Regjeringen har besluttet å gripe inn med tvungen lønnsnemnd i arbeidskonflikten mellom NHO Luftfart og Parat. Konflikten har ført til at Bristow Norway har stanset alle sine søk- og redningstjenester (SAR), noe som ifølge Havindustritilsynet setter liv og helse i fare for oljearbeidere på norsk sokkel. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna understreker at regjeringen ikke hadde noe annet valg etter at partene ikke kom til enighet.
Parat startet streiken 19. februar og utvidet den 7.
mars. Partene er nå forpliktet til å avslutte streiken umiddelbart, og regjeringen vil fremme en lovproposisjon om lønnsnemnd for Stortinget.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Regjeringen har grepet inn med tvungen lønnsnemnd i arbeidskonflikten mellom NHO Luftfart og Parat etter at Bristow Norway stanset sine SAR-tjenester. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna bekrefter at partene ikke fant en løsning. Havindustritilsynet vurderte at konflikten utgjorde en sikkerhetsrisiko på sokkelen, og at liv og helse kunne være i fare. Partene har sagt seg villige til å avslutte streiken umiddelbart og gjenoppta arbeidet. Konflikten startet 19. februar og eskalerte da Bristow Norway stanset SAR-tjenestene etter at Parat tok ut flere redningsmenn i streik.
1 måned siden
Regjeringen har besluttet å gripe inn med tvungen lønnsnemnd i arbeidskonflikten mellom NHO Luftfart og Parat. Konflikten startet 19. februar da en redningsmann fra Bristow Norway ble tatt ut i streik. Den 7. mars ble streiken utvidet, noe som førte til at Bristow Norway stoppet alle sine søk- og redningstjenester. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna bekrefter at partene ikke klarte å finne en løsning, og dermed ble tvungen lønnsnemnd iverksatt.
1 måned siden
Regjeringen har grepet inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom NHO Luftfart og Parat, grunnet fare for sikkerheten på norsk sokkel. Streiken blant redningsmenn i Bristow Norway har ført til stans i SAR-tjenester, noe Havindustritilsynet mener truer liv og helse for oljearbeidere. Arbeidsminister Tonje Brenna understreker at partene har ansvar for å løse konflikten, men at regjeringen må prioritere sikkerheten. Parat anklager Bristow Norway for å spekulere i tvungen lønnsnemnd ved å stanse SAR-tjenestene, noe selskapet benekter.
1 måned siden
Bristow Norway har suspendert all SAR-tjeneste i Norge etter at Parat tok ut ytterligere en redningsmann i streik. Selskapet begrunner suspensjonen med at de ikke lenger oppfyller kravene til driftstillatelsen fra Luftfartstilsynet. Parat anklager Bristow Norway for å spekulere i tvungen lønnsnemnd ved å sette liv og helse i fare, noe Bristow Norway avviser. Bristow Norway beklager ulempene streiken medfører for passasjerene og sier de har strukket seg langt for å imøtekomme redningsmennene, og at tilbudet er over frontfaget.
1 måned siden
Konflikten mellom Parat og Bristow Norway tilspisser seg etter at Parat har tatt ut ytterligere en redningsmann i streik. Bristow Norway har som konsekvens stanset alle sine SAR-tjenester (Search and Rescue) i hele landet. Parat beskylder Bristow for å spekulere i tvungen lønnsnemnd, mens Bristow beklager ulempene for passasjerene og hevder de har strukket seg langt i sine tilbud. Streiken bunner i uenighet om lønn, og to av totalt 20 redningsmenn er nå i streik.
2 måneder siden
Redningsmenn i Bristow Norway er i streik fra onsdag etter at meklingen mellom Parat og NHO Luftfart ikke førte frem. Parat uttrykker skuffelse over manglende forhandlingsvilje fra arbeidsgiver. Streiken starter i Bergen med én redningsmann, men utvides fra mandag. Kjernen i konflikten er kravet om lik prosentvis lønnsøkning som andre i SAR-tjenesten har fått, samt kompensasjon for reiser til tjenestestedene. I første omgang rammes redningshelikoptertjenesten (SAR-Offshore) fra Bristow Norways base i Bergen.
3 måneder siden
Det er fortsatt fare for streik i privat helse- og omsorgssektor etter at meklingen mellom Delta/Fagforbundet og NHO Geneo gikk på overtid natt til lørdag. Partene møtes hos Riksmekleren for å forsøke å komme til enighet om Helse- og omsorgsoverenskomsten. Dersom det blir brudd i meklingen, vil 38 medlemmer i Oslo, Akershus, Rogaland, Troms og Finnmark bli tatt ut i streik. Både Fagforbundet og Delta krever et lønnsoppgjør på linje med resten av arbeidslivet, og mener arbeidsgivers tilbud var for dårlig.
