil holde fast ved sin politikk.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Jonas Gahr Støres usikre posisjon som partileder i Arbeiderpartiet, til tross for et tidligere opprør. Støre har fremstått mer offensiv og sårbar i det siste, og har fått god respons i sosiale medier. Målinger viser blandede resultater for Ap, men noen indikerer fremgang for Støre. Hans utenrikspolitiske erfaring og håndtering av internasjonale saker kan styrke hans posisjon. Økonomiske faktorer som rentekutt og høy fyllingsgrad i vannmagasiner kan også være gunstige for Støre. Det spekuleres i om et lederskifte er det som skal til for å lokke misfornøyde velgere tilbake.
2 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg kritiserer den rødgrønne regjeringen for uenighet rundt EØS-avtalen, og mener dette skaper et politisk skille. Hun viser til Senterpartiets avgang fra regjeringen grunnet uenighet om EU-direktiver. Solberg påpeker at det blir vanskelig å be EU om hjelp i handelspolitikken hvis Norge ikke overholder sine EØS-forpliktelser. Statsminister Støre har uttalt at han ikke vil innføre alle EU-direktiver, men vil fremskynde implementeringen av nye EU-regler. Solberg advarer mot å la populisme og kortsiktig gevinst styre viktige nasjonale interesser.