Rapgruppen Undergrunn har sluppet sitt nye album kalt «Memoarer». En anmeldelse vurderer utgivelsen som både høydepunkt og lavmål for gruppen.
Rapgruppen Undergrunn har gitt ut sitt nye album «Memoarer», som de selv beskriver som en komprimering av deres historie. Albumet, som er et konseptalbum, har et utvidet produsentteam inkludert Kastel og Ailo, og blander sjangere fra moderne folkemusikk til trap.
Anmeldelsen fremhever låter som «Nattafortelling» for sin fortellingsevne og «4TheBoys» som en sterk trap-låt, mens tittelsporet «Memoarer» og andre låter kritiseres for å være flåsete, ansiktsløse eller überkommersielle.
Albumet sies å veksle mellom å lykkes med å forene gruppens tidligere og nåværende uttrykk, og å la seg forføre av egen storhet, noe som resulterer i en ujevn utgivelse.
Bjørnstjerne Bjørnson
Pus
Loverboy
Ailo
Plaza
Frettys
Undergrunn
NRK
Oslo
Lille Tøyen Hageby
1 måned siden
Kvedarkvintetten, en vokalgruppe fra Hallingdal, gir ut albumet «Tagal» med musikk skrevet av Jorun Marie Rypdal Kvernberg. Albumet utforsker ordløs sang og grensene mellom språk og musikk. Anmelderen beskriver musikken som tidvis pirrende med uforløste spenninger, og fremhever låten «Ho oppa haia» som et moderne lokkerop. Selv om gruppen får ros for sin homogene klang, savner anmelderen mer spenningsutløsning og rom for individuelle stemmer. Likevel beskrives innspillingen som gripende, spesielt når vokalistene etterligner felespill.
29 dager siden
Artikkelen omhandler Kristoffer Cezinando Karlsens nye album «Sinekyre 3», som markerer et tydelig brudd med hans tidligere pop-orienterte stil. Albumet beskrives som udefinerbart, med et lydbilde preget av industriell elektronika, 90-talls hiphop og moderne klassisk musikk. Tekstene er underordnet og fungerer mer som en del av lydbildet. Albumet gir et innblikk i artistens kaotiske tankesett, men er ikke nødvendigvis lett å lytte til. Anmelderen mener at albumet er gjennomtenkt, men ikke plettfritt i gjennomføringen, og at lytterens opplevelse vil være avgjørende for hvordan det mottas.
2 måneder siden
Artikkelen hyller Ine Hoems nye album «Minnelandet», og beskriver Hoem som en av landets største historiefortellere. Albumet er skrevet og produsert av Hoem selv, og tar for seg personlige minner og erfaringer. Musikalsk sett beskrives albumet som singer-songwriter med jazzimpulser. Kjente musikere som Pål Hausken, Markus Lillehaug Johnsen, Jo Berger Myhre og Andreas Ulvo bidrar, i tillegg til gjestevokalister som Trygve Skaug og Marthe Wang.
4 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et variert utvalg av nye låter. Michael Marcagis 'Keep Me Honest' beskrives som en ordinær, men livsbejaende poplåt. Fred Agains 'Little Mystery' gir ny luft til John Martyns folkjazz fra 1980. Keiinos 'Northern Boy' har dramatiske kvaliteter, men oppleves som baktung i en popkontekst. Tiësto og Lucas & Steves 'Free Your Mind' karakteriseres som en enerverende og umusikalsk låt. Dirty Opplands 'Heikki' er en underholdende hyllest til 90-tallet, med referanser til Wu-Tang Clan og Lillehammer-OL.
4 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et variert utvalg, fra Mari Boines sterke oppgjør med sin fortid i albumet 'Alva', som får toppscore, til Jon Larsens string-swing inspirert av Django Reinhardt. Andre utgivelser inkluderer 'MOAI' av Ole Jørn Myklebust og Georg Buljo, en blanding av samisk musikk og jazz, og frijazz fra Weird of Mouth. Aaron Parks får kritikk for å være for ufarlig, mens Kirk Whalums album ikke treffer anmelderen. Lisa Bonnár Stjernø får også en god anmeldelse for sin musikk.
3 måneder siden
Årets MGP-finalelåter byr på et bredt spekter av sjangere og stiler, fra retro-pop til moderne trap og rock. Bobbysocks gjør comeback med en låt som balanserer mellom nostalgi og det utdaterte, mens Kyle Alessandro prøver å blande trap med folkemusikk, men mangler fokus. Nataleen leverer en energisk låt som kan bli populær treningsmusikk. Ladybug presenterer en uforutsigbar låt med lovende vokal, men sliter med tekst. Wig Wam leverer en symfonisk glamrock-låt med fengende refreng. Andre bidrag inkluderer Nora Jabris blanding av vestlig og arabisk musikk, LLLs hardpop, Tone Damlis dansbare låt, og Sondreys myke bidrag.
