Ole Gunnar Solskjær og José Mourinho møtes igjen som trenere i et hett Istanbul-derby. En fotballkommentator forventer en intens duell mellom de to tidligere Manchester United-sjefene.
De tidligere Manchester United-trenerne Ole Gunnar Solskjær og José Mourinho møtes igjen, denne gangen som sjefer for henholdsvis Besiktas og Fenerbahce i et Istanbul-derby. Fotballkommentator Paul Thomas Clay mener oppgjøret betyr mest for Mourinho, og tror portugiseren fortsatt husker at Solskjær tok over etter ham i United i 2018.
Selv om Mourinho hadde en marginalt bedre seiersprosent og flere trofeer i United, peker artikkelen på at Solskjærs ligaplasseringer var bedre i hans første hele sesonger. De to trenerne har møtt hverandre fem ganger tidligere og har lik statistikk.
Solskjær vant det siste møtet i 2021 da United slo Mourinhos Tottenham. Solskjær selv understreker at fokuset er på lagene, men anerkjenner at han og Mourinho kjenner hverandre godt.
Ole Gunnar Solskjær
José Mourinho
Paul Thomas Clay
sir Alex Ferguson
Eivind B. Holth
Besiktas
Fenerbahce
Manchester United
BBC
United.no
Tottenham
Samsunspor
Süper Lig
Istanbul
Tyrkia
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Fremskrittspartiet vedtok på sitt landsmøte et nytt partiprogram med mål om regjeringsdeltakelse. Partiet går inn for strengere straffer, inkludert livstid og utvidet forvaring, kutt i offentlig sektor som Utrykningspolitiet og Innovasjon Norge, og vil kreve kunnskapsministerposten. Mest kontroversielt vedtok landsmøtet, mot partiledelsens råd, å tillate surrogati i Norge. Andre vedtak inkluderer nei til gratis ferger og elektrifisering av Melkøya, samt ja til kasinoer og gasskraftverk. Analyser peker på en stilendring hos leder Sylvi Listhaug, men at Trump kan være en utfordring for partiets fokus.
Kine Asper Vistnes, nestleder i Fellesforbundet, stiller som kandidat til ledervervet i LO. Beslutningen kom etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur som følge av mediesaker. Vistnes har mottatt sterk oppfordring fra Fellesforbundet og Fagforbundet, som til sammen representerer et flertall av delegatene på LO-kongressen, og regnes nå som favoritt til å etterfølge Peggy Hessen Følsvik. Valgkomiteens leder bekrefter at det nå er to sterke kandidater.
Donald Trump har i et intervju utelukket å søke en tredje presidentperiode, og anerkjenner grunnlovens begrensning på to perioder. Samtidig planlegger administrasjonen massedeportasjoner av innvandrere ved hjelp av Palantir-teknologi og en avtale med El Salvador om bruk av det omstridte Cecot-fengselet, selv for personer uten kriminelt rulleblad. Canadas nyvalgte statsminister Mark Carney skal møte Trump i Washington tirsdag, i et forsøk på å håndtere et anstrengt forhold preget av Trumps tollpolitikk og uttalelser.
Det er bred forventning om at Norges Bank holder styringsrenten uendret på 4,5 prosent ved rentemøtet denne uken. Sentralbanken har vært mer avventende med kutt enn andre land grunnet høy inflasjon. Usikkerhet knyttet til internasjonal økonomi, Trumps handelspolitikk og en svak kronekurs påvirker utsiktene, og økonomene er uenige om tidspunktet for eventuelle rentekutt senere i år. Samtidig har dollaren svekket seg betydelig den siste tiden, og flere storbanker venter videre fall mot euro og norske kroner.
Houthi-bevegelsen i Jemen har tatt på seg ansvaret for et missilangrep som traff nær Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv i Israel. Angrepet førte til at flere personer ble skadet og flytrafikken ble midlertidig stanset. Houthiene hevder angrepet viser deres evne til å ramme beskyttede mål og er i solidaritet med palestinerne. Israels forsvarsminister har varslet harde tiltak som svar på angrepet.
