Fleire detaljar frå ein gruppechat som omhandlar eit amerikansk angrep mot Jemen har blitt lekka. Redaktøren i The Atlantic fekk ved eit uhell tilgang til detaljert informasjon om angrepet to timar før det skjedde.
Meldingane inneheldt nøyaktig tidspunkt for når amerikanske fly tok av. Etter at Trump-administrasjonen avviste at det var delt gradert informasjon i gruppa, har magasinet bestemt seg for å dele meir av angrepsplanane.
Minst 25 sivile jemenittar blei drepne i angrepet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Trump-administrasjonen lekket ved en feil hemmelige krigsplaner om angrep i Jemen til en journalist fra The Atlantic. Journalisten ble invitert inn i en kryptert gruppesamtale på meldingstjenesten Signal, hvor detaljer om de kommende angrepene ble delt. Meldingen kom fra Michael Waltz, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver. To dager senere ble journalisten lagt til i en gruppesamtale med navnet «Houthi PC small group.» Det hvite hus bekrefter lekkasjen. 15. mars beordret Donald Trump en rekke luftangrep i Jemen. 31 mennesker ble drept i angrepene.
1 måned siden
En lekkasje fra en kryptert gruppechat avslørte USAs angrepsplaner mot Jemen, der detaljer om våpen, mål og tidspunkt ble diskutert. The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg var utilsiktet til stede i chatten. Diskusjonen omhandlet også rapporterte dødstall, noe som førte til reaksjoner fra flere involverte, inkludert sikkerhetsrådgiver Mike Waltz. Hendelsen har skapt spekulasjoner om Waltz' stilling og reiser spørsmål om sikkerheten ved bruk av krypterte meldingsapper for sensitiv informasjon.
1 måned siden
En dommer har beordret Trump-administrasjonen å bevare Signal-meldinger etter at en journalist fikk tilgang til en hemmelig gruppechat hvor angrep mot Jemen ble diskutert. En overvåkingsgruppe har saksøkt CIA-direktør John Ratcliffe og flere andre for ulovlig sletting av meldinger. Etterretningssjefer avviser anklagene om å ha delt gradert informasjon. The Atlantic publiserte skjermdumper som viser at forsvarsminister Pete Hegseth delte konkrete angrepsplaner mot Jemen i chatten. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Waltz har tatt på seg ansvaret for feilen.
1 måned siden
The Atlantic har publisert meldingsloggen fra en Signal-gruppe brukt av høytstående personer i Trump-administrasjonen, deriblant Pete Hegseth, J.D. Vance og Mike Waltz. I gruppen ble USAs angrep mot houthiene i Jemen diskutert. To og en halv time før angrepet delte Hegseth detaljerte meldinger om tidspunkt og mål for angrepene, noe som har skapt kontrovers. Flere medlemmer av Trump-administrasjonen har uttalt at meldingene ikke inneholdt gradert informasjon, men avsløringen har blitt møtt med sterke reaksjoner.
1 måned siden
Amerikanske etterretningsledere er under granskning etter at det ble avslørt at krigsplaner ble diskutert i en kryptert chat-app. Senator Mark Warner krever at Mike Waltz trekker seg, og mener liv kunne gått tapt om informasjonen hadde lekket. The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg ble ved en feil lagt til i en Signal-gruppe der USAs sikkerhetsledere diskuterte angrepsplaner mot Jemen. Forsvarsminister Pete Hegseth skal ha delt detaljer om våpen, mål og tidspunkt for angrepene. CIA-direktør John Ratcliffe bekrefter sin deltakelse, men benekter deling av gradert informasjon. Demokrater krever nå full offentliggjøring av chatloggen.
1 måned siden
En føderal dommer i USA har gitt ordre til Trump-administrasjonen om å bevare meldingene fra Signal-chatten angående angrepene mot Jemen. Dommeren vil utstede en midlertidig forføyning som forbyr sletting av meldingene. En gruppechat fikk oppmerksomhet etter at sjefredaktøren i The Atlantic ved en feil ble inkludert, og sensitive opplysninger ble delt. Forsvarsminister Pete Hegseth delte tidspunkt for amerikanske militærflys angrep i chatten. Gruppen American Oversight gikk til retten for å kreve arkivering av meldingene, da de mistenker at administrasjonen jevnlig bruker Signal til kommunikasjon.
1 måned siden
Det hvite hus bekrefter at en journalist ved en feil mottok hemmeligstemplet informasjon om planlagte militære angrep i Jemen. The Atlantics sjefredaktør, Jeffrey Goldberg, ble ved en feil inkludert i en gruppechat på meldingstjenesten Signal, hvor detaljer om våpen, mål og tidspunkter for angrepene ble delt. Meldingen kom fra forsvarsminister Pete Hegseth to timer før angrepene startet 15. mars.