3 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et bredt spekter av utgivelser. Et tidligere uoppdaget liveopptak med Al Jarreau får toppkarakter, mens supergruppen Unionen debuterer med et variert lydbilde. Daniel Garcia Trio leverer et samspilt album med gjesteartister, og Carl Petter Opsahl avslutter sin trilogi med et personlig verk for bassklarinett. Tor Einar Bekken og Anders Elsås utforsker improvisasjon med gitar, piano og installasjon. Anmeldelsene viser en solid musikkuke med flere sterke utgivelser innenfor ulike sjangre.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler The Weeknds siste album under artistnavnet, «Hurry Up Tomorrow», som markerer slutten på artistens karriere under dette navnet. Albumet er en samling av ulike sjangre og lydbilder fra hans tidligere utgivelser, men oppleves som noe sprikende og for langt. Kritikere savner en tydelig rød tråd og mener at de mest interessante låtene kommer for sent i albumet. Selv om albumet ikke er musikalsk svakt, er det tidvis seigt og kunne hatt godt av en mer konsis tematikk. Albumet utforsker temaer som anger, selvransakelse og artistens oppvekst, men det er de få låtene som omhandler hans vanskelige ungdomsår som skiller seg ut.
1 måned siden
Ukas musikkanmeldelser spenner fra hip hop til solo kontrabass, med fokus på norsk kvalitet. Nicolas Leirtrø utforsker bassens muligheter, mens Joona Toivanen Trio imponerer med samspill. Ole Fredrik Norbye og Njål Ølnes skaper en kammerperle med fugletema. Peter Danemo bekrefter sin allsidighet, og The Young Mothers leverer sjangersprengende musikk. Hypnopomp inviterer til et rocka frijazz-landskap, og Karl Strømme blander sjangere til et groovy brygg. Anmeldelsene gir terningkast 4 og 5.
2 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser fremhever flere norske artister, inkludert Signe Førre, Sigurd Hole og Wako, som alle får gode kritikker. Ghawgha Tabans musikk, som kombinerer elementer fra hennes hjemland med andre impulser, får terningkast 5. Det gis også ut et nydelig gjenhør med gitaristen Emily Remler, som gikk bort i ung alder. Hennes liveopptak fra 1980-tallet er utgitt for første gang på 33 år. Sigurd Hole Ensembles verk er inspirert av hans miljøengasjement og bekymring for naturen. I tillegg anmeldes Blood Sweat Drum + Bass, som viser at det danske jazzmiljøet er mer enn bare København. kÖök har tatt en radikal u-sving og går fra elektrisk til akustisk lyd på sitt nye album.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler det nye albumet «Remembrance» av In the Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, som også inkluderer Sidsel Endresen. Albumet inneholder musikk skrevet av Morten Qvenild, basert på lyrikk av Emily og Charlotte Brontë, samt Emily Dickinson. Solveig Slettahjell synger tekstene, mens Sidsel Endresen resiterer deler av diktene. Musikken er utviklet over en toårsperiode i Morten Qvenilds studio. Anmelderen beskriver albumet som en tidløs opplevelse med sterke personlige uttrykk fra alle involverte, og fremhever spesielt Slettahjells evne til å formidle tekstene og Endresens resitasjon.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Mari Boines utvikling som artist og person, med fokus på hennes nye album «Alva». Det beskrives hvordan hun har gått fra å være en forsiktig artist til en trygg og utadvendt kvinne. Albumet representerer et oppgjør med hennes strenge religiøse oppvekst. Boine har skrevet de fleste tekstene selv, med bidrag fra andre samiske forfattere. Musikalsk samarbeider hun med et sterkt band, og sammen skaper de et unikt lydlandskap. Artikkelen konkluderer med at Mari Boine er en artist i verdensklasse.
2 måneder siden
Bergensbandet Treverket har sluppet sitt andre album, «Et bedre sted». Albumet følger opp debuten «Tapte sjelers dal» og beskrives som en vitamininnsprøyting av anmelderen. Bandet består av syv medlemmer og blander sjangere som jazz, country og poprock. Musikken beskrives som livsbejaende, og anmelderen mener bandet har blitt enda bedre samspilt siden forrige utgivelse. Det antydes også at Treverket er et svært bra liveband.
20 dager siden
Artikkelen er en anmeldelse av Action & Tension & Space sitt femte album «New Dimensions». Anmelderen beskriver musikken som en spennende blanding av loungerock, folkemusikk, jazz og psykedelia, skapt av Øystein Braut, Ørjan Haaland, Per Steinar Lie og Julius Lind. Albumet inneholder seks låter, hvorav en er en cover av Bjørnar Andresens «Champagne Of Course». Sigbjørn Apeland og Ståle Liavik Solberg bidrar som gjester, og tilfører albumet et ekstra krydder. Anmelderen fremhever bandets unike evne til å skape en suggererende og fascinerende lytteopplevelse.
1 måned siden
Ukas musikkanmeldelser spenner fra folkemusikk til jazz og samtidsmusikk. Reolô blander sjangere og får toppscore. Ketil Bjørnstad utforsker både korverk og solopiano. Ingebjørg Loe Bjørnstad skaper et kammermusikalsk møte med personlige tekster. Linda May Han Oh reflekterer over eksistensielle spørsmål. Pedro Melo Alves utfordrer med improviserte lydlandskaper. Rahel Talts presenterer et ambisiøst verk med musikere fra flere land.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!