50 norske organisasjoner, inkludert LO og Amnesty, kritiserer Oljefondets investeringer i israelsk-okkuperte områder i et brev til finansministeren. De viser til at FN-domstolen har fastslått at okkupasjonen er ulovlig og at regjeringen fraråder handel knyttet til bosetningene. Organisasjonene mener det er doble standarder når fondet likevel investerer der, mens Etikkrådet viser til sitt mandat. Finansdepartementet forsvarer dagens rammeverk for fondet.
13 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og tidligere NATO-sjef Jens Stoltenberg møter Donald Trump for å diskutere handelskonflikten mellom Norge og USA. Eksperter fremhever Stoltenbergs gode forhold til Trump, Norges strategiske beliggenhet nær Russland og muligheten for å kjøpe amerikanske fregatter som viktige forhandlingskort. Toll på norske varer ble nylig satt til 15 prosent, men Trump har midlertidig redusert den til 10 prosent i en 90-dagers periode. Norge ønsker å dokumentere at handelsbalansen ikke er i USAs disfavør, og at gjengjeldelse med toll ikke vil være effektivt. Møtet anses som avgjørende for å sikre en bedre handelsavtale og opprettholde det militære samarbeidet med USA, som verdsetter Norges geografiske posisjon og bidrag til sikkerheten i Arktis.
3 måneder siden
Kongsberg Gruppens toppsjef Geir Håøy møtte Jens Stoltenberg to dager før Stoltenbergs deltakelse på NHOs årskonferanse. Håøy beskriver Stoltenberg som en «klok mann», men ønsker ikke å kommentere innholdet i møtet. Stoltenberg, tidligere Natos generalsekretær, har hatt en sentral rolle under Ukraina-krigen, som har vært en viktig faktor for Kongsberg-aksjens vekst. Håøy deltok også på et lukket toppmøte med statsminister Jonas Gahr Støre og andre toppledere for å diskutere norsk konkurransekraft i lys av en mulig ny Trump-periode. Stoltenberg skal delta på Trumps presidentinnsettelse i januar.
10 dager siden
Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg deltok i et møte med Donald Trump i Det hvite hus, preget av en vennlig og jovial stemning uten utskjelling eller konflikt. Møtet fulgte et tidligere kontroversielt møte med Ukrainas president Zelenskyj, og det var stor spenning knyttet til hvordan Trump ville møte den norske delegasjonen. Trump roste Stoltenberg for hans innsats i NATO og uttrykte positivt syn på Norges handelsbalanse med USA. Ukraina var et sentralt tema, hvor Støre anerkjente Trumps engasjement og viktigheten av våpenhvile, selv om artikkelen stiller spørsmål ved dette. Trump opprettholdt sitt perspektiv på krigen og understreket sitt mål om å redde liv, uten å endre syn etter møtet. Møtet varte lenger enn planlagt, og det ble antydet at det ble diskutert mer inngående temaer uten medieopptreden. Til tross for spenningen på forhånd, endte møtet uten dramatikk, og den norske delegasjonen ble ikke møtt med fiendtlighet.
