Aashild Ristesund (59) fra Haugesund oppdaget en spiss gjenstand som stakk ut fra foten hennes etter at en klump gradvis vokste. Det viste seg å være en glassbit som hadde vært i foten i 47 år, etter en ulykke da hun var 13 år og sparket gjennom en glassrute.
Legen bekreftet at fremmedlegemer som glass kan vandre i bløtvev over tid, spesielt ved bevegelse, men det er sjeldent at de kommer ut etter så lang tid. Ristesund fikk glassbiten fjernet og har tatt vare på den som et minne.
Legen anbefaler å oppsøke lege ved mistanke om fremmedlegemer i sår for å unngå komplikasjoner.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
10 dager siden
Per Christian Eggen Mjøs, løpeskoekspert ved Löplabbet i Bergen, opplever at mange, særlig kvinner, kjøper for små sko på grunn av forfengelighet eller feil oppfatning av skostørrelse. Dette kan føre til komprimerte føtter, endret steg og økt risiko for skader. Ortopedisk kirurg Ari Bertz ved Vestland Klinikken advarer om alvorlige fotproblemer som inngrodde tånegler, hammertå, liktorner, skeiv storetå og nerveknuter som følge av for små sko. Mange oppsøker hjelp først når skaden er alvorlig, og kirurgi kan bli nødvendig. En spesiell gruppe menn, tidligere fotballspillere, ønsker også trange sko av vante årsaker, noe som kan føre til lignende problemer. Per Christian Pedersen, tidligere fotballspiller, har opplevd å miste flere tånegler på grunn av for små sko. Løpeskoekspertene anbefaler å bruke riktig skostørrelse for å unngå kroniske helseplager og forbedre løpeopplevelsen.
1 måned siden
Ragnhild Misvær Mofoss betalte 62.000 kroner for linsebytte hos Memira, men opplevde komplikasjoner og fikk varig synsskade. Hun advarer nå andre mot inngrepet. Overlege Kristian Fossen ved UNN bekrefter at de behandler mange pasienter med komplikasjoner etter slike operasjoner, og kritiserer aggressiv markedsføring. Han understreker at inngrepet innebærer risiko, inkludert potensiell blindhet, og at mange komplikasjoner må behandles i det offentlige helsevesenet. Memira svarer at de vurderer pasienter nøye og avviser mange, og at de fleste pasienter er fornøyde med resultatet.
3 måneder siden
En 21 år gammel kvinne opplevde plutselig hørselstap og smerter i øret etter å ha hatt øresus og svimmelhet i over en uke. Leger fant en død flått innkapslet i huden i øregangen hennes. Flåtten hadde forårsaket alvorlig betennelse og hørselstap. Flåttinfeksjoner i øret er sjeldne, men kan være alvorlige da flått kan frigjøre giftstoffer som angriper nervesystemet. Kvinnen ble behandlet med medisiner og fikk fjernet flåtten. Hun ble helt frisk etter en måned. Det er viktig å oppsøke lege raskt ved mistanke om flåttinfeksjon i øret.
1 måned siden
Skuespiller Mathilde Storm (25) fikk flere skader under innspillingen av TV 2s realityprogram «Boksen». Hun fikk blå og svarte tær etter en oppgave i kaldt vann, med smerter som varte i flere måneder. I tillegg vrikket hun foten utenfor kamera. TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, sier at produksjonen ikke ble informert om skadene, men understreker at deltakernes sikkerhet er en prioritet og at de har tilgang til oppfølging. Storm bekrefter at hun nå er skadefri.
5 dager siden
Fotballspiller Rikke Nygard har slitt med en uvanlig kneskade i over ett og et halvt år. Ekspertene står uten klare svar på hvordan skaden best kan behandles.
1 måned siden
Gjensidige slår alarm om en økning i reiseskader, spesielt blant eldre, og advarer om høye kostnader ved sykdom i utlandet. Selskapet oppfordrer eldre til å vurdere helsen sin før reise. Flest skader rapporteres fra Tyrkia, Thailand og USA, hvor sykehusene kan kreve betaling direkte fra pasienten. Et eksempel er en eldre dame som fikk en regning på 700 000 kroner i USA etter en hjerteoperasjon, men dette ble dekket av forsikringen.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en økning i borreliose-tilfeller i Norge, med rekord i 2024. Per Johnny Voldseth fra Møre og Romsdal fikk alvorlige komplikasjoner etter flåttbitt, inkludert lammelser og måtte sy igjen øynene. Flåttsenteret forklarer at klimaendringer og endret arealbruk bidrar til økningen av flått. De understreker viktigheten av å sjekke seg for flåttbitt og søke legehjelp ved symptomer, selv om de fleste blir friske.
