Tennisspiller Daria Saville kritiserer at merkevarer velger influensere og koner/kjærester av tennisspillere (WAGs) til kampanjer under Grand Slams, i stedet for de faktiske idrettsutøverne. Hun nevner spesifikt Morgan Riddle, kjæresten til Taylor Fritz, som et eksempel.
Saville stiller spørsmål ved hvorfor kvinnelige tennisspillere ikke får de samme mulighetene til merkevareavtaler som WAGs, selv om tennisestetikken er populær.
Hun undrer seg over om idrettsutøvere ikke er like relaterbare for publikum som WAGs.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
22 dager siden
Den australske tennisprofilen Daria Saville retter kritikk mot influensere, særlig Morgan Riddle, for å tilegne seg sponsoravtaler på bekostning av kvinnelige tennisspillere. Saville hevder at merkevarer prioriterer influensere som Riddle, fordi de representerer en bestemt estetikk som appellerer til tennisens image, i stedet for å støtte de som faktisk konkurrerer i sporten. Morgan Riddles lukrative merkevareavtaler er en kilde til frustrasjon for Saville, som mener at kvinnelige tennisspillere ofte blir oversett i sponsormarkedet. Saville understreker at hun ikke er alene om å føle at kvinnelige utøvere blir forbigått til fordel for influensere.
6 dager siden
Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold kritiserer i en podkast norsk media for å behandle henne som et klikkobjekt og for å fokusere mer på følelser enn på prestasjoner. Hun uttrykker frustrasjon over mediedekningen under VM i skiskyting, spesielt da journalister presset på for et intervju med hennes mor etter et svakt mesterskap. En erfaren journalist reagerer på Tandrevolds utspill og mener kritikken kan være overdrevet uten konkrete eksempler på grove overtramp. Samtidig påpekes det at media og toppidrett lever i et gjensidig avhengighetsforhold, hvor mediedekning er viktig for sponsorinntekter og idrettens popularitet. Debatten reiser spørsmål om rolleforståelse mellom utøvere og media, og hvordan mediedekningen har utviklet seg fra å fokusere på prestasjoner til mer personlige historier. Det understrekes også at toppidrettsutøvere i dag må være mer enn bare utøvere, de må også fungere som ambassadører og håndtere medieoppmerksomhet.
20 dager siden
Turneren Olivia Dunne, kjent for sin store tilhengerskare på sosiale medier, kritiserer kompensasjonsordningen for collegeutøvere i USA. Hun mener den nye avtalen, som fordeler 28 milliarder kroner fra NCAA, favoriserer idretter som amerikansk fotball og basketball. Dunne argumenterer for at hun gikk glipp av betydelige inntekter før NIL-reglene ble opphevet i 2021, og at systemet ikke anerkjenner verdien hun skapte selv. Hun krever at utøvere kompenseres rettferdig for sin egen markedsverdi, uavhengig av idrettens popularitet.
1 måned siden
Birgit Skarstein kritiserer Norges Skiforbund for manglende rekruttering av parautøvere, spesielt etter det omdiskuterte VM-uttaket i Trondheim. Hun påpeker den lave deltakelsen i VM-sprinten og savner nye fjes i troppen. Skiforbundet, ved Anne Ragnhild Kroken og Ulf Morten Aune, ønsker velkommen en åpen diskusjon om prioriteringer og krav, og understreker behovet for å balansere ulike perspektiver. Isabell Valen uttrykker skuffelse over manglende uttak, mens Vilde Nilsen tror ikke dette vil skade rekrutteringen til paralangrenn. Skarstein fremhever viktigheten av mesterskap for rekruttering og motivasjon.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.
3 måneder siden
En kommentarartikkel kritiserer Idrettsgallaens jury for å konsekvent utelate store fotballstjerner som Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland fra kåringene. Juryen nominerte Magnus Carlsen til «Årets Navn» på overtid, men han ble ikke valgt av publikum. Artikkelen hevder at juryens avgjørelser ikke reflekterer idrettens globale virkelighet, spesielt med tanke på fotballens posisjon og Ødegaards prestasjoner. Det stilles spørsmål ved juryens kompetanse og deres evne til å vurdere prestasjoner på tvers av idretter. Det konkluderes med at utelatelsen av Ødegaard er en sportslig skandale og at juryens vurderinger mangler kunnskap.
