Den tyske saksofonisten Tobias Meinhart har flyttet til New York for å satse på jazzkarrieren. Han har nå gitt ut albumet «Sonic River» og etablerer seg i jazzhovedstaden.
Den tyske saksofonisten Tobias Meinhart, som nå bor i New York, har gitt ut albumet «Sonic River». Han flyttet til jazzhovedstaden etter råd fra gitaristen Wolfgang Muthspiel for å finne sin egen stemme blant byens mange musikere.
Meinhart, som spiller tenor- og sopransaksofon samt fløyte, henter inspirasjon fra litteratur og vann, noe som gjenspeiles i både titler og musikk. Han har jobbet med bandet på albumet siden 2020, som inkluderer musikere som Charles Altura på gitar, Obed Calvaire på trommer, Eden Ladin på tangenter, Matt Penman på bass, og vokalisten Sara Serpa på to spor.
Musikken beskrives som lettfattelig, utfordrende og flytende, og viser at Meinhart er på god vei til å etablere seg i New Yorks jazzmiljø.
Tobias Meinhart
Wolfgang Muthspiel
Paul Motian
Charles Altura
Obed Calvaire
Eden Ladin
Matt Penman
Sara Serpa
New York
Basel
Sveits
Europa
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Ukrainas president Zelenskyj advarer ledere mot å delta på Moskvas 9. mai-parade, mens etterretning tyder på at Putin kan ha endret krigsmål til å sikre erobret territorium. Samtidig styrker Russland båndene til Nord-Korea og Kina, og russisk luftvern hevder å ha skutt ned ukrainske droner nær norskegrensen. Ukraina koblet seg fra Russlands strømnett timer før invasjonen.
Gazas grenser har vært stengt i to måneder, noe som forverrer den humanitære krisen. Hjelpeorganisasjoner beskriver situasjonen som kritisk med mangel på mat og medisiner, og frykter at Israel og USA vil ta kontroll over nødhjelpsdistribusjonen. Samtidig fortsetter israelske angrep, og et angrep i Gaza by drepte minst 25 mennesker, inkludert to fire år gamle tvillingsøstre.
Warren Buffett (94) varsler sin avgang som leder for Berkshire Hathaway og kritiserer president Trumps tollkrig. Samtidig leverer selskapet sterke resultater og har en rekordhøy kontantbeholdning. Oljefondssjef Nicolai Tangen advarer om at tollkrigen i verste fall kan redusere fondets verdi betydelig.
Fremskrittspartiet er dypt splittet i spørsmålet om å tillate surrogati i Norge. Saken avgjøres på partiets landsmøte søndag. Et flertall i landsstyret støtter forslaget, mens partileder Sylvi Listhaug er imot, og viser til medisinsk risiko og barnets beste.
Pressefriheten er under globalt press, og journalister møter fare i mange land. I Norge uttrykker FpU-leder Simen Velle bekymring for unges synkende tillit til tradisjonelle medier. Samtidig etterlyser redaktører bedre debattkultur, og en utstilling med karikaturtegninger ble avlyst i London av frykt for å støte.
Frp åpner for å støtte Natos forslag om å bruke fem prosent av BNP på forsvar og sikkerhet. Samtidig avslører et internt varsel betydelige forsinkelser i etableringen av en ny spesialavdeling for Marinejegerkommandoen på Ramsund, noe som skaper reaksjoner på Stortinget.
4 måneder siden
Den dansk-norske altsaksofonisten Mette Rasmussen, bosatt i Trondheim, har etablert et samarbeid med de amerikanske musikerne Ches Smith og Craig Taborn. Rasmussen har markert seg internasjonalt med sin frie tilnærming til jazz, og har tidligere jobbet med Taborn i duo og andre smågrupper. Trioen møttes først i 2016, og gikk i studio i Brooklyn for to år siden. Resultatet er et album med syv improviserte spor, der lytting og dynamikk er sentrale elementer. Musikken beskrives som frijazz på høyt nivå.
