USAs skatteetat IRS vurderer å redusere arbeidsstokken med opptil halvparten gjennom permitteringer, sluttpakker og ved å ikke erstatte ansatte som pensjoneres. Tiltaket er en del av Trump-administrasjonens plan for å redusere statlig sysselsetting.
Tidligere IRS-direktør John Koskinen advarer om at dette kan gjøre etaten dysfunksjonell.
I tillegg planlegges det å låne ut IRS-ansatte til sikkerhetsdepartementet for å styrke grensekontrollen og pågripe ulovlige innvandrere.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Trump-administrasjonen planlegger å redusere arbeidsstyrken i IRS med opptil 45.000 ansatte gjennom oppsigelser, naturlig avgang og sluttpakker. Tidligere IRS-sjef John Koskinen frykter dette vil gjøre skattemyndighetene dysfunksjonelle. Samtidig vurderes det å låne ut IRS-ansatte til Departementet for innenlands sikkerhet for å bistå med innvandringsrelatert arbeid. Flere tidligere IRS-sjefer har advart om at store kutt vil svekke myndighetenes evne til å kreve inn skatt.
2 måneder siden
Det amerikanske skattevesenet (IRS) starter torsdag en nedbemanning av over 6000 ansatte, ifølge New York Times. Kuttet er en del av tidligere president Donald Trumps arbeid med å redusere antallet føderalt ansatte i USA. Nedbemanningen vil berøre ansatte med lavest ansiennitet. Trumps forgjenger, Joe Biden, ønsket å styrke IRS med større budsjetter og flere ansatte. IRS har omtrent 100.000 ansatte.
1 måned siden
Det amerikanske utdanningsdepartementet forbereder seg på å kutte halvparten av arbeidsstyrken. Interne beskjeder om kuttene sendes ut, og alle kontorer er stengt av sikkerhetsårsaker. Ansatte er bedt om å ta med seg sine bærbare datamaskiner og forlate bygningen. Det er stor nervøsitet blant de ansatte på grunn av de kommende masseoppsigelsene og en ventet presidentordre fra Trump. I forrige uke ble det kjent at Trump ønsker å avvikle hele utdanningsdepartementet, som ble etablert i 1979.
2 måneder siden
Trump-administrasjonen har presentert en plan for å redusere staben i bistandsdirektoratet USAID betydelig. Antallet ansatte skal reduseres fra 8000 til under 300. De gjenværende ansatte skal sammen med et ukjent antall lokalt ansatte fortsette å drive livreddende programmer. Det er usikkert om nedbemanningen er permanent. Utenriksminister Marco Rubio har uttalt at USA vil fortsette å gi utenlandsk bistand som er i tråd med landets interesser. Siden Trumps innsettelse er det innført en bistandsfrys som har ført til permitteringer.
2 måneder siden
Trump-administrasjonen har permittert tusenvis av ansatte i USAID og kuttet i bistandsbudsjettet, noe som rammer nødhjelpsorganisasjoner hardt. Begrunnelsen er at for mye penger forsvinner i administrative ledd, og at bistanden ikke samsvarer med amerikanske interesser. Musk har omtalt direktoratet som en kriminell organisasjon. Fagforeninger har saksøkt Trump, og det har vært demonstrasjoner mot nedleggelsen. Caritas melder om store kutt i helsebudsjetter og at livsviktig nødhjelp stenges ned. Trump-administrasjonen forsvarer avgjørelsen og hevder at enkelte programmer får unntak.
2 måneder siden
Trump-administrasjonen planlegger en dramatisk nedbemanning i USAID, der kun 294 av over 10 000 ansatte globalt vil beholde jobben. Kilder melder om store kutt i Afrika- og Asia-avdelingene. En tidligere USAID-leder kritiserer nedbemanningen og mener det vil ramme hjelpearbeidet for millioner av mennesker. Målet er å slå sammen USAID med utenriksdepartementet, men det er usikkert om dette kan gjennomføres uten godkjenning fra Kongressen. USAID forvaltet over 40 milliarder dollar i bistand til rundt 130 land i 2023, og nedbemanningen truer viktig innsats mot sykdom, sult og fattigdom.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler oppsigelsen av rundt 350 ansatte i USAs atomvåpenbyrå, National Nuclear Security Administration (NNSA), som senere ble delvis trukket tilbake etter massiv kritikk. Eksperter beskriver Trumps fremgangsmåte som ekstrem og advarer mot å kutte i offentlig sektor uten en gjennomtenkt plan, og frykter tap av viktig kompetanse. Det påpekes at Trump ønsker å redusere USAs statsgjeld ved å slanke offentlig sektor, i tråd med sine valgløfter. Samtidig understrekes det at samfunnet er avhengig av eksperter for å fungere.
