Verdens minste og største hund har møttes for første gang i USA. Møtet fant sted i Idaho Falls og ble arrangert av Guinness rekordbok.
Chihuahuaen Pearl, som innehar tittelen som verdens minste hund med en høyde på kun 9,14 centimeter, har nylig hatt et unikt møte med den danske herregårdshunden Reginald, som med sine 1 meter er verdens høyeste hund. Møtet, som ble tilrettelagt av Guinness rekordbok, fant sted i Idaho Falls i USA.
Til tross for den markante størrelsesforskjellen, beskrives møtet som svært vellykket. Ifølge eierne, Vanesa Semler for Pearl og Sam Johnson Reiss for Reginald, fant hundene tonen raskt.
Reginald viste seg å være en forsiktig kjempe, og begge hundene deler en forkjærlighet for oppmerksomhet og har sine egne "diva"-tendenser.
Vanesa Semler
Sam Johnson Reiss
Guinness rekordbok
The Guardian
The Washington Post
Idaho Falls
USA
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Fremskrittspartiet vedtok på sitt landsmøte et nytt partiprogram med mål om regjeringsdeltakelse. Partiet går inn for strengere straffer, inkludert livstid og utvidet forvaring, kutt i offentlig sektor som Utrykningspolitiet og Innovasjon Norge, og vil kreve kunnskapsministerposten. Mest kontroversielt vedtok landsmøtet, mot partiledelsens råd, å tillate surrogati i Norge. Andre vedtak inkluderer nei til gratis ferger og elektrifisering av Melkøya, samt ja til kasinoer og gasskraftverk. Analyser peker på en stilendring hos leder Sylvi Listhaug, men at Trump kan være en utfordring for partiets fokus.
Kine Asper Vistnes, nestleder i Fellesforbundet, stiller som kandidat til ledervervet i LO. Beslutningen kom etter at Jørn Eggum trakk sitt kandidatur som følge av mediesaker. Vistnes har mottatt sterk oppfordring fra Fellesforbundet og Fagforbundet, som til sammen representerer et flertall av delegatene på LO-kongressen, og regnes nå som favoritt til å etterfølge Peggy Hessen Følsvik. Valgkomiteens leder bekrefter at det nå er to sterke kandidater.
Donald Trump har i et intervju utelukket å søke en tredje presidentperiode, og anerkjenner grunnlovens begrensning på to perioder. Samtidig planlegger administrasjonen massedeportasjoner av innvandrere ved hjelp av Palantir-teknologi og en avtale med El Salvador om bruk av det omstridte Cecot-fengselet, selv for personer uten kriminelt rulleblad. Canadas nyvalgte statsminister Mark Carney skal møte Trump i Washington tirsdag, i et forsøk på å håndtere et anstrengt forhold preget av Trumps tollpolitikk og uttalelser.
Det er bred forventning om at Norges Bank holder styringsrenten uendret på 4,5 prosent ved rentemøtet denne uken. Sentralbanken har vært mer avventende med kutt enn andre land grunnet høy inflasjon. Usikkerhet knyttet til internasjonal økonomi, Trumps handelspolitikk og en svak kronekurs påvirker utsiktene, og økonomene er uenige om tidspunktet for eventuelle rentekutt senere i år. Samtidig har dollaren svekket seg betydelig den siste tiden, og flere storbanker venter videre fall mot euro og norske kroner.
Houthi-bevegelsen i Jemen har tatt på seg ansvaret for et missilangrep som traff nær Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv i Israel. Angrepet førte til at flere personer ble skadet og flytrafikken ble midlertidig stanset. Houthiene hevder angrepet viser deres evne til å ramme beskyttede mål og er i solidaritet med palestinerne. Israels forsvarsminister har varslet harde tiltak som svar på angrepet.
50 norske organisasjoner, inkludert LO og Amnesty, kritiserer Oljefondets investeringer i israelsk-okkuperte områder i et brev til finansministeren. De viser til at FN-domstolen har fastslått at okkupasjonen er ulovlig og at regjeringen fraråder handel knyttet til bosetningene. Organisasjonene mener det er doble standarder når fondet likevel investerer der, mens Etikkrådet viser til sitt mandat. Finansdepartementet forsvarer dagens rammeverk for fondet.
