Artikkelen analyserer Donald Trumps politiske handlinger gjennom et barndomspsykologisk perspektiv. Den argumenterer for at Trumps oppførsel kan forstås som en realisering av barndomsdrømmer og et ønske om å gjenskape en idealisert fortid.
Trump viser barnslig oppførsel, som å ville omdøpe steder og posere med en ny Tesla. Hans visjon om et Amerika utelukkende for amerikanere har ført til kaos, og hans bruk av russisk propaganda indikerer en problematisk innflytelse.
Artikkelen konkluderer med at Trumps oppførsel er som et voksent barn som leker med verden, og at det er vanskelig å forholde seg til hans skandaløse oppførsel.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps atferd og manglende evne til å løse konflikter gjennom argumentasjon. Den beskriver hans oppførsel som preget av aggresjon, kunnskapsløshet og en manglende evne til å innrømme feil. Forfatteren trekker paralleller til atferdsforstyrrelser hos barn og viser til Trumps oppvekst med en krevende far og en manipulerende advokat. Artikkelen kritiserer også unnskyldningene som gis for Trumps oppførsel og hans angrep på kunnskap og sannhet, og konkluderer med at hans metode er "forhandlinger" med pistol mot pannen.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps utenrikspolitiske utspill og bekymringene de skaper. Trump varsler handelskriger, opprustning og en mer isolasjonistisk linje. Han kritiserer allierte, stiller spørsmål ved Natos relevans og truer med å trekke USA ut av internasjonale avtaler. Hans tilnærming til Ukraina-krigen er uklar, og hans krav til Nato-alliertes forsvarsbudsjetter er urealistiske. Artikkelen konkluderer med at Trumps uforutsigbarhet og impulsivitet er bekymringsfull i en tid med økt internasjonal spenning.
2 dager siden
Artikkelen kritiserer Donald Trumps første 100 dager som president. Forfatteren mener Trump har vært inkompetent og drevet aktiv selvskading.
4 dager siden
Donald Trump bruker transpersoners deltakelse i sport som et politisk virkemiddel. Han hevder å beskytte kvinneidretten men anklages for å utnytte minoriteter.
2 måneder siden
Artikkelen undersøker hvorfor Donald Trump bruker en provoserende retorikk. Eksperter mener Trump bevisst bruker kontroversielle utspill for å dominere mediedekningen og holde oppmerksomheten rettet mot seg. Han benytter retoriske triks som skremsel, trusler og ydmykelse. Ketil Solvik-Olsen mener Trump trives i selvskapt kaos, noe som gir ham kontroll. Kjell Terje Ringdal peker på at Trumps retorikk er binær og transaksjonell, der han appellerer til en følelse av urettferdighet. Ekspertene råder norske ledere til å fokusere på Trumps politiske interesser fremfor å snakke om verdier.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer Donald Trumps uortodokse og provoserende uttalelser og handlinger etter hans valgseier. Det trekkes frem eksempler som hans interesse for å kjøpe Grønland, innlemme Canada i USA, og hans bruk av trusler om militærmakt. Dette skaper usikkerhet og bekymring blant både allierte og fiender. Artikkelen påpeker at Trumps fokus ser ut til å ha skiftet fra valgløftene om å senke eggpriser og stanse unødvendige kriger, til å handle om eiendomsmarkedet og en ny verdensorden. Det stilles spørsmål ved om Trump virkelig mener alvor med sine utspill, og om verden trenger enda en leder som bruker makt for å oppnå sine mål.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps opptreden som president, og fremhever hans evne som showmann. Den beskriver hans livesignering av presidentordre som politisk underholdning. Det stilles spørsmål ved om hans uttalelser er retorikk eller reelle intensjoner, spesielt hans ideer om å utvide USAs territorium. Artikkelen nevner også Trumps syn på Ukraina-krigen, hans kritikk av Russlands tapstall, og hans benådning av 6. januar-kuppmakerne. Det konkluderes med at Europa må forberede seg på en mer uforutsigbar amerikansk politikk, og at Norge må styrke sitt samarbeid med Europa.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
2 dager siden
En artikkel vurderer Donald Trumps lederskap og politikk kritisk. Forfatteren mener Trump er et symptom på USAs problemer, ikke årsaken.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps utspill om Grønland og Norges reaksjon. Det argumenteres for at Trumps uttalelse undergraver NATO og den internasjonale rettsorden. Utenriksminister Espen Barth Eide får støtte for sin forsiktige tilnærming, da Norge må balansere prinsipper med strategisk tenkning. Det fremheves at USA er en stormakt med en uforutsigbar leder. Artikkelen påpeker at Trumps handlinger kan styrke Kina og skape splid i NATO. Det konkluderes med at Norge bør støtte Danmark i en eventuell konflikt med Trump, både av solidaritet og egen sikkerhetsinteresse, spesielt med tanke på Svalbard.
2 måneder siden
Artikkelen diskuterer hvordan Donald Trumps handlinger og meninger kan påvirke politisk debatt og beslutninger i Europa. Forfatteren argumenterer for at man ikke bør la Trumps tilstedeværelse føre til automatisk avvisning av visse ideer eller posisjoner, selv om de tilsynelatende er i tråd med hans synspunkter. Dette kan føre til en farlig polarisering og hindre fornuftige samtaler om viktige temaer som innvandring, kjønn, klima og ytringsfrihet. Forfatteren oppfordrer til å tenke selvstendig og motstå instinktet om å la Trump diktere den politiske agendaen.
1 måned siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps inntreden i internasjonal idrettspolitikk og de mulige følgene for store arrangementer i USA, som fotball-VM 2026 og OL 2028. Kirsty Coventrys valg som ny IOC-president kompliseres av Trumps politiske agenda. Trump har allerede brukt idretten for å fremme sine synspunkter, og det er bekymring for hvordan hans presidentskap vil påvirke idrettens autonomi og antidopingarbeid. Et investeringsfond knyttet til Trump jr. støtter et "doping-OL", noe som skaper ytterligere kontrovers. Trumps tidligere engasjement i konflikter rundt amerikansk idrett forsterker bekymringene for politisk innblanding.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps forhold til Europa og internasjonalt samarbeid etter hans innsettelse som president. Trump inntar en brysk og selvhevdende stil, noe som skaper usikkerhet blant europeiske ledere. Han har tidligere truet med å svekke NATO ved å betinge forsvar av medlemsland med betaling, og han ønsker å ta tilbake kontrollen over Panamakanalen. Trump har også signalisert interesse for å kjøpe Grønland. Han kritiserer EU og varsler økte tollmurer. Artikkelen fremhever at Europa må forberede seg på en ny virkelighet der USA under Trump kan være en mindre pålitelig partner, og at økte investeringer i forsvar kan bli nødvendig.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trump er en farlig, autoritær og maktsyk leder, og kritiserer de som bagatelliserer hans handlinger. Trump sammenlignes med Putin og Xi Jinping på grunn av hans krav om å overta Grønland, og hans villighet til å bruke militærmakt. Han truer Danmark og svekker NATO ved å angripe allierte og øke kravene til forsvarsutgifter. Trump viser også sympati for Russland og deres krav om at Ukraina ikke skal bli med i NATO. Artikkelen konkluderer med at Norge ikke lenger kan stole på USA under Trumps ledelse og må styrke eget forsvar og samarbeid med EU.
2 dager siden
Donald Trump har vært USAs president i 100 dager av sin andre periode. Økonomer og strateger vurderer konsekvensene av hans politikk globalt.