Markus Nebys «24 stjerners julekalender» er en stor suksess med rundt én million seere. Programmet har utviklet seg over tre sesonger, og utforsker nå mindre kjente juletradisjoner.
Innspillingen er flyttet til en herskapelig setting for å skape nye konsepter. Serien startet som en videreføring av et tidligere konsept og er solgt til utlandet.
Neby feirer jul med familien i Trysil, og holder fast ved tradisjonell kirkegang, til tross for uenighet med kjæresten.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Markus Neby, programleder for NRKs julekalender '24 stjerners julekalender', forteller om utfordringene med å lage nye konkurranser for tredje sesong. Innspillingen av årets sesong fant sted allerede i april, noe som gir Neby julestemning tidlig. Han nevner flere av årets deltakere som favoritter, inkludert Herborg Kråkevik, Benedicte Adrian og Ole Martin Årst. Nebys drømmedeltaker ville vært Ole Gunnar Solskjær eller Martin Ødegaard, men han anser dette som lite sannsynlig. Neby beskriver seg selv som en juleperson som foretrekker vinteren og feirer jul i Trysil.
4 måneder siden
NRKs «24-stjerners julekalender» med Markus Neby, der 24 kjendiser konkurrerer i juleutfordringer, har i år blitt spilt inn i Gamle Logen i Oslo i april. Til tross for at innspillingen foregikk lenge før jul, kom deltakerne i julestemning med pepperkaker og julebrus fra fjorårets lagre. Innspillingen varte i flere dager, og deltakerne utviklet sterke bånd. Under fjorårets innspilling skjedde det et uhell da en deltaker brakk benet, men årets sesong resulterte kun i noen skjønnhetsblåmerker. Hvor mye deltakerne får betalt og hva vinneren får, er konfidensielt.
4 måneder siden
Markus Neby og Andrine Hegerberg feirer sin første jul som samboere etter flere år med avstandsforhold. Neby forteller at det beste med å bo sammen er å slippe å si ha det på søndager, og de setter pris på felles frokoster. De har ikke etablert faste juletradisjoner, men Neby liker å gå i kirken. Hegerberg har imidlertid bestemt seg for å snu ved kirken i år, og Neby innrømmer at han selv har sovnet der tidligere.
4 måneder siden
TV 2 melder om stor suksess for «Asbjørns julekalender». Premiereepisoden av årets sesong passerte én million seere, noe som er en ny personlig rekord for programleder Espen Eckbo. Til sammenligning hadde fjorårets mest sette episode 960.000 seere, og hele sesongen endte med et gjennomsnitt på 707.000 seere. De første tolv episodene i årets sesong har allerede oppnådd samme snitt som hele fjorårssesongen. Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, er svært fornøyd med seertallene og roser Espen Eckbo og Seefood TV for jobben de har gjort.
4 måneder siden
Espen Eckbos julekalender «Asbjørns julekalender» har oppnådd rekordhøye seertall, med over én million seere på første episode. TV 2 melder at årets sesong allerede overgår fjorårets seertall, og har oppnådd samme gjennomsnittlige seertall som fjorårets mest sette episode etter kun 12 episoder. Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, uttrykker stor tilfredshet, mens Espen Eckbo selv er svært fornøyd med den positive responsen og melder om personlig rekord i seertall.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum», som gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrum og hans familie, ble forsinket og hadde premiere i romjulen. Produksjonen tok lengre tid enn forventet, men serien har likevel blitt en stor seersuksess med over én million seere per episode. Serien har også ført til økt interesse for Nerdrum-museet i Stavern, med økt billettsalg som resultat. NRK understreker at premieren ikke var planlagt i sammenheng med museets åpning. Selv om det ikke er planlagt en ny sesong, vurderes dette dersom interessen vedvarer.
4 måneder siden
«God morgen Norge»-programleder Camilla Botilsrud Sagen skal feire jul med sin nye kjæreste, Markus Botten, på Botilsrud gård sammen med familien. Hun forteller om sine juletradisjoner som inkluderer julefrokost til «Tre nøtter til Askepott», «Reisen til julestjernen», og julegrøt hos besteforeldrene. Sagen deler også sine beste og verste juleminner, og beskriver 2024 som året hun fant kjærligheten. Hun ser frem til 2025 med planer om å flytte sammen med kjæresten og kanskje realisere drømmen om et småbruk. Hun avslører at hun foretrekker brun julebrus og er usikker på om hun har sett «Die Hard».
4 måneder siden
Influenser Iselin Guttormsen forteller om sine juletradisjoner og planer i Nettavisens julespalte. Hun skal feire jul med familien hos sine foreldre, hvor de spiser en blanding av tradisjonell og tysk julemat. Guttormsen omfavner julen fullt ut med julemusikk, pynting og aktiviteter med barna. Hun trekker frem juleminner fra barndommen og første jul med egne barn, men også den vanskelige første julen etter et samlivsbrudd. Hun planlegger å reise utenlands med kjæresten på nyttårsaften og ser tilbake på 2024 som et år med personlig utvikling. For 2025 ønsker hun å fortsette med det hun elsker og utvikle seg videre.