8 dager siden
Ingrid Laubrock, tysk-amerikansk saksofonist bosatt i New York, har utviklet et komposisjonsprosjekt basert på sin masteroppgave i komposisjon. Hun har skrevet 60 korte stykker til zenbuddhistisk inspirerte dikt av samtidslyrikeren Erica Hunt. Musikken er komponert for fire forskjellige duoer bestående av vokalister og instrumentalister fra New Yorks undergrunnsmiljø, med uttrykk som varierer fra melodisk til eksperimentell. Prosjektet har utviklet seg over flere år og er utgitt på Pyroclastic Records. Laubrock deltar ikke som utøver, men viser sin unike stemme som komponist gjennom dette arbeidet.
3 måneder siden
Den danske pianisten Rasmus Sørensen (27) har gitt ut sin tredje trio-innspilling på to år. Han har tidligere gitt ut «Traits» og «Balancing Act», også de i trioformat. Sørensen bodde i New York i fem år, hvor han utviklet seg som musiker. Han har nå flyttet tilbake til Danmark, men New York-innflytelsen er fortsatt tydelig i musikken hans. Trioen består av Sørensen på piano, Francesco Ciniglio på trommer og Jon Henriksson på bass. Ciniglio spiller også i Wynton Marsalis' band. Sørensens musikk viser innflytelse fra anerkjente pianister som Fred Hersch og Brad Mehldau. Han beskrives som en moden og talentfull pianist som kan prege internasjonal jazz i fremtiden.
4 måneder siden
Saksofonisten Immanuel Wilkins er en av de mest spennende stemmene i jazzen. Hans nye album, «Blues Blood», er en meditativ tilbakeblikk på barndommen, med en multimedia produksjon om arv og røtter. Albumet er medprodusert av Meshell Ndegeocello og har et sterkt musikalsk fundament med Rick Rosato på bass, Kweku Sumbry på trommer og Micah Thomas på piano. For første gang inkluderer Wilkins vokal, med bidrag fra Ganavya, June McDoom og Yaw Agyeman, samt gjesteartister som Cécile McLorin Salvant. Musikken er krevende, men gir lytteren en rik opplevelse og bekrefter Wilkins som en viktig stemme i moderne jazz.
4 måneder siden
Gitaristen Markus Kaardal (25) fra Sandvika debuterer med egenkomponert musikk som blander rock og jazz. Han har studert ved Rud videregående skole og Norges musikkhøgskole, og fremstår som en moden musiker. Musikken er skrevet siden tenårene og inspirert av John Coltrane. Med seg har han Torjus Gravir Klykken på bass, Oskar Goedvriend Lindberget på saksofon og Tobias Rønnevig på trommer. Bandet viser stort potensial, og det blir spennende å følge dem videre.
2 måneder siden
Ukas musikkanmeldelser presenterer et bredt utvalg av sjangere og artister, hovedsakelig innenfor jazz. Elin Forkelid får anerkjennelse for sitt atmosfæriske album, mens Treverket fremheves for sin livsbejaende musikk. Stein Urheim utforsker unike lydlandskap med et internasjonalt ensemble, og Ben Wendel bekrefter sin posisjon som en fremtredende saksofonist. The New York Second presenterer musikk inspirert av kunstverk, John Stein hylles for sin tidløse jazz, og Mute inviterer lytterne inn i nye musikalske territorier med sin blanding av asiatiske og amerikanske elementer.
22 dager siden
Aarhus Jazz Orchestra har gitt ut albumet "Shapeshifter", et fusion-prosjekt skrevet av saksofonist Michael Bladt og produsert av Bill Laurance (Snarky Puppy). Albumet viser storbandets høye nivå og inneholder bidrag fra musikere fra Abekejser, Clapper og perkusjonist Bodek Janke. Musikken beskrives som en heftig rytmisk reise med blåserekker, synther og arrangementer som minner om Snarky Puppy.
