Vestlandet og deler av Møre og Romsdal forbereder seg på flere dager med kraftig regn som følge av en «atmosfærisk elv». Meteorologene har utstedt gult farevarsel, og forventer lokalt over 100 millimeter nedbør i døgnet.
Dette fører til økt risiko for flaum og skred, ifølge NVE og Varsom. no.
Snøgrensen vil svinge med temperaturene, men det er ventet en bedring i været fra torsdag.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Meteorologisk institutt varsler store nedbørsmengder på Vestlandet de neste tre døgnene, opp mot 200 millimeter lokalt, grunnet en atmosfærisk elv. NVE har utstedt gule farevarsler for snø, skredfare og flom. Særlig tirsdag og onsdag ventes mye nedbør, opptil 120 millimeter regn på et døgn fra Voss og innover i landet. Rødt farevarsel for snøskred er sendt ut for Hardanger, Indre Fjordane og Helgeland fra mandag morgen. En atmosfærisk elv, som er tropiske luftmasser med fukt, er årsaken til det kraftige regnværet.
1 måned siden
Vestlandet og Midt-Norge opplever ekstremvær med store nedbørsmengder på grunn av en «atmosfærisk elv». Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel, og det er økt risiko for flom og skred. Enkelte steder på Vestlandet kan få opp mot 120 mm nedbør på ett døgn, mens Sør-Trøndelag kan forvente rundt 70 mm. Flere fjelloverganger er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Samtidig meldes det om vårlige temperaturer på Østlandet. Meteorologene lover bedring i været for Vestlandet og Midt-Norge mot slutten av uken.
1 måned siden
En atmosfærisk elv er på vei mot Vestlandet, og det ventes svært vått vær tirsdag og onsdag. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel, og det kan komme opptil 120 millimeter nedbør i døgnet. NVE har sendt ut rødt farevarsel for snøskred, samt farevarsler for flom og jord-, sørpe- og flomskred. Meteorologene beskriver situasjonen som at noen står og spyler med en hageslange på Vestlandet. Fra torsdag ventes det mindre nedbør.
3 måneder siden
NVE har varslet økt skredfare for deler av Vestlandet og Sunnmøre, og oppjustert farevarselet fra gult til oransje. Det er ventet kraftig nedbør som kan føre til jord-, sørpe- og flomskred. Som følge av dette har Vegvesenet stengt en rekke fylkesveier fra mandag kveld til fredag. Det er ventet lokalt 60 til 90 millimeter regn i løpet av ett døgn, og folk oppfordres til å holde seg unna bratte skråninger og elveløp. Rasfaren ventes å avta først på fredag.
1 måned siden
Oslo og Østlandet kan se frem til varmere vær med opptil 15 grader, mens Vestlandet forbereder seg på kraftig regnvær og farevarsel på grunn av en «atmosfærisk elv». Store nedbørsmengder er ventet fra Rogaland til Møre og Romsdal, og også Trøndelag vil merke det våte været. Nordland vil oppleve et fall i temperatur med snø og sludd. Meteorologene oppfordrer folk til å nyte varmen i sør, mens nord må forberede seg på kaldere vær.
2 måneder siden
Meteorologene varsler et værskifte med mildvær og regn i Sør-Norge, noe som kan føre til vanskelige kjøreforhold. Det ventes mye nedbør, spesielt på Sør- og Vestlandet, kombinert med vind som øker faren for glatte veier og hålkeføre. Det er sendt ut gult farevarsel for snøfokk i de sørligste fjellområdene. I fjellet vil temperaturene falle igjen på søndag, og snøgrensen vil senke seg.
3 måneder siden
Et kraftig væromslag er ventet over store deler av landet, med farevarsler om snøskred, sørpeskred, regn, is, flom og vind. Vestlandet og Nordland er spesielt utsatt, med store nedbørsmengder og mildere temperaturer. Det er størst risiko for jord- og flomskred på Vestlandet og deler av Møre og Romsdal, mens det er rødt farevarsel for snøskred i Voss og Lofoten. I Lofoten er alle bussruter innstilt, inkludert skolebussene. I Bergen jobbes det med å forberede gatene for å håndtere vannmengdene. Væromslaget skyldes et høytrykk over Nord-Norge og fronter innover Vestlandet og Nordland.
3 måneder siden
Det er utstedt en rekke farevarsler for store deler av Norge. Vestlandet, spesielt Bergen, forventer store mengder regn, opptil 90 mm på ett døgn, noe som kan føre til overvann og vanskelige kjøreforhold. Det er også fare for våt is på veiene. Samtidig er det utstedt gult farevarsel for is for Østlandet, Trøndelag og deler av Nord-Norge. I Hardanger er det oransje farevarsel for snøskred, og store deler av Nord-Norge har stor snøskredfare. Meteorologisk institutt fraråder all ferdsel i skredterreng. Det verste været er ventet de neste timene, men faren vil minke fra tirsdag morgen.
