En lekkasje fra en Signal-gruppe med Donald Trumps sikkerhetsrådgivere avslører en detaljert plan for et angrep på Jemen, sendt av forsvarsminister Pete Hegseth. Samtalen, som inkluderte visepresident JD Vance, avdekker også mistillit til Trump og en forretningsmessig tilnærming til internasjonale relasjoner.
Skandalen, som potensielt kunne vært konstruert av Kreml, føyer seg inn i et mønster av sikkerhetsbrudd under Trump og setter tilliten mellom USA og Europa under press.
Trumps avfeielse av hendelsen som en glipp bidrar ikke til å berolige bekymringene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Donald Trumps nasjonale sikkerhetsteam er involvert i en skandale etter å ha brukt Signal for å dele detaljert informasjon om et angrep mot Houthi-militsen i Jemen. En journalist ble invitert inn i gruppen, noe som førte til lekkasje av sensitive opplysninger. Hendelsen har skapt bekymring for sikkerheten og kompetansen til Trumps rådgivere. Visepresident J.D. Vance uttrykte uenighet med presidenten angående angrepet, og flere deltakere viste forakt for europeiske allierte. Opposisjonen krever at de ansvarlige går av, mens republikanerne forsøker å bagatellisere hendelsen og angriper mediene som avslørte saken.
2 dager siden
USAs president Donald Trump forsvarer forsvarsminister Pete Hegseth etter en chatskandale. Skandalen involverer deling av angrepsplaner på meldingstjenesten Signal.
2 dager siden
USAs president Donald Trump forsvarer forsvarsminister Pete Hegseth etter en chatskandale. Skandalen involverer diskusjon av angrepsplaner på meldingstjenesten Signal.
1 måned siden
En lekkasje fra en Signal-gruppe avslører at USAs visepresident JD Vance og forsvarsminister Pete Hegseth uttrykker sterk avsky for Europa. I diskusjonen, som omhandlet et mulig angrep mot houthiene i Jemen, kritiserte Vance Europa for å være en «gratispassasjer» og viste fascistiske tendenser. Eksperter mener Vances synspunkter er farlige og deler Vladimir Putins forståelse av Europa som dekadent. Hendelsen har skapt bekymring for USAs forhold til sine europeiske allierte og reiser spørsmål om kompetansen til sentrale medlemmer av Trump-administrasjonen.
1 måned siden
Trump-administrasjonen er rammet av en sikkerhetsskandale etter at topphemmelige angrepsplaner mot Jemen ble delt med en redaktør fra The Atlantic via den usikre meldingstjenesten Signal. Det er USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz som har ansvaret for det som omtales som «Signalgate». Han kan ha brutt flere lover, blant annet spionasjeloven. Flere senatorer har reagert kraftig, og krever svar. President Trump avviser imidlertid at det er snakk om et sikkerhetsbrudd og sier han har tillit til Waltz. Skandalen oppstår etter at Trump tidligere har kritisert Hillary Clinton for å ha brukt privat e-post.
8 dager siden
Forsvarsminister Pete Hegseth er i hardt vær etter at det ble kjent at han skal ha delt detaljer om USAs hemmelige angrepsplaner i Jemen via meldingsappen Signal. Informasjonen, som ble sendt til ham av general Michael Erik Kurilla like før et angrep mot Iran-støttede houtier, skal ha blitt delt i private gruppechatter til tross for advarsler om å ikke bruke usikrede kanaler. Saken har ført til krav om at Hegseth går av, blant annet fra republikanske Don Bacon og demokratiske Angie Craig. Det hvite hus avviser at hemmeligstemplet informasjon ble delt og støtter fortsatt Hegseth. USA-ekspert Hilmar Mjelde mener Hegseth snart kan ha brukt opp sin tillit, særlig etter at flere topprådgivere nylig ble sparket i forbindelse med lekkasjer av klassifisert informasjon.
1 måned siden
En rådgiver i Trump-administrasjonen deltok i en sikkerhetslekkasje ved å diskutere sensitive militærplaner på meldingsappen Signal, mens vedkommende var i Moskva. Chatten omhandlet en militæroperasjon mot houthiene i Jemen, og detaljer ble lekket til pressen. Samtidig gjentar Trump sitt ønske om å kjøpe Grønland, noe som skaper spenning med Danmark. USAs visepresident J.D. Vance reiser nå til Grønland for å besøke en militærbase, etter at et tidligere planlagt besøk skapte konflikt med danske myndigheter.
1 måned siden
Trump-administrasjonen lekket ved en feil hemmelige krigsplaner om angrep i Jemen til en journalist fra The Atlantic. Journalisten ble invitert inn i en kryptert gruppesamtale på meldingstjenesten Signal, hvor detaljer om de kommende angrepene ble delt. Meldingen kom fra Michael Waltz, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver. To dager senere ble journalisten lagt til i en gruppesamtale med navnet «Houthi PC small group.» Det hvite hus bekrefter lekkasjen. 15. mars beordret Donald Trump en rekke luftangrep i Jemen. 31 mennesker ble drept i angrepene.
