Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath støtter kritikken fra flere alpinister mot FIS etter at en mulig milliardavtale om medie- og sponsorrettigheter ble avslått. Utøverne sendte brev til FIS og krevde revurdering av avtalen med CVC, men FIS avviser påstanden.
Utøverne ønsker mer åpenhet rundt tilbud som påvirker sportens fremtid. FIS-presidenten hevder at brevene ikke er skrevet av utøverne selv, og at de prioriterer en sentralisert avtale med Infront fremfor andre tilbud.
Aleksander Aamodt Kilde er nevnt som en av initiativtakerne til brevene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Toppalpinister, inkludert Aleksander Aamodt Kilde, kritiserer Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) for manglende åpenhet i forbindelse med en potensiell milliardavtale om medie- og sponsorrettigheter. Utøverne hevder at FIS avviste et tilbud fra investeringsselskapet CVC uten å vurdere det grundig, og at forbundet prioriterer en avtale med Infront. FIS avviser påstandene og hevder at CVCs tilbud var et investeringsforslag, ikke et tilbud om medierettigheter. Utøverne har sendt et nytt brev til FIS der de ber om å vente med Infront-avtalen og vurdere andre tilbud, samt å inkludere utøvernes synspunkter i sportens utvikling.
4 måneder siden
FIS-president Johan Eliasch tror ikke at alpinstjernene selv har skrevet brevene som kritiserer forbundet. Han mener utøverne er påvirket av andre interessenter som ønsker å utfordre FIS' medierettighetsavtale med Infront. Utøverne, deriblant Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin, har sendt brev til FIS der de kritiserer forbundet for å ha avvist et tilbud fra investeringsselskapet CVC. De hevder at FIS prioriterer en sentralisert avtale med Infront fremfor å vurdere andre tilbud. Utøverne krever mer gjennomsiktighet og dialog med FIS, mens Eliasch hevder at utøverne ikke har engasjert seg før de hørte om en potensiell investering på 400 millioner euro.
4 måneder siden
FIS-president Johan Eliasch sår tvil om hvorvidt alpinstjernene selv har forfattet brevene som kritiserer forbundet. Han antyder at andre aktører med økonomiske interesser står bak. Utøverne, deriblant Aleksander Aamodt Kilde, har kritisert FIS for å ha avvist et tilbud fra investeringsselskapet CVC. De mener FIS prioriterer en sentralisert medieavtale med Infront fremfor å vurdere andre tilbud. Utøverne krever mer åpenhet og dialog med forbundet om sportens utvikling. Eliasch hevder at utøverne ikke har engasjert seg før de fikk høre om en potensiell investering på 400 millioner euro.
4 måneder siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har avvist påstander om at de skal ha avslått et tilbud på 400 millioner euro fra investeringsselskapet CVC. Ifølge tyske og sveitsiske medier skal tilbudet ha vært knyttet til sentral markedsføring av medie- og sponsorrettigheter, noe FIS benekter. Forbundet hevder at tilbudet gjaldt et investeringsforslag for et fellesforetak og manglet vesentlige detaljer. Alpinstjerner som Mikaela Shiffrin og Marco Odermatt, samt nasjonale forbund, har sendt et kritisk brev til FIS, der de anklager forbundet for å prioritere egne markedsføringsplaner. FIS-president Johan Eliasch har vært kontroversiell siden han ble valgt i 2021, særlig for sitt mål om sentral markedsføring.
4 måneder siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) avviser påstander om at de skal ha avslått et tilbud fra investeringsselskapet CVC på 400 millioner euro for å overta markedsføringsrettigheter. Ifølge tyske og sveitsiske medier skal FIS ha avvist tilbudet umiddelbart, noe som førte til kritikk fra nasjonale forbund og utøvere som Mikaela Shiffrin og Marco Odermatt. FIS hevder imidlertid at tilbudet ikke var relatert til sentralisering av rettigheter, men et forslag om et fellesforetak. De påpeker også at tilbudet manglet detaljer og at CVC ikke hadde vurdert FIS' strategiske plan. FIS-president Johan Eliasch, som ønsker sentral markedsføring, har møtt motstand, blant annet fra det tyske skiforbundet som har gått rettens vei.
3 måneder siden
Norske alpinister er frustrerte over at tv-seere i Norge ikke får sett rennene i Kitzbühel og Schladming, da ingen norske aktører har kjøpt rettighetene til FIS-rennene i Østerrike. Dette skaper bekymring for sponsoreksponering og sportens popularitet. Alpinistene understreker at det er viktig å finne en løsning for fremtidige sesonger. Selv om det ikke sendes fra disse rennene, vil alpin-VM i Saalbach bli sendt på Viaplay. Fredrik Møller er ute av helgens renn etter en skade.
1 måned siden
I kjølvannet av avsløringer om juks i norsk hoppsport, krever kommentator Birger Løfaldli at Clas Brede Bråthen og Alexander Stöckl deler sin kunnskap. Flere tidligere utøvere har fortalt om juks og kritiserer FIS for manglende kontroll. Løfaldli ønsker en ekstern granskning av Norges Skiforbund, men forbundet venter på FIS' granskning. Johan Remen Evensen mener fokuset bør være på å rydde opp i FIS' systemfeil, mens Anders Jacobsen ser Bråthen og Stöckl som viktige bidragsytere til fremtidige løsninger og forbedringer i sporten.
