Artikkelen er en hyllest til Don Henley, både som soloartist og kjent fra Eagles. Den omhandler gjenutgivelsen av debutalbumet «I Can't Stand Still» fra 1982, som viser hans evne til å skrive gode låter og fortelle historier, med assistanse fra en rekke kjente musikere.
I tillegg presenteres gjenutgivelsen av countryalbumet «Cass County» fra 2015, der Henley samarbeider med flere countrylegender.
Artikkelen konkluderer med at Henley er en eksepsjonell og allsidig musiker.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen oppsummerer ukens musikkanmeldelser, der Don Henley og Eyolf Dale får full score med terningkast 6. Henley gjenutgir "I Can't Stand Still" og "Cass County" med en rekke kjente musikere. Eyolf Dale roses for sitt tredje album "When Shadows Dance" med sin faste trio. The Fury får også terningkast 6 for sitt livealbum "Live In Brooklyn". Sudeshna Bhattacharya og Mosin Khan Kawa får terningkast 5 for "Mohini", mens Andorra får samme score for albumet "III". Oakland Rain avslutter med terningkast 4 for "Twin Flames Part 1: The Evergreen".
1 måned siden
Artikkelen presenterer felespilleren Marie Klåpbakken og hennes nye soloutgivelse, hvor hun viser seg som en dyktig instrumentalist og historieforteller. Med røtter i Vinstra formidler hun musikken sin på en måte som skaper en unik forbindelse med lytteren. Albumet er et resultat av samarbeid med anerkjente tekstforfattere og musikere, og kombinerer folkemusikk med singer/songwriter-elementer. Artikkelen konkluderer med at Marie Klåpbakken fortjener mer anerkjennelse og oppmerksomhet for sitt musikalske talent.
2 måneder siden
Artikkelen hyller Ine Hoems nye album «Minnelandet», og beskriver Hoem som en av landets største historiefortellere. Albumet er skrevet og produsert av Hoem selv, og tar for seg personlige minner og erfaringer. Musikalsk sett beskrives albumet som singer-songwriter med jazzimpulser. Kjente musikere som Pål Hausken, Markus Lillehaug Johnsen, Jo Berger Myhre og Andreas Ulvo bidrar, i tillegg til gjestevokalister som Trygve Skaug og Marthe Wang.
15 dager siden
Artikkelen omhandler Mats Eilertsens nye soloalbum «1», som er hans andre solo-utgivelse. Eilertsen er en anerkjent og allsidig bassist, kjent for sitt arbeid med en rekke band innen jazz og folkemusikk. Albumet beskrives som en svenneprøve der Eilertsen utforsker bassens muligheter med inspirasjon fra folkemusikk, jazz og klassisk musikk. Han bruker mye bue og viser stor innlevelse og teknisk dyktighet. Artikkelen fremhever Eilertsens lyriske tonespråk og evne til å skape varme og inderlighet i musikken sin.
15 dager siden
Artikkelen introduserer Vaarin, en singer-songwriter fra Hokksund, og hennes nye album «Heading Home». Albumet beskrives som en reise tilbake til artistens røtter og oppvekst i et kreativt hjem. Gjennom tekstene utforsker Vaarin temaer som minner, nostalgi og følelsen av å høre hjemme, selv etter å ha flyttet til hovedstaden. Albumet er et samarbeid med flere musikere, inkludert artistens far, og fremheves som et nydelig og inderlig visittkort som viser Vaarins talent og stemme.
3 måneder siden
Artikkelen er en hyllest til Lars Martin Myhre, som nylig gikk bort 68 år gammel. Han var en anerkjent musiker og historieforteller, kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen. Hans siste album, «Lønn», ble utgitt kort tid før hans død og beskrives som et sterkt og imponerende avskjedsbrev. Albumet ble skrevet i en livsfase der Myhre var klar over sin egen dødelighet, og inneholder tekster om å skåle for døden og leve livet. Han samarbeidet med flere musikere og tekstforfatter Ingvar Hovland på albumet. Artikkelen fremhever Myhres styrke og mot i møte med sin skjebne, og hans evne til å formidle historier gjennom musikk.
26 dager siden
Artikkelen er en hyllest til Bugge Wesseltofts album «Am Are», som beskrives som en musikalsk gumbo der han samarbeider med musikere fra ulike generasjoner og musikalske uttrykk. Albumet inneholder både solo piano, duo med trommer, trio med saksofon og vokal, samt opptak med Jon Christensen og Sveinung Hovensjø. Anmelderen fremhever Wesseltofts kreativitet, nysgjerrighet og gjennomføringskraft, og konkluderer med at albumet er en sterk manifestering av disse kvalitetene.