1 måned siden
Artikkelen er et svar på et innlegg i VG der St. Sunniva kritiserer klesmerket Villoid for å prioritere influencere fremfor andre kvinner, og foreslår å snakke mindre om «powerwomen». Forfatteren av denne artikkelen er uenig og mener at kvinner bygger business annerledes, med fokus på fellesskap og å løfte hverandre. Priser og nominasjoner gir kvinner en mulighet til å fremme sitt arbeid, noe som bør applauderes. Forfatteren argumenterer for at kvinner skal feire hverandre, også med kommersielle mål, og at det er en falsk motsetning å sette dette opp mot kvinners kamp for rettigheter. Konklusjonen er at vi skal snakke mer om å være «powerwomen».
18 dager siden
Den svenske langrennsstjernen Ebba Andersson reagerer kraftig på behandlingen av kvinnelige utøvere i «Janteloppet». Hun kritiserer arrangøren for å ha redusert premiepengene for dameklassen betraktelig, og føler seg nedprioritert. Andersson mener det er under enhver kritikk at premiepotten for herrene var betydelig høyere, og stiller spørsmål ved om verdien av kvinnelige deltakere blir like høyt verdsatt. Rennleder Pål Trøan Aune forklarer at endringene skyldes lav påmelding i dameklassen, og beklager manglende informasjon om at 20-kilometeren ikke hadde premiepenger. Andersson ser nå frem til ferie etter en sesong med blant annet tre VM-gull.
4 måneder siden
Tennisspiller Nick Kyrgios kritiserer håndteringen av dopingsaker i tennis, spesielt de som involverer Iga Swiatek og Jannik Sinner. Swiatek sonet en måneds utestengelse etter å ha testet positivt for et forbudt hjertemedikament, mens Sinner testet positivt for et anabolt steroid, men ble frikjent av ITIA. Kyrgios mener disse sakene viser et forferdelig bilde av sporten og at tennisintegriteten er svekket. Han mener også at sakene har blitt håndtert dårlig og at det er forskjellsbehandling. ITIA avviser påstandene om forskjellsbehandling. Kyrgios, som selv er en kontroversiell skikkelse, forbereder seg på comeback etter en skadeperiode.
4 måneder siden
Fotballklubben Våg FKs sponsoravtale med skjønnhetskjeden «Blivakker» har skapt intern uro. Damelaget vurderer å ikke bruke draktene med «Blivakker»-logoen, og flere spillere og foreldre er kritiske til budskapet. Tidligere landslagsspiller Marit Helene Fiane Grødum mener logoen sender feil signaler til unge jenter. Våg FK beklager at saken har havnet i media, men understreker at sponsorinntektene er viktige for klubbens drift. «Blivakker» sier de ikke ønsker å definere skjønnhet, men fremme mangfold. Norges Fotballforbund blander seg ikke inn i klubbenes sponsorvalg.
2 dager siden
Norsk kvinnelangrenn sliter med mangel på toppløpere ifølge en analyse. Landslaget for kommende sesong presenterer utfordringer.
1 dag siden
To tennisstjerner har nylig brukt mobiltelefonen under pågående kamper. Dette uvanlige grepet har skapt stor oppmerksomhet i tennismiljøet.
1 måned siden
Den finske VM-løperen Jasmi Joensuu uttrykker sin frustrasjon over mangelen på garderobefasiliteter for kvinnelige utøvere under VM i Trondheim. Hun retter kritikk mot den norske kongefamilien, og antyder at de har tatt i bruk kvinnenes garderobe. VM-sjef Åge Skinstad bekrefter at en garderobe har vært stengt, men ønsker ikke å kommentere årsaken til dette, eller om kongefamilien var involvert.
1 måned siden
Artikkelforfatteren kritiserer bruken av kvinnedagen til sponsede arrangementer som prioriterer markedsføring fremfor å fremme kvinners rettigheter og likestilling. Hun påpeker at disse arrangementene ofte overser kvinner i viktige yrker og de med minoritetsbakgrunn, og savner et fokus på reelle problemer som kvinnehelse og økonomisk ulikhet. Forfatteren oppfordrer til å bruke kvinnedagen til å løfte frem de usynlige kvinnene og sette søkelys på de viktige sakene som fortsatt krever oppmerksomhet.
10 dager siden
En ny regel fra ITIA om at tennisspillere må dusje under oppsyn av dopingkontrollører har skapt debatt. Tidligere tennisprofil Mark Petchey reagerer kraftig og kaller det uakseptabelt. ITIA begrunner kravet med at det er nødvendig for å hindre juks. Norges beste kvinnelige tennisspiller, Malene Helgø, har ingen problemer med reglene og mener de er viktige for å holde idretten ren. Antidoping Norge har løst problemstillingen ved å ikke tillate dusjing før prøven er avlagt.