11 dager siden
Torsdag skal statsminister Jonas Gahr Støre møte Donald Trump, med finansminister Jens Stoltenberg til stede. Møtet vil ta opp forsvarspolitisk samarbeid, situasjonen i Ukraina, Trumps tollsatser og Norges betydning for USA. Tidligere statsminister Erna Solberg, som møtte Trump i 2018, beskriver Trump som en mann som er opptatt av raske resultater og handel, særlig at USA oppfattes som en god handelspartner. Solberg understreker viktigheten av tydelig kommunikasjon og å forklare Norges handelsbalanse, et tema hvor Trump og Støre er uenige. Tidligere ambassadør Kåre Aas forventer et konstruktivt møte, men påpeker at Trump er uforutsigbar. Han mener Støre og Stoltenberg er godt forberedt og vil fokusere på regelbasert handel og internasjonale spilleregler.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg er invitert til Donald Trumps innsettelsesseremoni som president. Stoltenberg og Trump samarbeidet tett under Trumps første periode, og de to har fortsatt kontakt. Professor Hilmar Mjelde mener Stoltenbergs relasjon til Trump ikke vil ha stor betydning for forholdet mellom USA og Norge, da de to landene har et selvgående forhold. Mjelde påpeker at Trump ikke er opptatt av Europa og vil helst unngå å forholde seg til europeiske ledere. Stoltenberg vil være en av mange gjester ved innsettelsen, og ikke den mest prominente.
9 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg ledet en norsk delegasjon til et møte med USAs president Donald Trump i Det hvite hus. Trump ga ros til Norge og Støre, som på sin side berømmet Trumps initiativer for fred i Ukraina, til tross for store uenigheter mellom Norge og USA i denne saken. Professor Jo Jakobsen ved NTNU beskriver møtet som et nødvendig diplomatisk spill hvor Norge må unngå konflikt og opptre høflig, selv om landet er dypt uenig i USAs politikk overfor Ukraina, Russland og Grønland. Jakobsen mener møtet var et «kosemøte» for å styrke det bilaterale forholdet, men advarer samtidig om at Norge må forberede seg på et økt samarbeid med Europa i fremtiden. Han peker på at Norges avhengighet av USA gjør det vanskelig å uttrykke åpen kritikk, og at det er viktig å unngå å skape konflikter som kan skade norske interesser.
13 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg skal møte USAs president Donald Trump i Det hvite hus torsdag. Møtet vil blant annet handle om sikkerhetspolitikk, Nato, krigen i Ukraina og handel. Støre understreker viktigheten av det nære forholdet mellom Norge og USA, som er Norges viktigste allierte. Stoltenberg reiser til Washington først for et møte onsdag, mens Støre kommer senere samme kveld. Til tross for tidligere uenigheter, blant annet om Trumps kritikk av Ukrainas president, ser Støre fram til å diskutere samarbeid på flere områder. Støre blir en av de første statslederne som besøker Trump i hans andre presidentperiode, og er den 11. norske statsministeren som møter en amerikansk president i Det hvite hus.
10 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg møtte USAs president Donald Trump i et møte preget av god stemning og gjensidig respekt. De diskuterte temaer som handel, tollsatser, Ukraina-krigen, det norske oljefondet, ski og den norske kongen. Eksperter roser den norske duoens diplomatiske og kommunikative ferdigheter, særlig deres evne til å speile Trumps språkbruk og skape et positivt klima. Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal fremhever hvordan Støre og Stoltenberg unngikk potensielle fallgruver og bygde bro mellom delegasjonene. TV 2s USA-ekspert Eirik Bergesen påpeker at de hadde forberedt seg godt ved å studere Trumps psykologi og talepunkter, noe som bidro til å fremheve Norges tredobling av støtten til Ukraina og viktigheten av våpenhvile og fredssamtaler.
2 måneder siden
LO-leder Peggy Hessen Følsvik er positiv til valget av Jens Stoltenberg som finansminister, og trekker frem hans lange erfaring og gode kontaktnettverk. Hun mener Stoltenberg har en god forståelse for den norske modellen. NHO-sjef Ole Erik Almlid ser frem til samarbeid og håper Stoltenberg vil vise forståelse for næringslivets behov i en urolig tid. Statsminister Jonas Gahr Støre presenterte den nye regjeringen, og beskrev den som en kombinasjon av nye og kjente fjes.
