Lise Klaveness står overfor å bli valgt inn i Uefa-styret, noe som vil gi henne en årlig lønn på 1,8 millioner kroner. Klaveness mener honoraret er for høyt for et frivillig verv, men vil bruke pengene til å kompensere for at hennes kone er i permisjon.
Når kona begynner å jobbe igjen, vil Klaveness donere 35 prosent av honoraret til en veldedig stiftelse relatert til fotballbistand.
I motsetning til den danske fotballpresidenten, som har gitt avkall på lønn fra sitt nasjonale forbund, vil Klaveness beholde honoraret fra Uefa.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Lise Klaveness står overfor å bli valgt inn i Uefa-styret, noe som vil gi henne en årlig lønn på 1,8 millioner kroner. Klaveness mener honoraret er for høyt for et frivillig verv, men understreker at hun trenger pengene nå som kona har permisjon. Når kona begynner å jobbe igjen, vil Klaveness donere 35 prosent av honoraret til en veldedig stiftelse relatert til fotball. I motsetning til danske Jesper Møller, som har gitt avkall på lønn fra DBU for å unngå dobbeltlønn, beholder Klaveness sin norske lønn i tillegg til Uefa-honoraret.
27 dager siden
Lise Klaveness er valgt inn i Uefas styre for en fireårsperiode under Uefa-kongressen i Beograd. Som eneste kandidat til den kvoterte kvinneplassen, ble hun valgt uten motstemmer. Klaveness ser frem til å bidra i Uefa-styret, som en del av NFFs strategi. Hun skulle gjerne sett flere kvinnelige kandidater. I tillegg til Klaveness ble syv styremedlemmer valgt for fire år og to for to år. Klaveness vil motta et årlig honorar på 1,8 millioner kroner for vervet.
27 dager siden
Lise Klaveness er valgt inn i styret til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) under Uefa-kongressen i Beograd. Hun var eneste kandidat til den kvoterte kvinneplassen, og ble valgt uten motstemmer for en periode på fire år. Klaveness ser frem til å delta i styret som en del av NFFs strategi, men beklager mangelen på kvinnelige motkandidater. I tillegg til Klaveness ble det valgt inn flere andre styremedlemmer. For sin rolle i Uefa-styret vil Klaveness motta en årlig godtgjørelse på 1,8 millioner kroner.
3 måneder siden
Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund, stiller til valg for en plass i Uefas eksekutivkomité. Denne gangen sikter hun mot en av de to plassene som er reservert for kvinnelige kandidater. Klaveness forsøkte også i 2023 å bli valgt inn, men fikk ikke nok stemmer til en ordinær plass. Uefas kvinnekvote ble utvidet til to plasser i februar 2023. Valget finner sted under Uefa-kongressen i Beograd 3. april. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mener Klaveness' strategiske tilnærming viser en overgang fra protestpolitikk til realpolitikk, i et forsøk på å få større innflytelse i Uefa.
2 måneder siden
Norges fotballpresident Lise Klaveness er eneste kandidat til den ledige kvinneplassen i Uefa-styret. Det europeiske fotballforbundet offentliggjorde mandag listen over kandidater til styreplasser foran Uefa-kongressen 3. april, hvor det fremgår at Klaveness er eneste kandidat til den kvinnelige kvoteplassen. Dette betyr at Klaveness er sikret en plass i Uefa-styret.
3 måneder siden
Fotballpresident Lise Klaveness og fotballstyret har valgt å innstille på innføring av VAR, til tross for sterk motstand fra flere miljøer, spesielt supporterne. Avgjørelsen kommer etter at et flertall av klubbene stemte mot VAR, men styret mener det er deres oppgave å se helheten. De argumenterer med at VAR vil gi et bedre beslutningsgrunnlag og at dommerne og trenerne støtter det. Saken skal nå avgjøres på forbundstinget, men det forventes mye støy og harde fronter i tiden fremover. Det understrekes at sabotasje ikke er akseptabelt, og det oppfordres til å diskutere saken med ord.
2 måneder siden
Lise Klaveness er eneste kandidat til kvinneplassen i Uefas eksekutivkomité. Dermed er NFF-presidenten kun formaliteter unna en plass i Uefa-styret. Listen over kandidater ble presentert mandag.
2 måneder siden
Fotballpresident Lise Klaveness åpnet fotballtinget med en tale der hun uttrykte bekymring for utviklingen i norsk fotball. Hun kritiserte omtalen av fotballdemokratiet i sosiale og redaksjonelle medier, samt manglende reaksjoner fra klubbledere. Klaveness mener VAR-debatten har ført til mistenkeliggjøring av meningsmotstanderes intensjoner og at dette går utover frivillige fotballedere. Hun oppfordrer til en kursendring for å bevare det som gir håp og mening i fotballen, og understreker at omkampene om videodømming har vært krevende.
