Nordea-direktør Robert Næss investerte én million kroner i aksjemarkedet etter et kraftig børsfall. Han har spart 70 prosent av lønnen i egne fond i over 20 år, og har en fondskonto på over 70 millioner kroner.
Næss oppfordrer andre investorer til å ikke selge i nedgangstider, og investerer selv ekstra når markedet er turbulent. Han tror president Trump ser på aksjemarkedet som en karakterbok, og vil unngå en resesjon.
Næss foretar investeringer gjennomsnittlig tre-fire ganger årlig.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
21 dager siden
Investeringsdirektør Robert Næss tømte nettbanken og investerte én million kroner i egne fond da børsene falt. Han fulgte sin egen strategi om å kjøpe når det ser som mørkest ut. Næss kritiserer Donald Trumps tollsatsinger, som han mener skaper uro og kan skade verdensøkonomien. Han tror Trump vil snu, men frykter det kan være for sent. Næss mener Trumps begrunnelse for tollsatsene er meningsløs.
23 dager siden
Etter kraftige børsfall råder sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets småsparere til å ikke selge aksjer i panikk, men heller holde seg til sin strategi og ha en lang tidshorisont. Han understreker at historisk sett følger sterke oppturer etter kraftige fall. Markedet er preget av uro etter president Trumps kunngjøring om nye tollsatser, og frykt for en handelskrig mellom USA og Kina. Direktør Christian Henriksen i Verdipapirfondenes forening (VFF) anbefaler å fortsette med månedlig sparing.
1 måned siden
DNB-forvalter Torje Gundersen reduserer risikoen ved å selge aksjer og obligasjoner for flere hundre millioner kroner. Dette skyldes markedsuro, geopolitisk usikkerhet og Trumps handelspolitikk. Gevinsten plasseres uvanlig nok på bankkonto. Trumps tollutspill mot Canada og Mexico skaper usikkerhet. Olav Chen i Storebrand har også redusert sin posisjon i globale aksjer til normalvekt på grunn av Trump. Eksperter advarer småsparere mot panikkreaksjoner i urolige markeder.
24 dager siden
Nordeas investeringsdirektør, Robert Næss, forventer en dramatisk nedgang på Oslo Børs, drevet av panikkstemning i Asia, fallende oljepris og forventet nedgang på Wall Street. Han påpeker at USA-indeksen S&P 500 allerede har falt betydelig. Til tross for den alvorlige situasjonen mener Næss at det begynner å oppstå kjøpsmuligheter, da markedet ser ut til å prise inn en full resesjon.
23 dager siden
H&M-styreleder Karl-Johan Persson har kjøpt aksjer i selskapet for nesten 860 millioner kroner under det pågående børsraset. Børsfallet skyldes blant annet Donald Trumps nye tollsatser, som har ført til nedgang også på Oslo Børs. Finansminister Jens Stoltenberg understreker at det er viktig å bevare roen og ikke selge seg ut i en slik situasjon, og minner om lærdommer fra finanskrisen.
1 måned siden
I en artikkel om aksjesparing i usikre tider, deler Johan H. Andresen og Magne Gundersen sine synspunkter. Andresen understreker at selv om han ikke gir konkrete råd, har investering i verdensøkonomien historisk sett vært lønnsomt. Gundersen råder folk til å bevare roen og minner om at markedene har en tendens til å komme seg etter kriser. Han anbefaler også jevnlig sparing og ser nedgangstider som muligheter for å kjøpe aksjer til redusert pris. Begge ekspertene foreslår å vurdere nordiske fond for å spre risikoen, og Gundersen anbefaler å søke personlig tilpasset veiledning fra pålitelige kilder for å ta informerte investeringsbeslutninger.
26 dager siden
Børsuroen, utløst av blant annet Donald Trumps tollpolitikk, har ført til betydelige tap for nordmenn med investeringer i fond og aksjer. Eksperter anslår at verdien av aksjefond har falt med rundt 100 milliarder kroner de siste tre ukene. Oslo Børs har også opplevd kraftige fall, og private aksjonærer har tapt om lag 12 milliarder kroner i april. De største tapene er i aksjer som Equinor, DNB og Kongsberg Gruppen. Til tross for usikkerheten anbefales det å sitte stille i båten, men det understrekes at markedet er svært volatilt og fremtiden vanskelig å forutsi.
