Arbeiderpartiet vurderer å droppe «Nå er det vanlige folks tur» og er på utkikk etter et nytt slagord. Partiet har konsultert et nettpanel for å få tilbakemeldinger på alternative slagord, som «På jobb for deg» og «Trygg styring».
Nettavisen inviterer leserne til å bidra med forslag i kommentarfeltet. Valg av slagord er en strategisk øvelse, men tidligere forsøk har vist at det kan være vanskelig fordi motstandere kan lage motslagord som undergraver effekten.
Etter tre og et halvt år med en til tider kaotisk regjeringstid med Senterpartiet, skal partiet føre valgkamp med stikkord som trygg styring og fordeling.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Arbeiderpartiet vurderer å skifte ut slagordet «vanlige folks tur» etter at det ble latterliggjort. Partiet tester nå flere alternativer gjennom et webpanel, der et utvalg respondenter gir tilbakemeldinger på hvilke slagord de foretrekker. Blant alternativene er «Trygg styring» og «På jobb for deg». Endelig avgjørelse tas før landsmøtet i april. Kommunikasjonssjef Emma Svarva Giskås understreker at testingen gir nyttig innsikt i planleggingen av valgkampen.
28 dager siden
Arbeiderpartiet har tatt i bruk slagordet «Trygghet for framtida», kjent fra Gro Harlem Brundtlands valgkamp i 1993. Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg presenterte slagordet, og Støre understreker at trygghet er essensielt i en tid med mange utfordringer. Partiet har brukt to år på å evaluere tidligere valg og utvikle en strategi for å vinne tilbake velgere ved å lytte til tilbakemeldinger.
2 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre ønsker å endre inntrykket av at Arbeiderpartiet er maktarrogante, og understreker viktigheten av å være et inviterende parti som søker løsninger på tvers av politiske skillelinjer. Han oppfordrer sine statsråder og stortingsrepresentanter til å være åpne for dialog med alle partier, også de politiske motstanderne. Etter en vanskelig periode med fallende meningsmålinger og regjeringsbrudd, opplever Ap nå en oppgang og har fått 1400 nye medlemmer. Støre fremhever at partiet vil bruke en tydelig stemme mot sine politiske motstandere, spesielt Frp, og tror folk verdsetter handlekraft i en urolig tid.
4 måneder siden
Arbeiderpartiet sliter med rekordlav oppslutning på 16,8 prosent i en ny Norstat-måling, noe som har ført til debatt om partilederens fremtid. Jonas Gahr Støre er under press, og nestleder Tonje Brenna nevnes som et mulig alternativ. En meningsmåling blant Ap-velgere viser imidlertid at Støre har større støtte enn Brenna. Til tross for intern kritikk, har tidligere stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen startet et opprop for å beholde Støre som partileder, og mener han er den rette for partiet i en urolig tid. Samtidig markerer desember en tiårsjubileum for partiets beste måling i 2014.
1 måned siden
Høyre opplever en vanskeligere vei mot valgseier etter at Frp har kapret velgere og Støre har samlet sentrum. Partiet har lansert en ny strategi om å være «pur kjedelig» og fokusere på sakspolitikk fremfor slagord, i et forsøk på å appellere til velgere som ønsker alvor i turbulente tider. Samtidig sliter Høyre med å engasjere unge velgere og tydeliggjøre sin rolle i et endret politisk landskap, hvor konkurransen om å fremstå som mest fornuftig er stor.
27 dager siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets oppgang på meningsmålingene frem mot valget, etter en periode med intern uro og lav oppslutning. Senterpartiets uttreden av regjeringen ga Arbeiderpartiet større kontroll over politikken og mulighet til å rigge valgkampapparatet. Ansettelsen av Jens Stoltenberg som finansminister har begeistret velgerne. Den urolige verdenssituasjonen bidrar til at velgerne søker trygghet hos etablerte partier som Ap og Høyre. Sylvi Listhaug er utpekt som Støres hovedmotstander, men Ap ser en mulighet til å danne regjering alene, da et samarbeid med Sp anses som vanskelig.
22 dager siden
En fersk måling fra NRK viser et dødt løp mellom de rødgrønne og de borgerlige partiene, med MDG i vippeposisjon. Både Arbeiderpartiet og Høyre satser på å fremstå som trygge og erfarne styringspartier i valgkampen. Målingen indikerer endringer i styrkeforholdet innad i blokkene, der Ap vinner velgere fra partier som ikke ønsker Solberg som statsminister, mens Høyre mister velgere til Frp. Flere partier kjemper for å passere sperregrensen, noe som gjør situasjonen kompleks og kan føre til vanskeligheter med å danne en stabil flertallsregjering.