9 dager siden
Forsvarsminister Pete Hegseth har delt konfidensiell informasjon om et militært angrep i Jemen i flere Signal-grupper, inkludert en der hans familie og The Atlantics sjefsredaktør deltok. Informasjonen ble videre lekket til offentligheten, noe som har skapt oppmerksomhet. Ifølge Reuters og NPR har tidligere president Donald Trump fått nok av Hegseth og skal ha startet jakten på en ny forsvarsminister. Hegseth avviser spekulasjonene og mener media er ansvarlig for ryktene, mens Det hvite hus uttrykker fortsatt støtte til ham. Hendelsen skjedde i forkant av angrepet 15. mars, og lekkasjen har ført til økt usikkerhet rundt forsvarsministerens posisjon.
1 måned siden
Det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel har avdekket at private kontaktdata, inkludert telefonnumre, e-postadresser og passord, til flere høytstående sikkerhetsrådgivere for Donald Trump er tilgjengelig på internett. Blant de berørte er Pete Hegseth, Mike Waltz og Tulsi Gabbard. Informasjonen ble funnet ved hjelp av kommersielle søkemotorer og data fra tidligere lekkasjer. Mye av informasjonen er fortsatt i bruk og knyttet til profiler på sosiale medier. Det er uklart om de lekkede numrene ble brukt i en Signal-chatgruppe der et militært angrep i Jemen ble diskutert, hvor detaljer ble delt før angrepet fant sted.
9 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth har delt informasjon om hemmelige angrepsplaner i Jemen i en privat Signal-gruppe med rundt 13 personer, inkludert hans kone, bror og personlige advokat. Gruppen ble opprettet på hans private mobiltelefon før han ble godkjent som forsvarsminister, og informasjonen om angrepene 15. mars ble delt i chatten. Dette er den siste i en rekke skandaler knyttet til Hegseth, og eksperter mener det kan få konsekvenser for ham. Det hvite hus benekter at klassifisert informasjon er delt og avviser spekulasjoner om at Hegseth vil bli erstattet. Tidligere rådgivere som er mistenkt for lekkasjer, skal også ha vært med i gruppen. Eksperter påpeker at bruk av Signal for slike opplysninger er uvanlig og risikabelt, og at Hegseth skal ha blitt advart mot dette. Kritikk rettes også mot at Hegseths familie og nære medarbeidere har tilgang til sensitiv informasjon uten klar grunn.
1 måned siden
Amerikanske sikkerhetsledere delte sensitive opplysninger om et angrep mot Jemen i en kryptert Signal-chat, men en journalist ble ved en feil lagt til i gruppen og avslørte lekkasjen. Eksperter beskriver hendelsen som ufattelig og kritikkverdig, og sammenligner den med Per Sandbergs reise til Iran. Bruken av vanlige smarttelefoner for slik kommunikasjon anses som risikabelt, og det stilles spørsmål ved loggføringen av føderal kommunikasjon. Etter avsløringen har flere krevd at de ansvarlige lederne trekker seg, mens Donald Trump mener det ikke er nødvendig.
5 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er under press etter lekkasjer om angrepsplaner i Jemen. Kilder beskriver hans oppførsel som ustabil og usikker på egen stilling.
1 måned siden
Det hvite hus har uttalt at president Trump fortsatt har full tillit til sitt nasjonale sikkerhetsteam, selv etter at en journalist ved en feil fikk tilsendt planer om angrepene mot houthiene i Jemen. Trump hevder han ikke var klar over lekkasjen, til tross for at Det hvite hus bekreftet at The Atlantics sjefredaktør ble invitert inn i en chattegruppe der angrepsplanene ble delt. Meldingen om angrepene ble sendt av forsvarsminister Pete Hegseth kort tid før de startet.
10 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er anklaget for å ha lekket sensitiv informasjon i en ny Signal-gruppe ved å dele gradert informasjon med sin kone, bror og personlige advokat. Ifølge New York Times har Hegseths kone, som ikke har sikkerhetsklarering eller tilknytning til Forsvarsdepartementet, mottatt detaljer om planlagte amerikanske angrep mot Houthi-opprørere i Jemen, inkludert hvordan F/A-18 Hornets skulle brukes. Hegseth har tidligere blitt kritisert for å ha tatt med sin kone til sensitive møter med utenlandske ledere. Den nye lekkasjen ligner en tidligere hendelse der en sjefredaktør i The Atlantic ved et uhell ble inkludert i en Signal-gruppe med høytstående personer i Trump-administrasjonen.