23 dager siden
Investoren Svend Egil Larsen oppfordrer tradere til å være aktive på dager med store markedssvingninger. Han lastet selv opp med riggaksjer like før oljeprisen falt kraftig, og fokuserer nå på å begrense tapene. Larsen mener det er en god tid for kjøp på Oslo Børs, men ideelt sett skulle det vært mer panikk i markedet. Han er skeptisk til Donald Trumps uttalelser om inflasjon og toll, og investerer forsiktig for å unngå store tap.
23 dager siden
Storbanken Nordea Liv anbefaler sine kunder å unngå panikksalg etter børsfall, og understreker viktigheten av langsiktig sparing. Seniorstrateg Joachim Bernhardsen påpeker at svingninger er vanlig i aksjemarkedet, og at det kan være kostbart å selge på feil tidspunkt. Samtidig mener Eiendomsmeglerforbundet at uroen på børsene kan være positivt for norske boligeiere, da dette kan føre til kutt i styringsrenten. Norges Bank har mulighet til å senke renten for å motvirke et fall i norsk økonomi.
24 dager siden
Oljefondet har opplevd et betydelig fall og er nå under 17.800 milliarder kroner, som følge av uro i markedet. Oljefondsjef Nicolai Tangen forklarer at økte tollsatser og frykt for en handelskrig bidrar til nedgangen. Tangen understreker at fondet er forberedt på store svingninger og er en langsiktig investor. Han minner om at markedet ikke kan forventes å stige kontinuerlig, og at fondet kan falle 40 prosent i et worst-case scenario. Børsene i Oslo, Europa og Asia viser også nedgang.
20 dager siden
Etter et kraftig børsfall utløst av Donald Trumps tollpolitikk, investerte eiendomsmilliardær Torstein Tvenge 23,9 millioner kroner i DNB-aksjer. Han kjøpte 100.000 aksjer til 239,2 kroner per stykk. Da Trump kunngjorde en 90-dagers pause i tollkrigen, spratt Oslo Børs og DNB-aksjen opp igjen. Dette resulterte i en gevinst på over en million kroner for Tvenge på få dager. Han har ikke ønsket å kommentere saken. Tidligere i måneden investerte Tvenge også i Morrow Bank.
26 dager siden
Børsfall som følge av Trumps tollpolitikk fører til bekymring blant sparere, som søker råd fra bankene. Investor Jan Petter Sissener anbefaler å være tålmodig og ser langsiktige kjøpsmuligheter, mens økonom Harald Magnus Andreassen anbefaler forsiktighet og økt likviditet. DNB har redusert sin aksjeeksponering. Ekspertene er enige om at pensjonssparere bør ignorere kortsiktig uro. En platebutikkeier i Ålesund foretrekker sparekonto, mens andre velger å avvente situasjonen.
24 dager siden
Børsene i Asia opplevde kraftige fall, og det ventes blodrøde tall på Oslo Børs. Aksjemegler Jan Peter Sissener mener likevel det ikke er grunn til panikk, og ser på situasjonen som et forhandlingsutspill fra Trump. Han anbefaler investorer å holde hodet kaldt og vurdere å kjøpe aksjer. Egil Matsen, direktør i Sparebankstiftelsen, mener situasjonen forsterker dramatikken fra forrige uke, og beskriver det som en ny økonomisk verdensorden. Han råder privatpersoner til å kontakte banken for økonomisk rådgivning.
27 dager siden
Frode Sørlien (36) har sett verdien av sine fond falle med 150.000 kroner den siste måneden, men lar seg ikke skremme. Han satser hovedsakelig på teknologifond gjennom Nordnet Teknologi Indeks og ser på nedgangen som en mulighet. Sørlien øker til og med sin månedlige sparing i fond. Han har tidligere erfaring med nedgangstider fra corona-pandemien, og lærte da at markedet henter seg inn igjen over tid. Til tross for at teknologiaksjer generelt har opplevd kraftige fall, tror Sørlien på renters rente-effekten og langsiktig avkastning.
12 dager siden
Donald Trumps handelspolitikk har ført til svingninger i aksjemarkedet, noe som skaper utfordringer for fondsforvaltere som Tiril Flørnes Støle i Storebrand. Hun bruker mer tid på å følge markedet og håndtere henvendelser fra bekymrede kunder. Storebrand forvalter betydelige verdier og føler et ansvar for folks sparepenger. Eksperter understreker viktigheten av å ikke handle i panikk, men å beholde roen og ha en langsiktig investeringsstrategi. De anbefaler også å diversifisere investeringene for å redusere risiko.