Halden Topphåndball har avdekket økonomiske avvik og avslutter arbeidsforholdet med sin daglige leder. Klubben har samtidig sikret videre drift og unngått konkurs.
Halden Topphåndball har de siste ukene vært preget av økonomiske avvik avdekket i regnskapet, inkludert uregelmessigheter knyttet til sponsoravtaler. Styret har holdt daglig leder, Kine Huke Holmstrøm, ansvarlig for økonomi og drift. Klubben bekrefter nå i en pressemelding at de er enige om å avslutte arbeidsforholdet med Huke Holmstrøm fra 1.
mai 2025. Styreleder Sindre Breda ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, inkludert spørsmål om en mulig anmeldelse. Samtidig melder klubben at de har sikret videre drift.
Dette er mulig takket være lønnskutt for spillerne i mai og juni, bidrag fra samarbeidspartnere, og en Spleis-innsamling som ga over 200. 000 kroner. Klubben erkjenner at de fryktet konkurs etter sesongslutt.
Kine Huke Holmstrøm
Sindre Breda
Bente Strømsæther
Halden Topphåndball
Nettavisen
Styret
Kolstad
Halden
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
7 dager siden
Halden Topphåndball står i en alvorlig økonomisk krise etter at styret oppdaget flere falske sponsoravtaler i millionklassen. Daglig leder Kine Huke Holmstrøm, som har hatt ansvar for økonomi og avtaler, mistenkes for å ha fabrikkert kontrakter, inkludert en avtale med Frigaard Gruppen som selskapet benekter å ha inngått. Kontraktene inneholder feilaktige opplysninger og forfalskede underskrifter. Styreleder Sindre Breda bekrefter at klubben jobber intensivt med å avdekke omfanget av de økonomiske avvikene, som truer klubbens eksistens. Holmstrøm er sykmeldt og har ikke kommentert saken utover å være kjent med anklagene. Klubben har iverksatt en intern etterforskning og samarbeider med økonomiske og juridiske eksperter for å rydde opp i situasjonen.
16 dager siden
Halden Topphåndball er i en alvorlig økonomisk krise etter at styret oppdaget feilaktige opplysninger om sponsorinntekter. Store deler av de budsjetterte inntektene stemmer ikke, og klubben risikerer konkurs. Den daglige lederen er utilgjengelig, men har engasjert en advokat. Styreleder Sindre Breda bekrefter at de jobber med å få oversikt over situasjonen og søker hjelp fra sponsorer og eksterne parter for å finne løsninger for å unngå konkurs.
4 måneder siden
Norske håndballprofiler og ledere slår alarm om den økonomiske situasjonen i norsk klubbhåndball. Flere klubber sliter med økte kostnader og er i fare for konkurs. En rapport viser at mange lag i Rema 1000-ligaen er i rød sone. Håndballprofiler frykter at dette kan føre til færre heltidsproffe og at spillere velger å fortsette karrieren i utlandet. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og håndballpresident Kåre Geir Lio erkjenner alvoret og understreker behovet for endring. Håndballforbundet jobber med å støtte klubbene, men understreker at det er et felles ansvar å snu trenden. Samtidig er det norske kvinnelandslaget klare for semifinale i EM.
3 måneder siden
Norsk håndball opplever en økonomisk krise der flere klubber sliter med permitteringer og dårlig økonomi. Samtidig har Norges Håndballforbund (NHF) 161 ansatte, noe som skaper misnøye blant klubbledere. De savner mer støtte fra forbundet og stiller spørsmål ved pengebruken. Klubbledere opplever at utgiftene til forbundet øker, mens de selv kjemper for å overleve. Håndballpresidenten erkjenner utfordringene og er enig i at organiseringen av norsk håndball må sees på. Han understreker at forbundet er til for klubbene, men at det er behov for å bruke penger og tid på en forsvarlig måte. Klubbledere påpeker at det er vanskelig å drive klubb med sunn økonomi når man sliter med å holde hodet over vann.
3 måneder siden
Storhamar Hockey vurderer avvikling på grunn av alvorlige økonomiske problemer, til tross for sportslig suksess. Klubben sliter med å balansere inntekter og kostnader, og styret ser ikke grunnlag for videre drift uten ekstern finansiering. De har bedt lokalt næringsliv om å opprette et aksjeselskap for å sikre økonomisk stabilitet. Alternativene er avtale med et A/S, avvikling av klubben, eller at et nytt styre tar over. Flere andre ishockeyklubber i Norge opplever lignende økonomiske utfordringer, noe som tyder på et systemisk problem i norsk ishockey.
3 timer siden
Fotballklubben Raufoss trekkes ett poeng i 1. divisjon grunnet brudd på økonomiske krav. Klubben risikerer ytterligere sanksjoner dersom situasjonen ikke bedres.
1 måned siden
Håndballklubben Kolstad presenterer et underskudd på 5,9 millioner kroner for 2024, noe som er det tredje året på rad med negativt resultat. Dette fører til kraftige kostnadskutt og at klubben ikke kan signere internasjonale toppspillere før økonomien er forbedret. Daglig leder Jostein Sivertsen understreker behovet for bærekraftig drift og at økonomi må prioriteres de neste årene. I 2023 var underskuddet 1,7 millioner kroner, mens det i 2022 var på 800.000 kroner. Den totale omsetningen i 2024 var på 84 millioner kroner.