2 måneder siden
En hund som forsvant fra sin eier i Las Vegas i 2016, dukket opp igjen i St. George, nesten 200 kilometer unna, ni år senere. Hunden hadde i mellomtiden bodd hos flere forskjellige personer, uten at noen hadde oppdaget mikrochipen. Familien som hadde hatt hunden de siste årene, var uvitende om at den var savnet. Da hunden havnet hos dyrebeskyttelsen, ble mikrochipen oppdaget, og den opprinnelige eieren ble kontaktet. Eieren lot hunden bli hos familien i St. George, siden den hadde bodd der i åtte år. Politiet oppfordrer folk til å mikrochippe kjæledyrene sine og å ta med tapte dyr til veterinær eller dyrehjem.
7 dager siden
En liten dachshund forsvant under en campingtur i Australia. Etter 529 dager på rømmen i villmarken er hunden nå funnet i live.
1 måned siden
Verdens største hundeshow, «Crufts», arrangeres i Birmingham med over 20 000 deltakende hunder fra hele verden. Årets arrangement markerer 75-årsjubileet og forventes å trekke rundt 150 000 besøkende over fire dager. I tillegg til konkurranser om beste rase og beste hund, byr programmet på aktiviteter som flyball og agility. West Midlands Police vil også ha oppvisninger med sine valper, og en ny rase, polsk jakthund, er inkludert i programmet for 2025.
1 måned siden
Dachshunden Valerie forsvant under en ferietur på Kangaroo Island i Australia i november 2023. Eierne lette etter henne, men måtte til slutt reise hjem uten hunden. Etter 16 måneder kom meldingen om at Valerie var observert i live i villmarken. Dyreorganisasjonen Kangala Wildlife Rescue forsøker nå å fange henne og gjenforene henne med eierne. Eksperter er overrasket over at en så liten hund har klart seg selv så lenge i naturen, og antar at hun har overlevd ved å drikke vann og spise åtsler.
2 måneder siden
Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen fra Sande i Holmestrand vant den irske finalen i Eurovision med låten «Laika Party». Kristiansen uttrykker stor overraskelse og glede over seieren, og ser frem til å representere Irland i den internasjonale finalen i Basel. «Laika Party» er inspirert av historien om hunden Laika, som ble sendt ut i verdensrommet. Kristiansen ønsket å skape en mer positiv historie for Laika gjennom sangen. Hun havnet i den irske utvelgelsen gjennom et tilfeldig samarbeid med en irsk låtskriver under en låtskrivercamp i Norge. Kristiansen har tidligere deltatt i Melodi Grand Prix i Norge, men opplever den irske scenen som annerledes, spesielt med mer dans.
1 måned siden
Anne Mette Martinsen fra Raumnes tar ofte med seg geita Oddvar på tur sammen med hundene sine. Oddvar, som opprinnelig var til salgs sammen med et småbruk, ble en del av familien og går fritt rundt på tunet. Han er vant til å gå i bånd, liker oppmerksomhet og deltar til og med på arrangementer. Martinsen har nylig kjøpt to geiter til, slik at Oddvar får selskap av sin egen art.
16 dager siden
Hundetrener Maren Teien Rørvik er aktuell med en ny sesong av «Fra bølle til bestevenn» på NRK. I den nye sesongen introduseres rangering av deltakerne, og svenske Fredrik Steen er med som ekstra hundetrener. Teien Rørvik understreker viktigheten av å prioritere tid til sine interesser som å reise med bobil, være i hagen og gå turer med hundene sine. Hun holder sine fremtidsplaner hemmelige, men avslører at hun jobber med å videreutvikle sitt hundekonsept.
4 måneder siden
Norske kjendiser har delt glimt fra sin julefeiring. Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard viste frem koselige bilder fra juleforberedelsene, mens Elisabeth Asserson Ingebrigtsen delte et bilde av sin familie. Jan Thomas og Harlem Alexander feiret jul i Mexico, mens hunden deres ble passet på av familien Tvedten. Jorun Stiansen delte bilder fra julemiddagen, og Else Kåss Furuseth benyttet anledningen til å snakke om selvmordsforebygging. Sophie Stray Spetalen uttrykte glede over å ha deltatt på julegudstjenesten, og Karianne Vilde Spetalen ga ektemannen en bunad i julegave.
2 måneder siden
Jørgine «Funkygine» Vasstrand deltar i Femundløpet for tredje gang, men er bekymret for de vanskelige forholdene med lite snø og mye stein, som kan føre til skader på hundene. Hun prioriterer hundenes sikkerhet og vurderer å sette igjen hunder underveis om nødvendig. I år er også VM i hundekjøring en del av Femundløpet, noe Vasstrand synes er spennende. Hun beskriver hundekjøring som en sport med et sterkt fellesskap og mye glede, og håper flere vil få øynene opp for den.