1 måned siden
Under ski-VM inngikk flere internasjonale skistjerner en klimaavtale med aktivister fra Folk mot fossilmakta, etter at aktivistene hadde truet med å aksjonere mot Equinors sponsing. Avtalen ble inngått etter forhandlinger initiert av utøvere som Julia Kern, og innebærer en erkjennelse av klimakrisens trussel mot skisporten. Klimaaktivistene valgte å heie på utøverne istedenfor å gjennomføre planlagte aksjoner. Ingen norske utøvere signerte avtalen, noe Pål Golberg kommenterer med å si at timingen var dårlig, selv om han støtter budskapet.
1 måned siden
Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen har rettet sterk kritikk mot landslagsledelsen for manglende konsekvens og ukultur i uttaksprosessen. Han uttrykte følelsen av å bli motarbeidet, noe som har ført til reaksjoner innad i laget. Flere lagkamerater har kommentert saken; noen støtter behovet for åpenhet og evaluering, mens andre reagerer på Christiansens antydninger om at enkelte utøvere ikke fortjener sine plasser. Det er enighet om at et oppvaskmøte er nødvendig for å bedre kommunikasjonen og unngå lignende situasjoner i fremtiden. Landslagssjefen har svart på kritikken og understreker at konkurransen om plassene er hard, og at uttakene følger fastsatte kriterier.
3 måneder siden
Flere verdenscuprenn i alpint og andre skiidretter i Østerrike mangler norsk TV-dekning, noe som skaper frustrasjon blant utøvere og ledere. Utøvere som Atle Lie McGrath er bekymret for at store renn som de i Kitzbühel og Schladming ikke vil bli sendt i Norge. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan Erik Aalbu kritiserer situasjonen, men peker på at rettighetshaverne i Østerrike har satt for høye priser. VM i Saalbach vil derimot bli sendt på Viaplay. Mangelen på TV-dekning gjelder også for kombinert og kvinnehopp, og det er enighet om at situasjonen er uholdbar for sportens synlighet.
3 måneder siden
Norges Skiforbund møter sterk kritikk etter uttaket til verdenscupen i Les Rousses, der flere utøvere føler seg urettferdig forbigått. Kritikken går på at forbundet ikke følger sin egen sesonginformasjon og at avgjørelsene tas av administrasjonen, ikke av trenerne. Eksperter har sammenlignet systemet med «gammelkommunisme», og mener det er viktigere å tviholde på makt enn å utvikle sporten. Skiforbundet, ved Cathrine Instebø, forsvarer seg med at de har tillit til sportslig ledelse og at beslutningene er tatt ut fra sesongforberedelsene. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter at det har vært diskusjoner, men at de står samlet bak beslutningene.
2 måneder siden
Kombinertutøvere er svært misfornøyde med den nye Kompakt-øvelsen som brukes i VM i Trondheim. Utøverne, deriblant Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro, kritiserer øvelsen for å være tilfeldig og urettferdig, og mener den kan favorisere langrennsløpere fremfor hoppere, hvor en dårlig hopper kan kompensere med god langrennstid. Kombinertsjef Ivar Stuan støtter utøvernes synspunkter og indikerer at de stemte mot innføringen av Kompakt-øvelsen, da han mener det er idrettspolitikk som ligger bak for å skape mer spenning. Til tross for kritikken skal kombinertgutta konkurrere i øvelsen lørdag.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har møtt kritikk for å sende en redusert tropp til verdenscupen i Frankrike, da den kolliderer med NM på Gåsbu. Flere norske utøvere, som Erik Mysen og Mikael Gunnulfsen, uttrykker skuffelse over å ikke få konkurrere internasjonalt. Internasjonale profiler har også reagert negativt på Norges prioritering av NM. Skiforbundet begrunner valget med at de må balansere hensynet til NM, VM-kvalifisering og forpliktelser overfor FIS. De understreker at det er viktig å skape rettferdige forutsetninger for de som kjemper om de siste VM-plassene. Harald Østberg Amundsen tar kritikken med ro og fokuserer på trening i Norge for å forberede seg til VM.
3 måneder siden
Aktivistgruppen «Folk mot fossilmakta» truer med å blokkere femmila under ski-VM i Trondheim dersom arrangøren ikke tar ansvar for å belyse fossilindustriens rolle i klimakrisen. Aktivistene har tidligere gjennomført lignende aksjoner under andre idrettsarrangementer. VM-arrangøren svarer at de er opptatt av ytringsfrihet, men ikke aksepterer ulovlige handlinger. Flere langrennsløpere, inkludert Harald Østberg Amundsen og Martin Løwstrøm Nyenget, kritiserer aktivistenes metoder og frykter at aksjonene vil ødelegge for utøverne og folkefesten. Aktivistene på sin side sier at de føler seg nødt til å forstyrre når viktige aktører er stille.
4 måneder siden
Viaplays avgjørelse om å vise Tour de Ski bak betalingsmur har skapt reaksjoner blant norske langrennsløpere. Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes uttrykker sterk misnøye og mener det skader sporten. Samtidig melder Viaplay om rekordhøye seertall på sine digitale plattformer og V Sport 1. Sportssjef Kristian Oma forklarer at endringen er gjort for å samle sportsrettighetene på Viaplay. Harald Østberg Amundsen er enig i at det burde vært på en åpen kanal, men er opptatt av å hjelpe seerne å finne frem. Han ligger på 8. plass i sammendraget før den 3. etappen.