4 måneder siden
Programleder Cathrine Fossum er svært opptatt av juletradisjoner og holder fast ved disse. Hun feirer jul med familien i Oslo før de drar til en hytte uten innlagt vann. Julaften består av tradisjonell mat som ribbe og medisterkaker, og hun er ikke åpen for endringer i menyen. Fossum har gode juleminner, men husker også en skuffelse da hun fikk en gitar i stedet for et snowboard. Hun får fortsatt julekalender av moren og synes det er viktig å tenne adventslys og synge «Tenn lys». Blant julefilmene hun liker er «Love Actually» og «Snøfall». I 2024 har hun startet eget selskap og hatt en fin ferie i Miami. Hun har ikke nyttårsforsetter, men ønsker å nyte hver dag og stresse mindre.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan deltakerne i «Hver gang vi møtes» feirer jul i 2024. Jonas Benyoub kombinerer sin marokkanske og norske bakgrunn med både couscous og pinnekjøtt. Stein Torleif Bjella holder fast ved tradisjonene med juletrehogst og ribbemiddag. Thomas Dybdahl feirer med pinnekjøtt hjemme, mens Ina Wroldsen tar en utradisjonell vri med julefeiring på pub i London. Carola reiser til Sør-Afrika, mens Astrid Smeplass og Kjartan Lauritzen foretrekker tradisjonell feiring hjemme med familien. De ulike artistene deler sine personlige juletradisjoner og refleksjoner rundt høytiden.
2 måneder siden
NRK lager en ny sesong av julekalenderen «Nissene på låven», 24 år etter at den først ble sendt på TVNorge i 2001. Kevin Vågenes, Herman Flesvig og Mikkel Niva spiller nå hovedrollene. Den nye sesongen er inspirert av realitykonsepter som «Forræder» og «Spillet», der 24 deltakere skal leve og konkurrere som nisser. Skjulte rampenisser vil sabotere konkurransen, og hver kveld sendes en mistenkt nisse hjem. På julaften avgjøres det om en rampenisse eller en ekte nisse vinner premien på 1 million kroner. Serien produseres av Seefood TV.
4 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan nordmenn pynter til jul gjennom tre ulike personligheter. Hege Jenvnaker-Øvstetun, også kalt «Nissemor», pynter tidlig med rødt, rustikt og mye lys. Kunsthistoriker Geir Thomas Risåsen holder seg til tradisjoner og pynter sent med oransje elementer. Interiørekspert Tone Kroken følger ingen regler og oppfordrer til personlig pynting. Artikkelen fremhever også en trend der grønne kranser erstatter hvite papirstjerner. De tre er uenige om når julepynten skal opp og ned, men er enige om at julepynt gjør dem lykkelige.
1 måned siden
Torfinn Borkhus tar over som programleder for Påskelabyrinten på NRK P1 etter Viggo Valle. Programmet, som går inn i sitt 38. år, vil inneholde både kjente elementer og nye vrier. Blant annet vil labyrinten bli lettere, og deltakerne kan få hjelp av en kjendis. NRK ønsker å utvikle programmet for å tiltrekke nye lyttere, samtidig som de ivaretar tradisjonen. Borkhus ser frem til å lede programmet og har forberedt spørsmål siden før jul. Han er forberedt på at noen lyttere vil savne Viggo Valle.
4 måneder siden
Programleder Vår Staude, kjent fra «God Morgen Norge», forteller hvordan hennes forhold til julen har endret seg etter skilsmissen fra Jon-Kristian Prietz i 2004. Hun legger vekt på å unngå stress og perfeksjonisme, og heller fokusere på små gleder og hyggelige stunder med familien. I år skal hun feire jul hos søsteren sammen med mannen Knut og sønnen Kasper, mens døtrene feirer hos faren. Staude understreker viktigheten av å skape en avslappende atmosfære, særlig for dem som kan oppleve høytiden som utfordrende.
4 måneder siden
Artikkelen utforsker hvorfor vi følger juletradisjoner, og argumenterer for at det handler om å knytte oss til fortiden og hverandre. Selv om mange tradisjoner er relativt nye, gir de en følelse av kontinuitet og tilhørighet. Juletradisjoner kan også fungere som en forsoning i familier med ulike verdier. Masseproduksjon på 1800-tallet bidro til å spre julepynt og kort, og dermed etablere nye tradisjoner. Til tross for at verden er i stadig endring, søker vi til tradisjoner for å føle oss trygge og forbundet.