2 måneder siden
Artikkelen beskriver Jens Stoltenbergs overraskende comeback som finansminister i Jonas Gahr Støres regjering. Støre kontaktet Stoltenberg i hemmelighet, og kun en liten krets var informert om samtalene. Dette skjedde etter at Senterpartiet gikk ut av regjeringen. Stoltenbergs retur markerer en overgang fra hans rolle som NATO-sjef til norsk politikk. Artikkelen fremhever det tette forholdet mellom Stoltenberg og Støre, og hvordan de har påvirket hverandres karrierer, inkludert Stoltenbergs anbefaling om at Støre skulle overta ledervervet i Arbeiderpartiet.
11 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre ankom Washington onsdag kveld for et offisielt besøk. Torsdag skal han møte USAs president Donald Trump sammen med finansminister Jens Stoltenberg. Stoltenberg, som tidligere var Nato-sjef, har hatt mye kontakt med Trump og omtales som en «Trump-hvisker». Resultatet av møtet mellom Støre og Trump er foreløpig uklart, men Støre har tidligere understreket viktigheten av personlig kontakt. Støre er den tiende regjeringssjefen som møter Trump, etter at flere andre ledere som Keir Starmer, Emmanuel Macron og Giorgia Meloni har hatt møter uten konkrete resultater. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj opplevde en mer konfronterende tone under sitt møte med Trump.
9 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg møtte USAs president Donald Trump i et møte preget av høfligheter og diplomatisk takt. Politisk kommentator Maja Sojtaric beskriver møtet som nødvendig, men ubehagelig å følge, og mener Støre håndterte situasjonen godt ved å fremheve Norges viktige rolle i nordområdene. Begge parter ga hverandre ros, og Norge uttrykte behov for amerikansk press på Russland for å oppnå fred i Ukraina. Strategien med å gi Trump offentlig skryt og invitere ham til Norge ligner på Storbritannias tilnærming. Sojtaric mener Støre og Stoltenberg klarte seg uten å miste ansikt, selv om det var tydelig at de måtte «logre» for Trump. Hun påpeker at denne typen diplomatisk tilnærming kan være kontroversiell, særlig blant unge Ap-tilhengere, men at Støre balanserte situasjonen på en god måte.
10 dager siden
Norges statsminister Jonas Gahr Støre møtte Donald Trump i Det hvite hus, og møtet ble preget av god stemning og gjensidig respekt. Trump roste Norge og Støre, og karakteriserte ham som en høyt respektert verdensleder. Til tross for den positive tonen klarte ikke den norske delegasjonen å påvirke Trumps syn på Ukraina eller tollspørsmål. Trump uttrykte at USA føler seg snytt i verdenshandelen og var unnvikende om Krim, samtidig som han la skylden for krigen på tidligere amerikanske presidenter. Møtet ble likevel sett på som en suksess i relasjonsbygging, og Støre inviterte Trump til Norge. Selv om konkrete resultater uteble, anses møtet som viktig for Norges forhold til Trump-administrasjonen fremover.
8 dager siden
Under et møte i Det hvite hus uttrykte Donald Trump et ønske om å møte kong Harald. Slottet har foreløpig ikke gitt et klart svar på om et slikt møte er aktuelt.
10 dager siden
Statsminister Jonas Gahr Støre møter USAs president Donald Trump i Washington, der Norges største forekomst av sjeldne jordarter i Telemark, Fensfeltet, forventes å bli diskutert. Stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand (H) understreker mineralenes betydning for sikkerhetspolitikk, forsvarsindustrien og grønn teknologi, og håper dette temaet løftes i møtet. Energiminister Terje Aasland påpeker at USA ser til Norge for mineralressurser og verdikjedekontroll. Samtidig finnes det ulike syn på om Fensfeltet bør nevnes direkte i samtalene, med blant annet Tobias Drevland Lund (R) som mener Norge bør ha kontroll over egne ressurser uten å blande seg i andres. Mineralene omtales som strategisk viktige, og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen har kalt dem «den nye oljen».