3 måneder siden
Stine Bogsveen, en 27 år gammel artist fra Trysil, debuterer med albumet 'Daggry'. Hun skriver og fremfører all sin musikk selv, med en stil som kombinerer singer-songwriter, countryrock, americana og norsk vise. Bogsveen synger på dialekt og formidler historier gjennom tekstene sine. Anmelderen fremhever hennes stemme, personlighet og potensial, og ser frem til hennes videre utvikling. Hun samarbeider med anerkjente musikere som Anna Ueland, Kyrre Laastad og Stian Lundberg.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Jon Larsens nye album, 'No Man's Land', som kombinerer string swing med strykere fra Minsk kammerorkester. Larsen, kjent for sin allsidighet som gitarist, maler og stjernestøvforsker, har i 30 år hatt et ønske om å oppsummere sin musikk for strykere. Strykerne ble spilt inn for 18 år siden, og nå har han fullført prosjektet med de unge gitaristene Ola Erlien og Gustav Skaaret som solister. Musikken er inspirert av Django Reinhardt, men også av Zappa, Grieg, Piazzolla og film noir. Albumet markerer et generasjonsskifte innen string swing.
4 måneder siden
Ellen Sofie Hovland, en anerkjent singer-songwriter, bekrefter sin posisjon som en fremragende historieforteller med sitt siste verk. Hovland, som også jobber som psykolog, utforsker menneskelige følelser og livets kompleksitet i sine tekster. Hun formidler sine historier på en intim måte, støttet av et dyktig band. Musikken hennes beskrives som små noveller som treffer både hjerte og hode. Anmelderen uttrykker et sterkt ønske om at Hovlands musikk skulle nå et bredere publikum, og ser frem til hennes neste musikalske etappe.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler det nye albumet «Remembrance» av In the Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud, som også inkluderer Sidsel Endresen. Albumet inneholder musikk skrevet av Morten Qvenild, basert på lyrikk av Emily og Charlotte Brontë, samt Emily Dickinson. Solveig Slettahjell synger tekstene, mens Sidsel Endresen resiterer deler av diktene. Musikken er utviklet over en toårsperiode i Morten Qvenilds studio. Anmelderen beskriver albumet som en tidløs opplevelse med sterke personlige uttrykk fra alle involverte, og fremhever spesielt Slettahjells evne til å formidle tekstene og Endresens resitasjon.
1 måned siden
Artikkelen er en hyllest til Eyolf Dale Trio og deres nye album «When Shadows Dance». Skribenten fremhever Dales komposisjonstalent, som kombinerer elementer fra jazz, klassisk musikk og norsk folkemusikk. Trioens samspill, med Audun Kleive på trommer og Per Zanussi på bass, beskrives som empatisk og kollektivt. Kleives perkusjon og Zanussis solide bassarbeid fremheves som essensielle for trioens uttrykk. Dale roses for sitt tekniske arsenal og melodiske bredde, som plasserer ham i elitesjiktet av akustiske pianister.
1 måned siden
Artikkelen omhandler countrymusikkens utvikling og popularitet i Norge i forbindelse med Spellemannprisen 2024. Den beskriver hvordan sjangeren har utviklet seg fra å være en kopi av amerikansk country til å inkorporere norske elementer, som folkemusikk og tekster om norske forhold. Flere artister som Darling West, Malin Pettersen og Jonas Fjeld nevnes som sentrale navn innenfor denne sjangeren, som også har fått internasjonal oppmerksomhet. Artikkelen fremhever også viktigheten av kvinnelige artister og instrumenter som hardangerfela i utviklingen av et særpreget norsk countryuttrykk.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Mari Boines utvikling som artist og person, med fokus på hennes nye album «Alva». Det beskrives hvordan hun har gått fra å være en forsiktig artist til en trygg og utadvendt kvinne. Albumet representerer et oppgjør med hennes strenge religiøse oppvekst. Boine har skrevet de fleste tekstene selv, med bidrag fra andre samiske forfattere. Musikalsk samarbeider hun med et sterkt band, og sammen skaper de et unikt lydlandskap. Artikkelen konkluderer med at Mari Boine er en artist i verdensklasse.
15 dager siden
Artikkelen omhandler Carola Häggkvists nye pasjonsspill «Via Dolorosa – Maria Magdalenas kärlek», et samarbeid med Erik Hillestad. Verket beskrives som et mesterverk og et resultat av et mangeårig samarbeid. Hillestad har skrevet tekstene til Carolas melodier. Kjente norske artister som Anders Wyller, Grethe Svensen og Knut Anders Sørum bidrar også. Musikken har et kristent budskap, men anmelderen understreker at man ikke trenger å dele troen for å sette pris på det musikalske uttrykket og Carolas stemme, som beskrives som himmelsk.