Under det svenske mesterskapet i langrenn måtte over 50 løpere bryte fellesstarten på grunn av et krav fra SVT. TV-kanalen ønsket å unngå rot i sendingen og krevde at løpere som ble tatt igjen med en runde, måtte forlate løypa.
Dette førte til sterke reaksjoner fra både løpere og vinnere, som mente det var urettferdig å nekte utøvere å fullføre mesterskapet.
Arrangøren får kritikk for manglende løsninger, og snømangel kombinert med en kort løype bidro til at mange ble tatt igjen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Astrid Øyre Slind kritiserer forholdene under femmila i VM, og flere andre utøvere støtter kritikken. Slind vurderte å bryte løpet på grunn av de vanskelige forholdene, som hun beskriver som et mareritt. Ebba Andersson deler frustrasjonen og forteller om noe av det tøffeste hun har vært med på. Rennleder Daniel Myrmæl Helgestad forklarer at ekstremvær har gjort det nesten umulig å preparere løypene. Han nevner at de vurderte å fjerne all snø eller utsette starten, men at ingen av delene var enkle løsninger. Therese Johaug er enig i at forholdene ikke var mesterskapet verdig, men roser likevel arrangøren for å ha gjort sitt beste.
1 måned siden
Nesten 500.000 Telia-kunder mister tilgangen til TV 2s kanaler etter brudd i forhandlingene om en ny distribusjonsavtale. Dette skjer samtidig som TV 2 skal sende de tre siste dagene av ski-VM i Trondheim, inkludert femmil for menn og kvinner, samt stafett for kvinner. Telia beklager situasjonen og tilbyr kompensasjon til sine kunder. TV 2 bekrefter manglende enighet og foreslår at seerne bytter TV-distributør eller abonnerer på TV 2 Play for å få tilgang til innholdet.
3 måneder siden
Svenske langrennsløpere er bekymret for kvaliteten på skiene sine før VM i Trondheim, spesielt skøyteskiene. Flere løpere har hatt dårlige opplevelser med skiene denne sesongen, noe som har ført til dialog med smørerne. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener det er mistillit mellom løperne og smøreteamet, og frykter at dette kan ødelegge Sveriges sjanser i VM. Smøresjef Anders Svanebo avviser kritikken og sier de jobber hardt for å løse problemene. Løperne understreker at skiene er avgjørende for prestasjonen, spesielt etter fluorforbudet.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
1 måned siden
Flere skiutøvere reagerer negativt på at femmila er tatt ut av programmet under verdenscupen i Holmenkollen. De mener femmila er en viktig del av Holmenkollen-tradisjonen og appellerer til «folkesjelen». Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av tidligere års lave deltakelse, da rennet har ligget tett opp mot andre mesterskap. Noen utøvere mener de selv må ta ansvar for å prioritere femmila høyere. Renndirektøren i FIS jobber for å få femmila tilbake til Holmenkollen neste år. I år består programmet av 20 km klassisk og 10 km skøyting, med en løype begrenset til stadionområdet på grunn av snømangel.
18 dager siden
Astrid Øyre Slind trakk seg fra Petter Northugs «Janteloppet» og brente startnummeret i protest mot at kvinneklassen ble kansellert og premiepengene redusert. Opprinnelig skulle det være et pro-race på 40 kilometer med lik premie (en halv million kroner) for kvinner og menn, men arrangøren endret dette grunnet for få påmeldte kvinner. Løperne fikk tilbud om å gå en 20-kilometer med redusert premiepott. Slind mener dette er et tegn på manglende satsing på dameidrett og uprofesjonelt av arrangøren, da betingelsene ble endret rett før rennet. Arrangøren forsvarer seg med at de måtte ta en vanskelig avgjørelse basert på lav deltakelse. TV 2-ekspert Petter Skinstad omtaler hendelsen som kjønnsdiskriminering.
3 måneder siden
Etter NM i langrenn, der løpere utenfor landslaget presterte sterkt, har det oppstått sterke reaksjoner. Til tross for topplasseringer i NM, ble ingen av disse løperne tatt ut til verdenscup i Frankrike. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt kritiserer Norges Skiforbund for manglende fleksibilitet og et system han mener minner om Sovjet-tiden. Flere løpere uttrykker frustrasjon over at de ikke får sjansen til å konkurrere internasjonalt. Skiforbundet, ved langrennssjef Ulf Morten Aune, begrunner uttaket med en forhåndsbestemt sesongplan og logistikk, men forstår løpernes skuffelse. Saltvedt frykter at et slikt system vil være svært problematisk for norsk langrenn videre.