1 måned siden
LO og NHO har avbrutt lønnsforhandlingene etter fire dager uten enighet, og saken går nå til mekling hos Riksmekleren. LO krever høyere lønn og bedre likelønn, spesielt for lavtlønte, og mener industriens gode resultater gir rom for et solid lønnsoppgjør. NHO bekrefter at partene står for langt fra hverandre. Meklingen starter 31. mars, med frist 1. april. Dersom meklingen ikke fører frem, kan det bli streik. Over 200.000 arbeidstakere er omfattet av varslede avtale- og plassoppsigelser.
2 måneder siden
Etter flere måneders konflikt er LO og NHO enige om en ny IA-avtale, med mål om å redusere sykefraværet og øke sysselsettingen. Uenighet om sykelønnsordningen førte til at forhandlingene brøt sammen i høst, men hemmelige samtaler i februar åpnet for et nytt møte initiert av arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. Avtalen involverer også UNIO, Akademikerne, YS, Virke, KS og Spekter. Detaljer vil bli presentert på en kommende pressekonferanse.
1 måned siden
LO og NHO har kommet til enighet i årets lønnsoppgjør etter megling hos Riksmekleren, og dermed unngås den varslede streiken. Lønnsoppgjøret er et mellomoppgjør, som betyr at det kun forhandles om lønn. Forhandlingene startet 14. mars, men endte først i brudd før partene kom til enighet gjennom mekling. Resultatet av oppgjøret i frontfaget, som er konkurranseutsatt industri, danner grunnlaget for de andre lønnsoppgjørene. Partene og riksmekleren vil holde en pressekonferanse klokken 17 for å informere om resultatet.
4 måneder siden
Konflikten om IA-avtalen er fastlåst mellom LO og arbeidsgiverorganisasjonene, hovedsakelig på grunn av uenighet om sykelønnsordningens varighet. Riksmekleren har åpnet for å bistå, men kun hvis alle parter er enige. Arbeidsgiverorganisasjonene ønsker mekling, mens de fleste arbeidstakerorganisasjonene er åpne for det, men peker på regjeringens ansvar. LO avviser mekling og har brutt samarbeidet med NHO, og krever at sykelønnsordningen fredes i hele avtaleperioden. Arbeidsministeren er villig til å vurdere mekling hvis alle partene ønsker det.
1 måned siden
LO og NHO har kommet til enighet i lønnsoppgjøret etter mekling hos Riksmekleren. Enigheten avverger en streik som ville rammet over 25.000 medlemmer i LO og YS. Partene har forhandlet siden 14. mars, men brøt forhandlingene etter fire dager. Den største uenigheten var fordelingen mellom lokale og sentrale tillegg, der LO ønsket størst mulig sentralt tillegg for å sikre kjøpekraft og motvirke lavlønn. Lønnsoppgjøret omfatter frontfaget og vil danne grunnlag for andre bransjer. LO innkaller til pressekonferanse klokken 17 for å informere om resultatet.
1 måned siden
LO og NHO har avbrutt lønnsforhandlingene etter fire dager uten å komme til enighet. Partene står for langt fra hverandre og har nå bedt Riksmekleren om bistand. LO og YS krever reallønnsvekst for sine medlemmer, noe som betyr at lønningene må stige mer enn prisveksten, anslått til 2,7 prosent. Uenigheten kan føre til streik i industrien fra 2. april. Resultatet av forhandlingene i frontfaget, som omfatter konkurranseutsatt industri, vil danne rammen for de øvrige lønnsoppgjørene i landet.
1 måned siden
Partene i årets lønnsoppgjør, LO, YS og NHO, har kommet til enighet hos Riksmekleren. Enigheten avverger en potensiell streik som ville rammet over 25.000 medlemmer. Det ble brudd i forhandlingene 18. mars, og meklingen startet 31. mars med frist 1. april. Partene kom til enighet før fristen. LO og YS hadde som mål å sikre bedre råd og reallønnsvekst for sine medlemmer.
4 måneder siden
Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) advarer om at foreslåtte kutt i sykelønna kan koste arbeidstakere titusener av kroner. Uenighet om sykelønn har ført til brudd i forhandlingene om ny IA-avtale. Frp og Venstre har åpnet for endringer som karensdag og redusert kompensasjon, mens Høyre har fredet ordningen, men er en usikker garantist ifølge Brenna. Beregninger viser at endringene kan gi betydelige tap for den enkelte, spesielt ved langvarig sykdom. Brenna mener kutt vil ramme arbeidsfolk som ikke kan ha hjemmekontor hardest. Sykefraværet er på det høyeste nivået siden 2009, men Brenna mener det er for enkelt å skylde på sykelønnsordningen alene.