1 måned siden
En lekkasje av meldinger fra en privat chatgruppe i Trump-administrasjonen har skapt sterke reaksjoner og beskyldninger om løgn. The Atlantic publiserte utdrag fra chatten, som angivelig inneholdt gradert informasjon om angrep mot Houthi-opprørere i Jemen. Senator Tammy Duckworth krever at Pete Hegseth går av etter å ha lekket informasjonen. Etterretningstopper i Trump-administrasjonen ble grillet i Representantenes hus om hendelsen. Det hvite hus hevder nå at lekkasjen er oppspinn, til tross for tidligere bekreftelse av meldingsloggene.
1 måned siden
Det hvite hus har bekreftet at en journalist ved en feil ble tilsendt hemmelig militær informasjon om USAs angrepsplaner mot Houthi-militsen i Jemen. Journalisten, sjefredaktør Jeffrey Goldberg i The Atlantic, ble ved en feil lagt til i en kryptert gruppechat på Signal. Chatten involverte flere prominente politikere i Trump-administrasjonen, inkludert visepresident J.D. Vance, forsvarsminister Pete Hegseth og nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Waltz. I chatten ble det delt detaljert informasjon om de planlagte angrepene.
1 måned siden
En amerikansk redaktør fikk ved en feil tilgang til topphemmelig militær informasjon om en nært forestående militæroperasjon i Jemen via en chattegruppe. Informasjonen inkluderte detaljer om våpenbruk, mål og tidspunkt for angrepet. Saken har skapt sterke reaksjoner i Washington, der en senator krever at de involverte partene trekker seg. FBI har foreløpig ikke kommentert om de vil etterforske saken, men hendelsen trekker paralleller til Hillary Clintons tidligere e-postskandale.
1 måned siden
USAs sikkerhetstopper ble grillet i Senatet etter at en journalist ved en feil ble invitert inn i en intern gruppechat. Chatten inneholdt detaljer om et planlagt amerikansk angrep i Jemen. Etterretningsdirektør Tulsi Gabbard nektet å svare på spørsmål om bruk av privat mobiltelefon i forbindelse med chatten. CIA-direktør John Ratcliffe bekreftet sin deltakelse, men avviste at det ble delt gradert informasjon. Flere senatorer kritiserte hendelsen som uprofesjonell. President Trump bagatelliserte det som en «glipp» og uttrykte fortsatt tillit til sikkerhetsrådgiveren som inviterte journalisten.
1 måned siden
USAs sikkerhetstopper ble grillet i Senatet etter at en journalist utilsiktet ble invitert inn i en intern gruppechat hvor sensitive militære opplysninger ble delt. Chatten omhandlet blant annet et kommende amerikansk angrep i Jemen. Etterretningssjef Tulsi Gabbard nektet å svare på spørsmål om hun brukte sin private mobiltelefon i chatten, og henviste til Det nasjonale sikkerhetsrådet. Flere senatorer kritiserte hendelsen som uprofesjonell og pinlig. President Trump bagatelliserte saken som en «glipp» og uttrykte fortsatt tillit til sikkerhetsrådgiver Michael Waltz, som inviterte journalisten inn i gruppen.
1 måned siden
The Atlantic har publisert ytterligere detaljer og skjermdumper fra en Signal-chat, etter at forsvarsminister Pete Hegseth avviste påstander om å ha delt informasjon om et planlagt angrep på Jemen via meldingsappen. En journalist konfronterte Hegseth etter en tidligere sak om sikkerhetsbrudd under Trump-administrasjonen. The Atlantic valgte først å holde tilbake sensitiv informasjon om våpen og tidspunkt for angrepet, men publiserte nå mer detaljer etter Hegseths benektelser.
1 måned siden
Utenriksminister Marco Rubio omtaler det som en stor tabbe at en journalist ble inkludert i en gruppechat om et amerikansk angrep mot Jemen. The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg fikk tilgang til detaljert informasjon om angrepet før det fant sted. Sikkerhetsrådgiver Mike Waltz tar på seg ansvaret for feilen. Hendelsen har ført til kritikk, spesielt rundt bruken av usikre kommunikasjonskanaler som Signal og private mobiltelefoner.
1 måned siden
Norske venstresidepolitikere reagerer etter at planer om USAs angrep på Houthi-opprørere i Jemen ble lekket i en chat-skandale. Bjørnar Moxnes (Rødt) kritiserer USAs kyniske tilnærming til angrepet, der minst 53 mennesker ble drept, inkludert barn. Ingrid Fiskaa (SV) stiller spørsmål ved USAs pålitelighet som alliert og mener Norge må være forsiktig med å dele etterretningsdata etter hendelsen. Chatten, som ved en feil ble delt med Jeffrey Goldberg i The Atlantic, involverte tilsynelatende fremtredende personer i Trump-administrasjonen.