2 timer siden
Fotballklubben Raufoss straffes med poengtrekk i 1. divisjon. Årsaken er brudd på klubbens økonomiske handlingsplan.
1 måned siden
Kolstad Håndball sliter økonomisk og presenterer et underskudd på 5,9 millioner kroner for 2024, det største hittil. Dette får konsekvenser for klubbens ambisjoner om å hente internasjonale stjernespillere, noe de må sette på vent til tidligst sommeren 2026. Økonomiske problemer førte også til at Sander Sagosen forlot klubben. Sviktende billettinntekter, spesielt i Champions League, bidro til underskuddet. Klubben planlegger nå å kutte kostnader og øke inntektene for å oppnå et budsjettert overskudd i 2025. Til tross for økonomiske utfordringer har Kolstad fortsatt sportslig suksess i Norge.
28 dager siden
Håndballklubben Kolstad opplevde et underskudd på 5,9 millioner kroner i 2024, noe som bekymrer Viaplay-kommentator Daniel Høglund. Underskuddet kommer i tillegg til tidligere tap og at Sander Sagosen forlot klubben. Klubben budsjetterer med overskudd i 2025 ved å kutte kostnader og øke inntektene. Daglig leder Jostein Sivertsen forklarer underskuddet med manglende billettinntekter, men sier de vil satse på unge spillere. Han er optimistisk med tanke på klubbens fremtidige økonomiske og sportslige utvikling, og viser til økte sponsorinntekter og publikumsengasjement.
4 måneder siden
Mjøndalen IF kunngjorde onsdag kveld at klubben står overfor betydelige økonomiske utfordringer, noe som fører til drastiske tiltak. Ifølge daglig leder Ronny Johnsen er situasjonen krevende, men nødvendige grep må tas. Klubben har besluttet å endre spillernes kontrakter fra fulltids- til deltidskontrakter. Dette innebærer at A-laget vil trene på ettermiddager for å gi spillerne mulighet til å kombinere fotball med deltidsarbeid eller studier. Nyheten omtales som en «sjokkmelding» av Drammens Tidende, og det er uklart hvordan dette vil påvirke klubbens fremtid.
4 måneder siden
Norske håndballprofiler uttrykker bekymring over den økonomiske situasjonen i norsk klubbhåndball, til tross for landslagets suksess i EM. Flere klubber sliter med økonomien, og ti av 28 lag i Rema 1000-ligaen er i rød sone. Økte kostnader for reise og opphold er en hovedårsak. Spillerne frykter at dette kan føre til færre heltidsproffesjonelle i ligaen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og håndballpresident Kåre Geir Lio erkjenner alvoret i situasjonen. Forbundet jobber med tiltak for å hjelpe klubbene, men situasjonen er krevende. Samtidig er det ingen bekymring for det norske kvinnelandslaget som er i EM-semifinale.
4 måneder siden
LSK Kvinner har kunngjort at de har unngått konkurs og sikret klubbens fremtid etter en periode med alvorlige økonomiske problemer. Styreleder Lotte Lundby Kristiansen uttrykte takknemlighet overfor partnere og lokalmiljøet for deres støtte, som har vært avgjørende for å redde klubben. Tidligere i år sto klubben i fare for å miste lisensen, og en intensjonsavtale med Lørenskog om sammenslåing ble avbrutt i august. I september ble spillerne informert om at klubbens fremtid var usikker. Nå har klubben sikret midler til videre drift og jobber for å etablere en bærekraftig økonomisk modell.
3 måneder siden
Håndballklubben Vipers Kristiansand melder oppbud kun tre måneder etter at Morten Jørgensen kom inn som redningsmann med et betydelig millionbeløp. Jørgensen uttrykker skuffelse over at pengene ikke var nok og at klubben tilsynelatende har gitt opp. Manglende sponsorinntekter og uteblitte økonomiske bidrag fra ulike aktører er hovedårsakene til konkursen. Klubben har over tid hatt større utgifter enn inntekter. Jørgensen hadde en plan for å øke inntektene gjennom billettsalg, kiosk, supporterutstyr og andre tiltak, men dette var ikke tilstrekkelig. Spillerne oppfordret Jørgensen til å komme inn som redningsmann etter den første konkursen.
3 måneder siden
Håndballklubben Vipers Kristiansand har gått konkurs på grunn av økonomiske problemer. Dette skaper usikkerhet rundt fremtiden til flere spillere, spesielt veteranmålvakt Katrine Lunde. Landslagssjef Ole Gustav Gjekstad er bekymret for Lundes situasjon og frykter at hun kan legge opp. Konkursen rammer også andre landslagsspillere i klubben. Vipers-spillerne kan fritt bytte til andre Champions League-klubber etter 10. mars. Gjekstad understreker at situasjonen er uheldig for norsk håndball, men fokuserer på å støtte spillerne. Katrine Lunde har selv uttrykt skuffelse og sjokk over situasjonen.