2 måneder siden
Fotballpresident Lise Klaveness og NFF stopper nye millioninvesteringer i VAR-utvikling, til tross for tidligere forslag om forbedringer til 75 millioner kroner. NFF vil maksimalt øke utgiftene med 500.000 kroner og satser på AI-løsninger. Avgjørelsen om VARs fremtid tas på fotballtinget, hvor et flertall av klubbene ser ut til å støtte fortsatt bruk. Klaveness forventer aksjoner fra supportere ved en eventuell videreføring, men understreker at voldelige aksjoner vil slås ned på. Hun møter supportere for å forklare NFFs syn, men erkjenner stor skuffelse over styrets innstilling.
2 måneder siden
NFF oppgraderer VAR-systemet før seriestart for å redusere tidsbruken ved offsideavgjørelser. En ny oppdatering er planlagt senere i år, som vil gi dommerne forslag til avgjørelser. Fotballpresident Lise Klaveness understreker at NFF ønsker å holde kostnadene moderate og mener det ville være en radikal avgjørelse å avvikle VAR, til tross for motstand fra toppklubbene på herresiden. VAR-spørsmålet skal diskuteres på forbundstinget.
2 måneder siden
Denne artikkelen fremhever Aslak Sira Myhres tale på fotballtinget som et sentralt øyeblikk, der han tok et kraftig oppgjør med hetsen mot fotballpresident Lise Klaveness i kjølvannet av VAR-debatten. Myhre understreket behovet for en mer respektfull og konstruktiv dialog i norsk fotball. Artikkelen argumenterer for at Klaveness har de beste intensjoner for norsk fotball og fortjener støtte, ikke personangrep. Den oppfordrer også til å akseptere utfallet av VAR-avstemningen og advarer mot aksjoner som kan skade supporterkulturen. Støtten til VAR blir sett på som en tillitserklæring til Klaveness sitt arbeid.
4 måneder siden
NFF-president Lise Klaveness uttrykker bekymring over Norges kommende VM-kvalifiseringskamper mot Israel, og understreker at situasjonen er vanskelig også utover det sportslige. Hun fordømmer Israels angrep på sivile i Gaza og fremhever at NFF står sammen med den norske regjeringen i kravet om stans i angrepene. Samtidig anerkjenner hun at Israel er en del av UEFAs konkurranser og at de må forholde seg til det. Landslagssjef Ståle Solbakken forventer en stor samtale rundt kampene. NFF jobber aktivt med FIFA angående sanksjoner mot Israel og støtter palestinsk fotball gjennom flere prosjekter.
4 måneder siden
Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å avstå fra å stemme for Saudi-Arabia som vertsnasjon for fotball-VM i 2034. Fotballpresident Lise Klaveness uttalte på en pressekonferanse at tildelingsprosessen ikke er i tråd med FIFAs egne reformer og prinsipper om transparens og regelstyring. NFF vil fremme kritikk i et brev til FIFA og stemme imot akklamasjon under kongressen. Saudi-Arabia er eneste søker til mesterskapet, noe som har skapt debatt om manglende konkurranse og menneskerettighetssituasjonen i landet. NFF understreker at de ønsker dialog og samarbeid, men kan ikke støtte en prosess de anser som kritikkverdig.
3 måneder siden
Hege Jørgensen har trukket seg fra stillingen som daglig leder i Toppfotball Kvinner (TKF) etter kritikk for sin lederstil. Flere ansatte hadde varslet om lederstilen, men hun fikk likevel fortsette i stillingen i mai 2024. Stabæk-sportssjef Kim André Pedersen har uttalt at det virker uoversiktlig og lite strukturert i TKF. Jørgensen selv sier hun er stolt av utviklingen i kvinnefotballen i hennes tid. Styreleder Jan Erik Fåne takker henne for hennes innsats.
2 måneder siden
Fotballtinget har vedtatt å videreføre videodømming (VAR) i norsk fotball, til tross for sterk motstand fra flere klubber. Avstemningen endte med 321 stemmer for og 129 stemmer mot. Norges Fotballforbund (NFF) og fotballpresident Lise Klaveness kritiseres for å ha presset gjennom sin vilje, og for å ignorere en rapport som konkluderte med at VAR er for kostbart. Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen anklager NFF for å bruke metoder som undergraver tilliten og samholdet i norsk fotball. Toppklubber som Rosenborg hadde foreslått å avvikle VAR, men flertallet på fotballtinget ønsket å beholde ordningen. Kostnaden for VAR er 17 millioner kroner årlig.