Fotball-VM for kvinner utvides til 48 lag fra 2031
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har besluttet å utvide antall deltakerland i fotball-VM for kvinner. Fra og med mesterskapet i 2031 vil 48 lag konkurrere om tittelen.
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har besluttet å utvide antall deltakerland i fotball-VM for kvinner. Fra og med mesterskapet i 2031 vil 48 lag konkurrere om tittelen.
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har på et digitalt styremøte vedtatt å utvide antall deltakerlag i fotball-VM for kvinner. Fra og med mesterskapet i 2031 vil turneringen inkludere 48 lag, en økning fra dagens 32.
Fifa begrunner beslutningen med at utvidelsen vil føre til økte investeringer i sporten globalt og gi flere medlemsland mulighet til å utvikle kvinnefotballen. Konsekvensen av utvidelsen er at antall kamper i mesterskapet vil øke betydelig, fra 64 til 104, og turneringens varighet forlenges med én uke.
Fifa-president Gianni Infantino uttalte at dette er et steg for å utvikle kvinnefotballen ved å la flere land dra nytte av turneringen. Neste VM avholdes i Brasil i 2027.
Gianni Infantino
Fifa
NTB
Brasil
Konflikten mellom India og Pakistan eskalerte med gjensidige rakettangrep og en pakistansk erklæring om militæroperasjon. USAs president Trump kunngjorde senere en USA-meglet umiddelbar våpenhvile, som Pakistan bekreftet, mens India foreløpig ikke har kommentert. Eksperter advarer om at situasjonen er spesielt farlig grunnet hendelsenes synlighet og sterkt hjemlig opinion.
Ledere fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Polen møtte president Zelenskyj i Kyiv for å diskutere en 30-dagers våpenhvile i krigen mot Russland. Ukraina har erklært seg villig til en betingelsesløs våpenhvile, mens Russland krever full stans i vestlige våpenleveranser. De europeiske lederne oppfordrer Russland og USA til å godta våpenhvilen for å muliggjøre fredssamtaler.
Israels planer for en intensivert militæroffensiv på Gazastripen, beskrevet som «total ødeleggelse», møter sterk kritikk internt i Israel. Familier til israelske gisler frykter for deres liv og mener en våpenhvileavtale er eneste løsning. Tidligere forsvarssjef Moshe Yaalon anklager regjeringen for å planlegge krigsforbrytelser gjennom tvangsforflytning av Gazas innbyggere.
En føderal dommer i USA har midlertidig stanset Donald Trumps planer om omfattende masseoppsigelser i statlige etater. Samtidig har Trump bedt om en utredning for å innføre 100 prosent toll på film produsert i utlandet. Fensfeltets sjeldne jordarter ble også diskutert i Det hvite hus, hvor finansminister Stoltenberg understreket norsk kontroll og behovet for å unngå handelshindre.
Statnett varsler et betydelig økt strømforbruk i Midt-Norge, drevet av stor etterspørsel fra nye kraftkrevende industriprosjekter og lavere produksjonskapasitet enn forbruk på vinteren. Samtidig viser planer for datasentre i Norge et samlet potensielt strømforbruk som kan overstige alle norske husholdningers forbruk, noe som skaper debatt om kraftprioritering og nasjonal beredskap.
Etterretningstjenesten rapporterer om en tidobling i mottatt informasjonsmengde og advarer mot økt spionasje rettet mot vestlig teknologi, med forskere som utsatte mål. Samtidig øker nye statlige krav presset på norske bedrifter for å styrke eget sikkerhetsarbeid. En avgjørelse om anskaffelse av fem til seks nye fregatter til rundt 125 milliarder kroner er også nært forestående.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!