2 måneder siden
Christian Winther, kjent fra Monkey Plot og Ich Bin Nintendo, lanserer sitt tredje soloalbum «Sculptures From Under the City Ice». Albumet utforsker altpop med jazz- og improvisasjonselementer. Seks av syv låter er på engelsk, mens «Forsvinner» er på norsk. Winther fremstår som en dyktig gitarist med en særegen stemme, og han samarbeider med et band bestående av Lars Ove Fossheim, Hans Hulbækmo, Anja Lauvdal og Magnus Skavhaug Nergaard, som skaper et personlig musikalsk landskap.
17 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.
29 dager siden
Saksofonisten Marius Neset (40) har gitt ut albumet «Cabaret», en oppsummering av musikalske uttrykk, sjangre og personer som har formet hans utvikling. Neset spiller med Anton Eger, Magnus Hjorth, Conor Chaplin og Elliot Galvin, og viser teknisk briljans og evne til å skrive krevende musikk som likevel fengsler. Albumet inneholder både energiske låter og hyllester som «Song for Maja» og «Wedding in Geiranger», og bekrefter Nesets status som en musiker i verdensklasse.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bassisten Alex McLaughlins debutalbum 'A Brand New State'. Til tross for at han er relativt ukjent, har han klart å fange oppmerksomheten til anmeldere. McLaughlin er fra California, men bor og arbeider i New York. Musikken hans er inspirert av den amerikanske 50- og 60-talls tradisjonen, med melodiske og sangbare låter. Albumet er produsert av Ulysses Owens, Jr., og har med anerkjente musikere som Tina Raymond, Jeremy Siskind og Jeremy Pelt. Anmelderen mener at musikken er bra, men ikke nyskapende, og at den ville passet godt på en intim jazzklubb.
4 måneder siden
Artikkelen introduserer den sørkoreanske pianisten og komponisten Hayoung Lyou, som er bosatt i New York. Hun startet sin musikalske karriere med klassisk musikk i ung alder, men gikk senere over til jazz. Lyou studerte ved Berklee i Boston og har gitt ut albumet «Metamorphosis», som ble kåret til årets jazzplate i Sør-Korea i 2020. Hun er kjent for å blande klassisk musikk med elementer fra ulike jazzstiler. I tillegg til soloarbeid, spiller hun også i trio med trommeslageren Steven Crammer og bassisten Thomas Morgan. Artikkelen fremhever hennes dynamiske og tekniske ferdigheter, og anbefaler henne som en artist som kan passe både på Ultimafestivalen og Oslo Jazzfestival.
1 dag siden
Musikktrioen Datadyr fra Bergen har gitt ut sitt andre album, «This We Know». Anmelderen finner bandets musikalske utvikling fascinerende og original.
3 måneder siden
Denne artikkelen presenterer musikkanmeldelser av seks album som alle har fått terningkast 5. Jakob Bros 'Taking Turns' beskrives som et strålende jazzalbum med usedvanlige musikalske samtaler. Sverre Gjørvads 'Six Pieces for Cinema' er inspirert av samisk musikk og er original. Rasmus Sørensen viser modent pianospill på 'At The Right Time', med inspirasjon fra New Yorks jazzscene. Thea Grant skaper unike stemninger med 'Water and Dreams', som kombinerer elektronikk og improvisasjon. The Bad Plus presenterer et nytt lydbilde på 'Complex Emotions' med to nye medlemmer. Krokofant leverer heftig kvalitetsmusikk på albumet '6', med inspirasjon fra 70-tallets rock og jazz.
2 måneder siden
Den argentinske bassisten Rodrigo Villagra, som har bodd i Norge i over 20 år, debuterer med albumet "Rhythms of Resilience". Albumet viser Villagras musikalske bredde og presenterer Villagra som en jazzmusiker med røtter i flere sjangre. Med seg har han Frederik Villmov, Erlend Vangen Kongtorp og Amund Stenøien. Musikken er inspirert av amerikansk 60-tallsjazz og artister som Coltrane og Shorter.