Dødstallet etter jordskjelvet i Myanmar forrige helg har nådd 3471, ifølge statlige medier. I tillegg er 4671 skadet og 214 savnet.
Hjelpearbeidet er vanskelig på grunn av mye regn og ekstrem varme, noe som øker faren for sykdomsutbrudd som kolera. FNs nødhjelpssjef understreker behovet for flere telt for å huse de som har mistet sine hjem.
Familier sover ute ved ruinene av sine hjem, mens mannskaper leter etter omkomne. Det er også frykt for nye jordskjelv.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv har rystet Myanmar, Thailand og deler av Kina, og forårsaket over 1700 dødsfall. Situasjonen i Myanmar er spesielt prekær, da landet allerede er preget av politisk uro og kamper som har drevet millioner på flukt. Jordskjelvet har ført til at helsevesenet er overveldet, med leger som mangler nødvendige ressurser. Redningsarbeidet vanskeliggjøres av ødelagt infrastruktur og mangel på medisinsk utstyr. Frivillige jobber utrettelig for å finne overlevende i ruinene, men mange er fortsatt savnet, og dødstallene forventes å stige. Hjelpeorganisasjoner ber om internasjonal støtte for å håndtere krisen.
1 måned siden
Minst 20 personer er bekreftet omkommet etter jordskjelvet i Myanmar, og Røde Kors frykter at dødstallene vil stige betraktelig. Bygningsmassen i Myanmar er dårligere enn i nabolandet Thailand, noe som øker risikoen. Sykehusene i Mandalay ber om assistanse for å håndtere strømmen av skadde. Redningsarbeidet er i en kritisk fase, og de neste dagene vil være avgjørende for å redde liv. Det er også fare for etterskjelv og jordskred. Røde Kors har 300-400 redningsarbeidere i området, men informasjonsflyten er vanskelig på grunn av restriktive myndigheter.
1 måned siden
Redningsmannskaper i Myanmar fortsetter å finne overlevende over tre døgn etter et kraftig jordskjelv. I Mandalay ble en gravid kvinne og et barn reddet fra ruinene etter å ha vært fanget i over 65 timer. Røde Kors advarer om at håpet om å finne flere overlevende svinner hen på grunn av kvelende varme og dehydrering. Dødstallene er usikre, men statskontrollerte medier melder om 2000 døde og 3500 skadde. Røde Kors frykter økende uro og sinne rettet mot myndighetene i landet, som har vært styrt av en militærjunta siden 2021.
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv har rammet Myanmar, og redningsarbeidet er i gang. Myndighetene bekrefter 694 døde og over 1670 skadet. Kinesiske hjelpearbeidere har ankommet med utstyr. Landets militærjunta har bedt om internasjonal hjelp. Flere byer er uten strøm, og kommunikasjonen er vanskelig. Redningsorganisasjoner sliter med å nå frem til de rammede på grunn av borgerkrigen. US Geological Survey anslår at dødstallene kan stige betraktelig.
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv har rystet Myanmar, og etterlatt seg ruiner og stor frykt blant befolkningen. Over 144 mennesker er bekreftet døde, og det fryktes at mange flere ligger begravet i ruinene. Millionbyen Mandalay er hardt rammet, og innbyggere sover på gatene i frykt for etterskjelv. Kommunikasjonslinjer er brutt, og det er mangel på grunnleggende ressurser som mat og vann. Kritikken rettes mot militærjuntaen, som anklages for å prioritere egeninteresse fremfor å hjelpe de jordskjelvrammede. En lokal innbygger uttrykker stor bekymring for fremtiden, og frykter at situasjonen vil forverres ytterligere.
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv har rammet Myanmar og forårsaket store ødeleggelser og tap av menneskeliv. Dødstallet har steget til over 1600, og tusenvis er skadet. Sykehusene er overfylte, og hjelpeorganisasjoner som Røde Kors sliter med å nå frem til alle de rammede. Jordskjelvet kommer på toppen av en allerede vanskelig situasjon i landet, preget av borgerkrig, intern fordrivelse og tidligere naturkatastrofer. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av ødelagt infrastruktur, og internasjonale organisasjoner ber om økt støtte og koordinering for å redde liv og gi nødvendig hjelp.
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv har rammet Myanmar, og satellittbilder avslører omfattende ødeleggelser i byene Sagaing og Mandalay. Templer og broer er ødelagt, og hjelpearbeidet vanskeliggjøres av skadede broer over Irrawaddy-floden. Over 1700 mennesker er bekreftet omkommet, og mange fryktes å ligge begravet i ruinene. En opprørsgruppe har erklært en delvis våpenhvile for å bistå i redningsarbeidet, men FNs spesialrapportør har mottatt ubekreftede meldinger om at regjeringen bomber de jordskjelvrammede områdene.