2 måneder siden
Donald Trump og Elon Musk har initiert omfattende nedskjæringer i offentlige etater i USA. Luftfartstilsynet (FAA) opplever masseoppsigelser, noe som skaper bekymring for flysikkerheten etter en dødelig flystyrt i Washington D.C. Forsvarsbudsjettet reduseres kraftig over de neste fem årene, og flere høytstående offiserer blir byttet ut. Skatteetaten må si opp over 6.000 ansatte, noe som kan resultere i tregere refusjoner og dårligere kundeservice. USAID stenger sitt hovedkontor og permitterer ansatte, noe som får konsekvenser for internasjonal bistand, inkludert Norsk Folkehjelp. Etterretningsorganisasjonen CIA er heller ikke unntatt kutt, og det er bekymring for avsløring av undercover-agenter.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler de omfattende kuttene i offentlig sektor i USA, ledet av Trump og Musk gjennom Department of Government Efficiency (DOGE). Bakgrunnen er USAs store statsgjeld og økende renteutgifter, som truer landets økonomi. Ansatte må redegjøre for sitt arbeid, og mange risikerer å miste jobben. Tiltakene beskrives som nødvendige, men møter motstand. Investoren Jeffrey Gundlach advarer om at situasjonen må løses raskt for å unngå en økonomisk kollaps.
2 måneder siden
Trump-administrasjonen har startet en nedbemanning i USAID, USAs bistandsorganisasjon, og kutter 1600 stillinger i USA. Alle ansatte, bortsett fra ledere og kritisk personell, blir satt på betalt permisjon. Avgjørelsen kommer etter at en føderal dommer godkjente tiltaket, til tross for søksmål fra fagforeninger som frykter demontering av organisasjonen. Tidligere tjenestemenn kritiserer kuttene og mener de vil svekke USAs evne til å håndtere kriser internasjonalt. USAID er en viktig kanal for amerikansk bistand og et redskap for å fremme landets interesser globalt.
10 dager siden
Donald Trump planlegger en storstilt overhaling av USAs utenriksdepartement, ifølge New York Times. Et lekket utkast til en presidentordre viser at Trump ønsker å praktisk talt stenge ned alle ambassader og konsulat i Afrika. Planen innebærer også å sparke diplomater og sivilt ansatte over hele verden, samt å sløyfe avdelinger som jobber med klima- og flyktningespørsmål.
1 måned siden
USAs president Donald Trump planlegger å signere en ordre om å avvikle utdanningsdepartementet. Utdanningsminister Linda McMahon får i oppdrag å iverksette nødvendige tiltak for å gjennomføre dette. Departementet, som ble etablert i 1979, krever et flertall på 60 stemmer i Senatet for å kunne stenges. Selv om en fullstendig stenging kan være vanskelig, kan Trumps ordre føre til betydelige stillingskutt og stans i viktige programmer, noe som vil redusere departementets evne til å utføre sine oppgaver.
2 måneder siden
Trump-administrasjonen har besluttet å permittere nesten alle direkte ansatte i USAs utviklingsbyrå USAID verden over, med unntak av dem som anses som essensielle. De ansatte har 30 dager på seg til å returnere hjem. Demokratiske folkevalgte protesterer kraftig mot nedleggelsen av bistandsorganisasjonen, og hevder USAID er forankret i lovverket som en uavhengig etat og ikke kan legges ned uten godkjenning fra Kongressen. Beslutningen om å trekke hjem ansatte og deres familier tidligere enn planlagt vil trolig koste myndighetene titalls millioner dollar.
2 måneder siden
Ansatte i det amerikanske bistandsdirektoratet USAID saksøker Donald Trump etter massive nedskjæringer. Trump-administrasjonen har permittert nesten alle ansatte, og kun 290 av 10.000 ventes å beholde jobben. Fagorganisasjoner mener dette er grunnlovsstridig og skaper en global humanitær krise. Trump og Elon Musk har anklaget USAID-ansatte for kriminalitet og planlegger å slå organisasjonen sammen med utenriksdepartementet, ledet av Marco Rubio. Nedskjæringene kommer etter at Trump-regjeringen frøs bistandsmidler, noe som har ført til kraftige reaksjoner.
2 måneder siden
Elon Musk har gitt føderale ansatte i USA en frist på to dager for å rapportere detaljert om sitt arbeid, med trussel om oppsigelse ved manglende svar. Dette skjer etter at Donald Trump applauderte Musks arbeid med å redusere størrelsen på den føderale regjeringen. FBI-direktør og ansatte i Utenriksdepartementet har blitt bedt om å ignorere e-posten. Fagforeninger og demokratiske lovgivere reagerer kraftig, og fordømmer Musks handlinger som ulovlige og utenfor hans myndighet. Musk leder Trumps nye departement for kostnadskutt, og e-posten kommer midt i forsøk på å redusere den føderale arbeidsstyrken.