4 måneder siden
Meteorologene varsler kraftig nedbør på Vestlandet i helgen, med opptil én meter snø i fjellområdene. Lavlandet, inkludert Bergen, kan få opptil 100 millimeter regn. Snøskredvarslingen advarer om økt fare for skred og oppfordrer folk til å følge med på oppdateringer. Trøndelag og Nordland kan også oppleve betydelig nedbør, mens Østlandet får sludd og regn. Troms og Finnmark ser ut til å få en tørr og kald helg.
3 måneder siden
NVE har sendt ut oransje farevarsel for jord-, sørpe- og flomskred for deler av Vestlandskysten. Det ventes flere skredhendelser som kan få store konsekvenser, og utsatt bebyggelse og infrastruktur kan bli berørt. Varselet er utstedt på bakgrunn av forventet nedbør på 60-80 mm i løpet av mandag, kombinert med stigende temperaturer og snøsmelting. I tillegg er det sendt ut gult farevarsel for jord-, sørpe- og flomskred for andre deler av Vestlandet og Møre- og Romsdal.
3 måneder siden
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for underkjølt regn i deler av Østlandet. Mildvær i høyden kombinert med kulde på bakken fører til at regnet fryser til is når det treffer bakken, noe som skaper vanskelige kjøreforhold. Det er ventet at forholdene vil bedre seg utover dagen når temperaturen stiger. I Nordland er det også sendt ut gult farevarsel, men her er det store mengder regn som er bekymringen. I tillegg kan snøsmelting føre til glatte veier med is under vann. På Vestlandet er det også meldt regn, men ikke i like store mengder.
3 måneder siden
NVE advarer om betydelig økt fare for snøskred, flom og jordskred fra mandag, som følge av et kraftig mildvær som er ventet fra Rogaland til Nordland. Det ventes kraftig regn på et tørt snødekke, noe som øker sannsynligheten for naturlig utløste snøskred. Flere regioner kan oppleve faregrad 4 for snøskred, som er nest høyeste nivå, og det advares mot ferdsel i skredterreng. Vestland, Møre og Romsdal og Nordland er mest utsatt, men NVE følger også nøye med på Rogaland og Trøndelag. I tillegg kan mildværet føre til overvann og isganger i elver, noe som kan gi vanskelige kjøreforhold. De første offisielle varslene for sørpeskred og jordskred kommer lørdag formiddag, mens snøskredvarsel kommer lørdag ettermiddag.
3 måneder siden
Et kraftig mildvær er ventet fra Rogaland til Nordland fra mandag 13. januar, med regn høyt til fjells og snøsmelting som øker faren for flom og skred. Det er ventet store nedbørsmengder, spesielt på Vestlandet, og mildvær i store deler av landet vil føre til betydelig snøsmelting. Meteorologene oppfordrer folk til å følge med på varsler og veimeldinger, da det kan bli utfordrende kjøreforhold og fare for glatte veier. Tryg Forsikring oppfordrer folk til å forberede seg på væromslaget og ta ansvar for å forebygge skader.
3 måneder siden
Det er sendt ut oransje farevarsel for deler av Vestland og Sunnmøre fra mandag til fredag på grunn av mildvær og store nedbørsmengder. Dette øker faren for jord- og sørpeskred, og det ventes flere skredhendelser som kan få store konsekvenser for bebyggelse og infrastruktur. Bergensområdet forbereder seg på opptil 80 millimeter regn og liten kuling mandag. Kommunene i Vestland er innkalt til et samordningsmøte for å håndtere situasjonen. Beredskapskoordinator i Bergen kommune understreker at de har gode rutiner for å håndtere ekstremvær, og oppfordrer folk til å vurdere forholdene nøye og prioritere sikkerhet.
3 måneder siden
Et værskifte er ventet fra søndag, med overgang fra kaldt til mildt vær og regn, spesielt i Vestland og Nordland. Dette fører til økt fare for snø- og sørpeskred, med mulig faregrad 4 i flere regioner. Mildværet kan også skape glatte veier og utfordringer for trafikken på grunn av snøsmelting og regnvann. NVE følger situasjonen tett og vurderer fortløpende faren for flom og isgang i elver. Meteorologisk institutt overvåker utviklingen, men har foreløpig ikke sendt ut farevarsel.