1 måned siden
Flere profilerte langrennsløpere, deriblant Martin Johnsrud Sundby og Pål Golberg, har kritisert løypeforholdene under ski-VM i Trondheim. De mener løypene er for løse og tunge, og at arrangøren burde ha brukt mer salt for å gjøre dem fastere. Pål Golberg mener arrangøren burde søkt hjelp fra eksperter. Løypesjef Daniel Myrmæl Helgestad forsvarer arbeidet og sier de har gjort sitt beste under de vanskelige værforholdene med gammel snø. Andre løpere er ikke like kritiske og mener forholdene er like for alle. Været ventes å skape utfordringer også under femmila for damer.
16 dager siden
Janteloppet har møtt kritikk etter å ha redusert premiepotten for kvinner i det 40 kilometer lange rennet, noe som førte til protester fra blant andre Astrid Øyre Slind. TV 2-ekspert Petter Skinstad kalte avgjørelsen for kjønnsdiskriminering. Reda El Chaar, Janteloppets medeier, avviser kritikken og mener endringen skyldes for få påmeldte kvinner. Han anklager Skinstad for å bruke saken til å fremme seg selv. Flere utøvere, inkludert Ebba Andersson, har uttrykt misnøye med situasjonen, selv om El Chaar mener Janteloppet viser engasjement for kvinners deltakelse i sporten.
4 måneder siden
En ny startordning i Tour de Ski, der startlisten for fellesstarten baseres på sprintresultater, har ført til kritikk og kaos blant utøverne. Flere distanseløpere, som Erik Valnes og Friedrich Moch, mener ordningen er urettferdig da den favoriserer sprintere og gjør det vanskelig for distanseløpere å kjempe om gode plasseringer. Utøvere opplevde fall og vanskeligheter med å passere sprintere i feltet. FIS forsvarer endringen med at den skal gi bedre oversikt over stillingen i touren, men flere utøvere ønsker tilbake den gamle ordningen der de 15 beste fra sprinten starter først, etterfulgt av de resterende basert på FIS-poeng.
27 dager siden
Det svenske langrennslandslaget har inngått en treårskontrakt med Riksgränsen som ny treningsbase etter å ha avbrutt høsttreningen i Vålådalen grunnet snømangel. Avgjørelsen kommer etter at de ble hånet av det norske landslaget for dårlige treningsforhold. Riksgränsen har for tiden 154 centimeter snø og har tidligere vært brukt som oppladningssted før OL i 1988. Avtalen er en del av en svensk strategi for å håndtere mildere vintre og sikre gode treningsforhold for utøverne, som har etterspurt nye treningsmiljøer. Snømangel skaper også problemer for andre arrangementer, som det svenske mesterskapet i Kalix.
11 dager siden
Rennlederen i Janteloppet kritiserer arrangøren for dårlig kommunikasjon og feilslått markedsføring rettet mot kvinnelige deltakere. Kritikken kommer etter at damenes løp med en premie på 200.000 kroner ble avlyst, noe som førte til sinne og frustrasjon blant løperne. Rennlederen mener at det ikke er tilstrekkelig konkurranse i kvinneklassen til å rettferdiggjøre så høye premier, og at markedsføringen burde vært annerledes. Hovedsponsoren forsvarer avgjørelsen og mener at de har fulgt prinsippet om likestilling ved å tilby premier i et kortere løp, men innrømmer at de burde ha håndtert premiefordelingen annerledes. Han vedgår at det var en feil å sette premiepenger på 20-kilometeren.
18 dager siden
Den svenske langrennsstjernen Ebba Andersson reagerer kraftig på behandlingen av kvinnelige utøvere i «Janteloppet». Hun kritiserer arrangøren for å ha redusert premiepengene for dameklassen betraktelig, og føler seg nedprioritert. Andersson mener det er under enhver kritikk at premiepotten for herrene var betydelig høyere, og stiller spørsmål ved om verdien av kvinnelige deltakere blir like høyt verdsatt. Rennleder Pål Trøan Aune forklarer at endringene skyldes lav påmelding i dameklassen, og beklager manglende informasjon om at 20-kilometeren ikke hadde premiepenger. Andersson ser nå frem til ferie etter en sesong med blant annet tre VM-gull.
3 måneder siden
Skiforbundet har igjen møtt kritikk for sin håndtering av uttak, denne gangen for verdenscupen i Les Rousses. Flere løpere utenfor landslaget, som Henrik Dønnestad, Mikael Gunnulfsen og Eirik Mysen, presterte sterkt i NM, men fikk ikke sjansen i verdenscupen. Kommunikasjonen fra forbundet ble oppfattet som arrogant og mangelfull, noe som førte til sterke reaksjoner. Kritikken gikk på manglende åpenhet og favorisering av landslagsløpere. Selv om skiforbundet senere beklaget håndteringen, viser saken behovet for mer transparent og konsistent kommunikasjon rundt uttak for å unngå mistillit.