3 måneder siden
Familiehunden «Lillemin» rømte fra hjemmet på Dokka på nyttårsaften på grunn av fyrverkeri. Familien lette etter hunden i tre uker, og en stor leteaksjon ble satt i gang i nærområdet. Etter to uker fikk de tips om at hunden kanskje var i en låve, men letingen ga ingen resultater. Plutselig dukket «Lillemin» opp utenfor hjemmet. Hunden var dehydrert, lettere og sulten, men ellers i god form. Familien er svært takknemlig for all hjelp de har fått i leteaksjonen, og de vet ikke hvor hunden har vært i de tre ukene.
3 måneder siden
Familiehunden «Lillemin» rømte fra hjemmet på Dokka på nyttårsaften på grunn av fyrverkeri. Familien startet en stor leteaksjon i nærområdet, men uten hell. Etter tre uker dukket hunden plutselig opp utenfor hjemmet. «Lillemin» var dehydrert, lettere og sulten, men ellers i god form. Familien er svært takknemlig for all hjelp de har fått i leteaksjonen, og er lykkelige over å ha hunden trygt hjemme igjen. Hvor hunden har vært i de tre ukene er fortsatt et mysterium.
3 måneder siden
Skøyteløperne Ragne Wiklund og Kristian Gamme Ulekleiv er blitt kjærester, og begge vant nylig NM i allround. De fant tonen gjennom felles trening, hvor de begge liker å gjøre treningsøktene til opplevelser. Wiklund, som er dobbel verdensmester, sier hun får nye perspektiver på sin trening fra Ulekleiv, spesielt innen hurtighet og restitusjon. Ulekleiv på sin side, mener Wiklund har hjulpet han med å strukturere både trening og hverdag. Selv om de tilbringer mye tid sammen, er de ikke samboere. De ser begge frem til kommende EM i Heerenveen og VM på Hamar, hvor de vil konkurrere foran familie og venner.
13 dager siden
Cesar, en seks år gammel blandingshund, måtte akuttopereres for prolaps etter en skade som gjorde ham lam i bakbeina. Eieren Airi Laanepuu sto overfor valget mellom operasjon eller avliving, og valgte operasjon. Til tross for at Cesar var forsikret, dekket forsikringen kun 30.000 kroner av de totale veterinærkostnadene som allerede har nådd 120.000 kroner, og kan stige til 140.000 kroner eller mer med rehabilitering. Airi, som er ufør og alenemor, har opprettet en innsamlingsaksjon for å få økonomisk hjelp. Veterinærkostnadene har økt betydelig de siste årene, noe flere forsikringsselskaper bekrefter, og dekningen varierer. Cesar er i bedring, men trenger fortsatt fysioterapi og oppfølging, noe som er kostbart. Eksperter anbefaler hundeeiere å nøye vurdere forsikringsdekning og økonomi før valg av forsikring. Airi feiret nylig sin 50-årsdag på gulvet sammen med Cesar for å være nær ham under rehabiliteringen.
3 måneder siden
Antallet hunder og katter som ble chipmerket i Norge falt betydelig i 2023, med en nedgang på 21 prosent sammenlignet med rekordåret 2021. Nedgangen er størst for hunder, mens antall katter holder seg relativt stabilt. Markedssjef i DyreID, Sasja Rygg, mener nedgangen skyldes at folk har mindre tid til dyrehold, ikke bare økte kostnader. De mest populære navnene er fortsatt Milo og Luna for hunder, og Simba og Luna for katter. Blandingsraser og huskatter er mest populære, mens Border Collie, Golden Retriever og Labrador Retriever er de mest populære rasehundene. Rygg understreker viktigheten av å velge en rase som passer eierens livsstil og energinivå.
3 måneder siden
I TV-programmet «Boksen» møtte Espen Fiveland sin frykt for hunder, som stammer fra en traumatisk barndomsopplevelse der han ble jaget og bitt av en hund. Under innspillingen av programmet, hvor han måtte løpe fra en hund, ble traumet vekket til live, og han brøt ut i gråt. Hans kollega, Desta Beeder, ble kontaktet av produksjonen på forhånd for å vurdere hans reaksjon. Både Fiveland og Beeder oppfordrer hundeeiere til å være hensynsfulle og bruke bånd i folkemengder, da ikke alle er komfortable med løse hunder. Beeder uttrykker stor respekt for Fivelands innsats og sårbarhet, og støtter hans oppfordring om å bruke bånd.