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv har rammet Myanmar, og over 1700 mennesker er bekreftet omkommet. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av ødelagte veier og mangel på utstyr. Håpet om å finne overlevende svinner, men enkelte lyspunkter finnes. Internasjonal hjelp strømmer inn, og Røde Kors har bedt om betydelige midler for å støtte de rammede. Opposisjonen har erklært våpenhvile i de berørte områdene midt i en pågående borgerkrig.
1 måned siden
Flere kraftige jordskjelv har rammet Myanmar og Thailand, og forårsaket omfattende ødeleggelser. Satellittbilder viser at broer har kollapset, veier er ødelagt og bygninger har rast sammen. Dødstallene er høye, og mange er savnet. Redningsaksjoner pågår, men mangel på medisinsk utstyr vanskeliggjør arbeidet. Myanmar er allerede preget av borgerkrig og en humanitær krise, noe som gjør situasjonen enda verre. Norge bidrar med nødhjelp, men understreker at lokalsamfunnene er under stort press og dårlig rustet til å håndtere katastrofen.
1 måned siden
WHO har bedt om 8 millioner dollar i nødhjelp til Myanmar etter et kraftig jordskjelv. Organisasjonen frykter økt risiko for infeksjoner og sykdomsutbrudd på grunn av landets begrensede helsevesen og mangel på rent vann. Samtidig anklager en opprørsgruppe regjeringen for å fortsette luftangrep mot sivile landsbyer, selv etter jordskjelvet. Minst 1700 mennesker har mistet livet i katastrofen, og opprørsgrupper har erklært en våpenhvile.
28 dager siden
Statlige medier melder at dødstallet etter jordskjelvet i Myanmar har oversteget 3000. Jordskjelvet, som målte 7,7 på Richters skala, rammet nær Mandalay fredag 28. mars. I tillegg til de mange døde er over 4500 mennesker skadet. Lokale rapporter antyder at de faktiske tallene kan være enda høyere. Militærjuntaen som styrer landet har kunngjort en våpenhvile for å lette fremføringen av nødhjelp til de rammede områdene.
1 måned siden
Et kraftig jordskjelv med en styrke på 7,7 har rammet Sørøst-Asia, spesielt området rundt Mandalay i Myanmar. Skjelvet har ført til rapporter om flere døde og savnede, og det forventes at det vil ta flere dager før det fulle omfanget av skadene er kartlagt. Jordskjelvet fant sted i Sagaing-forkastningen, et område kjent for sin seismiske aktivitet. Eksperter påpeker at kombinasjonen av jordskjelvets styrke, nærheten til overflaten og den tette befolkningen i området har forverret situasjonen. Kommunikasjonsproblemer og skader på infrastrukturen vanskeliggjør hjelpearbeidet, men det er ikke rapportert om fare for tsunami.
1 måned siden
Myanmar ble fredag rammet av et kraftig jordskjelv som ble målt til 7,7 av USGS. Tolv minutter senere ble det samme området rammet av et etterskjelv med en styrke på 6,4, og i timen etter ble ytterligere to etterskjelv registrert. De første meldingene om omkomne har begynt å komme inn, og USGS frykter at jordskjelvene kan ha krevd flere tusen liv.
1 måned siden
Myanmar er hardt rammet av jordskjelv, med over 1600 døde og store materielle skader. Landet er preget av borgerkrig og militærkupp. Eksperter frykter at jordskjelvene vil forverre situasjonen, og ser ingen tegn til våpenhvile. Militæret fortsetter angrepene. Kina og Russland sender nødhjelp, noe som kan legitimere militærjuntaen. Norge bidrar også med nødhjelp, mens USAs støtte til motstandsbevegelsen er satt på pause.
1 måned siden
Eit kraftig jordskjelv har ramma Myanmar, og militærjuntaen har bedt om internasjonal hjelp. Ekspertar er skeptiske og fryktar at juntaen vil bruke katastrofen til å styrke sin eigen legitimitet både nasjonalt og internasjonalt. Juntaen, som tok makta i 2021, er upopulær og møter motstand. Situasjonen kompliseres av manglande informasjonstilgang grunna sensur og internettbegrensningar. Det er også utfordringar knytt til koordinering av hjelpearbeidet, då ulike aktørar kontrollerer grensene og tilgangen til dei ramma områda. Hjelpeorganisasjonar står overfor vanskelege val om korleis dei kan bistå utan å legitimere militærregimet.