2 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre ønsker å kvitte seg med inntrykket av at Arbeiderpartiet er maktarrogant. Han understreker at partiet skal være inviterende og åpent for samarbeid med andre, spesielt i en mindretallsregjering. Støre har oppfordret både statsråder og stortingsrepresentanter til å være åpne for dialog med alle partier for å finne løsninger. Etter en krevende periode med fallende meningsmålinger og regjeringsbrudd, opplever Ap nå en oppgang og har fått 1400 nye medlemmer. Støre tror folk verdsetter handlekraft i en urolig tid og at dette bidrar til partiets positive utvikling.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets forsøk på å snu den negative trenden før valget. Statsminister Jonas Gahr Støre har iverksatt flere tiltak, inkludert Senterpartiets avgang fra regjeringen og utnevnelsen av nye statsråder. Et hovedgrep er Jens Stoltenbergs comeback som finansminister, ment å styrke Aps troverdighet og tillit hos velgerne, spesielt i næringslivet. Artikkelen nyanserer Stoltenberg-effekten og understreker at politikk er viktigst for velgerne, og at det er usikkert om dette vil være nok til å snu den negative trenden for Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
Arbeiderpartiet vil nå utrede kjernekraft som en mulig energikilde i Norge, etter å tidligere ha vært skeptisk. Flere partier på Stortinget støtter utredning, noe som kan gi flertall for kjernekraft etter valget. Ap erkjenner utfordringer knyttet til kostnader, tidsbruk og avfallshåndtering, men ser behov for å vurdere alle alternativer for å dekke Norges kraftbehov. Internt i Ap har det vært en kamp om kjernekraft, og partiet har også uenigheter om bolig- og oljepolitikk.
5 dager siden
Kristelig Folkeparti (KrF) står overfor utfordringer før valgkampen, preget av økt konfliktnivå i verdipolitikken og et uklart fiendebilde. Partiet har blitt tydeligere på temaer som kjønn, seksualitet og familiepolitikk, men dette har skapt splittelse og gjort det vanskeligere å tiltrekke seg bredere velgergrupper. KrF har hatt en jevn nedgang i oppslutning og medlemsmasse over tid, og er i dag mer regionalt enn nasjonalt forankret. Den nye ledelsen under Dag Inge Ulstein forsøker å balansere mellom tydelig verdimønstring og å unngå å bli oppfattet som en kulturkrig. Familiepolitikken er sentral i partiets strategi for å utvide velgergrunnlaget, men det er usikkert om dette vil snu nedgangen. KrF må ta klare valg og stå samlet for å lykkes i valgkampen.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg den kommende valgkampen, hvor trygghet og langsiktige løsninger antas å bli viktigere enn tradisjonelle valgløfter. Jan Tore Øverstad engasjerer seg i Arbeiderpartiet og oppfordrer andre til politisk deltakelse. Etter en periode med lav oppslutning, spesielt i Innlandet, opplever Arbeiderpartiet nå økte medlemstall og bedre resultater på meningsmålingene. Mange velgere er fortsatt usikre, spesielt fra Frp og Sp. Det forventes at partiene vil fokusere på ideologiske linjer og langsiktige mål, fremfor kortsiktige budsjettspørsmål.
3 måneder siden
Etter intern uro og spekulasjoner om et mulig lederskifte før jul, har Jonas Gahr Støres posisjon i Arbeiderpartiet styrket seg. Flere sentrale kilder i partiet mener Støre fremstår mer offensiv og selvsikker, og viser til hans opptreden i media og en svak økning på meningsmålingene. Stemningen i partiet beskrives som bedre, og flere vurderer nå å stemme på Ap. Samtidig er det fortsatt usikkerhet rundt Støres fremtid, da valgkomiteens sammensetning kan bli avgjørende. Partiet står også overfor et dilemma knyttet til kjønnsbalanse i ledelsen ved valg av ny partisekretær, som kan påvirke Støres posisjon.
3 måneder siden
Arbeiderpartiets sentralstyre har utnevnt en valgkomité ledet av LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Komiteen skal foreslå ny partiledelse og sentralstyre. Det pågår en intern debatt om partileder Jonas Gahr Støres posisjon, med flere sentrale politikere som ønsker et lederskifte på grunn av svake meningsmålinger. Samtidig har Støres nestledere, Jan Christian Vestre og Tonje Brenna, uttrykt støtte til Støre, men signaliserer også at de er beredt til å stille som lederkandidater. Flere profiler i partiet, inkludert partisekretær Kjersti Stenseng, ønsker ikke gjenvalg, noe som åpner for store endringer i sentralstyret.
3 måneder siden
Arbeiderpartiets sentralstyre har utnevnt en valgkomité ledet av LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Komiteen skal foreslå ny partiledelse og sentralstyre. Det pågår en intern debatt om Jonas Gahr Støres lederrolle, med bakgrunn i svake meningsmålinger. Flere sentrale politikere mener Støre bør byttes ut, mens andre støtter ham. Samtidig har flere profiler i sentralstyret, inkludert partisekretær Kjersti Stenseng, varslet at de ikke ønsker gjenvalg. Nestlederne Jan Christian Vestre og Tonje Brenna har begge signalisert at de kan være aktuelle som lederkandidater.