4 måneder siden
Arne Scheie (80) er fortsatt preget etter en fallulykke hjemme i oktober, der han slo kneskålen ut av ledd. Han har fått beskjed fra legene om at det vil ta seks til sju uker å bli frisk, og er avhengig av krykker. Scheie forteller at han opplever bedring, men at det går sakte. Til tross for skaden, er han ved godt mot og ser frem til en rolig julefeiring med familien i Oslo. Han spøker om at han ikke kan løpe 60-meteren eller kjøre ned de bratteste bakkene på ski, men fokuserer på små fremskritt.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den økende forekomsten av glasskader på biler, spesielt som følge av steinsprut om våren. Forsikringsbransjen rapporterer om en betydelig kostnadsøkning knyttet til disse skadene. Det anbefales å holde tilstrekkelig avstand til andre kjøretøy for å redusere risikoen for steinsprut. Et praktisk råd er å umiddelbart dekke steinsprutskader med teip for å forhindre at smuss forverrer skaden. Hurtig reparasjon kan ofte utføres uten kostnad gjennom forsikringen, mens større skader kan medføre egenandel.
1 måned siden
Marianne Skulstad frå Bergen venta i 18 månader på augebehandling, noko som førte til permanent synsnerveskade. Ho vart tilvist til Bergen Øyelegesenter i 2017, men etter ein periode med god oppfølging opplevde ho lang ventetid. Då ho fekk skuggar i synsfeltet og kontakta senteret, fekk ho beskjed om at køen var for lang. Optikar konstaterte høgt trykk, og Skulstad vart sendt til Haukeland sjukehus. Norges Optikerforbund seier Skulstads historie ikkje er unik, og at ventelistene fører til synstap for fleire. Statssekretær Bekeng (Ap) vedgår lange ventetider, men viser til løyvingar og tiltak for å redusere dei. Skulstad oppfordrar folk til å vere påpasselege med eiga helse og ikkje gi seg.
1 måned siden
Artikkelen omhandler en kraftig økning i steinsprutskader på biler. I 2023 ble det meldt inn 310 000 glasskader, og økningen fortsetter i år. Bruk av knust stein til strøing og piggfrie vinterdekk bidrar til problemet. Risikoen er størst på veier med påkjøringsfelt, der akselererende biler slynger stein. Artikkelen anbefaler å holde god avstand til andre kjøretøy for å unngå skader, som kan bli kostbare, spesielt hvis lykter eller lakk blir skadet.
26 dager siden
TV 2-profil Ane Rostad Stokholm og samboeren fikk panikk da de våknet med flere stikk over hele kroppen. De fryktet først veggedyr, men et skadedyrfirma konkluderte med at det var fuglelopper, sannsynligvis på grunn av hagearbeid. Den milde vinteren kan ha ført til en tidligere start på fugleloppesesongen. Selv om bittene kan klø, er fuglelopper ufarlige, da de ikke overlever lenge innendørs og ikke overfører sykdommer. Eksperter anbefaler å støvsuge for å fjerne loppene effektivt.
3 måneder siden
Dronning Sonja (87) fikk operert inn en pacemaker på Rikshospitalet etter å ha opplevd hjerteflimmer. Hun er nå sykmeldt frem til 24. januar. Dette skjer etter at kong Harald har hatt flere helseutfordringer de siste årene. Dronningen har tidligere gjennomgått flere operasjoner, spesielt i føttene, på grunn av slitasjeskader. Hun har også hatt noen sykmeldinger, men er generelt kjent for sin gode helse og aktive livsstil. Kongehusekspert Tove Taalesen understreker dronningens imponerende arbeidsmoral og evne til å ta vare på seg selv, blant annet gjennom friluftsliv.
3 måneder siden
Trond Lundquist (70) oppsøkte legevakten tre dager på rad med sterke magesmerter, men ble sendt hjem med beskjed om å ta Paracet og Ibux. Hans kone, Line Alexandra Borchgrevink, insisterte på videre helsehjelp. Etter en kraftig blødning ble Lundquist innlagt på sykehus, hvor det ble oppdaget en svulst i leveren. Ekteparet føler seg ikke tatt på alvor av legevakten og ønsker en endring i rutinene. Larvik legevakt beklager hendelsen og oppfordrer pasienter til å ta kontakt ved misnøye. Kommunalsjefen mener legevakten har god tillit, men understreker viktigheten av å klage ved misnøye.
3 måneder siden
TV4-journalisten Ulf Kristofferson (68) opplevde et isdrama under en skøytetur på Vänern. Han gikk gjennom isen i en såkalt vindbrønn, et område med tynn is som oppstår på store sjøer. Kristofferson, som var på tur med en gruppe fra Friluftsfrämjandet, hadde høy fart da isen brast. Han slo ansiktet i iskanten, men klarte å komme seg opp av vannet uten bruk av ispigger. Han sank ned til brysthøyde, men holdt hodet over vann. Til tross for noen sår i ansiktet, slapp han unna uten alvorlige skader. Kristofferson delte hendelsen på Facebook og understreker viktigheten av sikkerhet på isen.