En ny episode av podkasten Penger, pølser og politikk er klar. Episoden tar for seg aktuelle temaer innen økonomi og politikk.
En ny episode av podkasten Penger, pølser og politikk er lansert. Denne ukens episode fokuserer på flere aktuelle temaer, inkludert det kommende ledervalget i LO og en analyse av utsiktene for aksjemarkedet.
I tillegg berører podkasten emner som pavevalget, akvariet i Drøbak og det nylige valget i Australia. En sentral problemstilling som tas opp er hvem investorer bør følge nå som Warren Buffett angivelig gir seg.
Podkasten, som kommer hver mandag, dekker saker i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk og har bidrag fra økonomikommentatorene Ina Vedde-Fjærestad og Sindre Heyerdahl, børskommentator Roar Valderhaug, politisk redaktør Torbjørn Røe Isaksen og produsent Erik Holm-Nyvold. Episoden er tilgjengelig på flere plattformer.
Ina Vedde-Fjærestad
Sindre Heyerdahl
Roar Valderhaug
Torbjørn Røe Isaksen
Erik Holm-Nyvold
Warren Buffett
LO
E24
Apple
Spotify
Podme
Drøbak
Australia
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Israelske myndigheter bekrefter planer om en ny, intensiv offensiv i Gaza med mål om permanent militær tilstedeværelse og mulig tømming av Nord-Gaza for sivile. Samtidig forverres den humanitære krisen, med akutt mangel på nødhjelp siden mars grunnet israelsk blokade, og rapporter om barn som dør av sult. Nye israelske regler for internasjonale hjelpeorganisasjoner på Vestbredden og i Gaza skaper frykt for at viktig arbeid stanses.
India har gjennomført militære angrep i Pakistan og pakistanskkontrollert Kashmir, kalt «Operasjon Sindoor». India hevder målene var terrorinfrastruktur, mens Pakistan rapporterer at indiske missiler traff militære mål, drepte minst ett barn og skadet to personer. Pakistan har varslet et svar på angrepene, som kommer etter et tidligere angrep i indisk Kashmir der 26 sivile ble drept.
EU-kommisjonen har lagt frem en plan for å stanse all import av russisk energi, inkludert gass og brensel til kjernekraftverk, innen utgangen av 2027. Målet er å kutte Russlands finansiering av krigen i Ukraina. Planen innebærer forbud mot nye gasskontrakter fra slutten av 2025. Dette skjer etter at EU har økt importen av flytende naturgass (LNG) fra Russland, til tross for tidligere sanksjoner.
Kine Asper Vistnes er eneste gjenværende kandidat og storfavoritt til å bli ny LO-leder etter at Frode Alfheim trakk seg. Valget skjer på LO-kongressen torsdag. Kongressen vil også preges av store debatter om fremtidens AFP-ordning, der Fagforbundet ønsker radikale endringer, og et krav fra Fellesforbundet-veteraner om nasjonal kontroll over strømpriser.
Stortinget behandler tirsdag kveld Norges fremtidige oljepolitikk, inkludert den 26. konsesjonsrunden og elektrifisering av Melkøya. Uavhengig representant Christian Tybring-Gjeddes stemme er avgjørende. Det ligger an til flertall for å forberede den 26. konsesjonsrunden, da Tybring-Gjedde støtter Senterpartiets forslag. Et kompromissforslag om alternativer til Melkøya-elektrifisering ser derimot ut til å mangle flertall.
3 måneder siden
En ny episode av podkasten «Penger, pølser og politikk» er ute, med E24s børskommentator Roar Valderhaug som gjest. Episoden tar for seg flere aktuelle temaer, inkludert Donald Trumps mulige innvirkning på norske aksjer og rentesetting, samt TikTok. Det diskuteres også om det kommer nye signaler om rentekutt fra Ida Wolden Bache etter onsdagens rentemøte, og Sindre kommer med sine spådommer om antall rentekutt i år. Podkasten, som publiseres hver mandag, fokuserer på saker i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk, og er tilgjengelig på flere plattformer.
3 måneder siden
Denne ukens episode av 'Penger, pølser og politikk' tar for seg flere aktuelle temaer. Podkasten diskuterer Trumps innføring av tollmurer mot flere land og hvilke konsekvenser dette kan ha for Europa. I tillegg analyseres regjeringskrisen etter at Senterpartiet trakk seg, og spekulasjonene rundt hvem som blir de nye ministrene. Børskommentator Roar Valderhaug gir også innsikt i forkant av Equinors kapitalmarkedsdag. Podkasten publiseres hver mandag og tar for seg saker i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk.
8 dager siden
En ny episode av podkasten Penger, pølser og politikk er ute. Episoden tar for seg aktuelle temaer innen økonomi og politikk.
1 måned siden
I denne ukens episode av "Penger, pølser og politikk" diskuteres det kommende rentemøtet og spekuleres i om Ida Wolden Bache vil sette ned renten. Podkasten tar også for seg dollarens nedgang og mulige politiske motiver fra Trump. Torbjørn Røe Isaksen reflekterer rundt Høyres landsmøte. Fra mai vil podkasten kun være tilgjengelig i egen feed. Podkasten kommer hver mandag og analyserer skjæringspunktet mellom økonomi og politikk med Ina Vedde-Fjærestad, Sindre Heyerdahl, Torbjørn Røe Isaksen og Erik Holm-Nyvold.
2 måneder siden
I den nyeste episoden av 'Penger, pølser og politikk' diskuteres det kommende maktskiftet i Tyskland og hvordan dette kan påvirke norsk økonomi. Podkasten tar også for seg Trumps Kina-politikk, og spørsmålet om hvorvidt hans strategi kan defineres som nyimperialistisk. Økonomikommentatorer og politisk redaktør analyserer ukens viktigste hendelser i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk. Episoden er tilgjengelig på diverse plattformer.
1 måned siden
I en ny episode av podkasten 'Penger, pølser og politikk' diskuteres flere aktuelle temaer innen økonomi og politikk. Blant annet analyseres president Donald Trumps planlagte toller mot land USA handler med. I tillegg diskuteres den pågående meglingen i lønnsoppgjøret og LOs kritikk av Norges Banks rentefastsettelse. Episoden berører også temaet raketter. Fra mai vil podkasten være tilgjengelig i en egen feed.
22 dager siden
I en påskeepisode av 'Penger, pølser og politikk' analyseres handelskonflikten mellom Kina og USA, samt dens innvirkning på aksje- og rentemarkedene. Podkasten undersøker årsakene til konflikten og mulige fremtidige utfall. Fra mai vil podkasten kun være tilgjengelig via egen feed. 'Penger, pølser og politikk' publiseres hver mandag og tar for seg aktuelle saker i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk, med bidrag fra flere kommentatorer og en politisk redaktør.
3 måneder siden
En ny episode av podkasten «Penger, pølser og politikk» er ute, og tar for seg aktuelle økonomiske og politiske temaer. Episoden ser nærmere på hvorfor europeiske selskaper ikke er like fremtredende som sine internasjonale konkurrenter, og diskuterer EU-kommisjonens planer for å styrke Europas konkurransekraft. I tillegg trekkes det paralleller til innsikten fra Martin Bech Holtes bok. Podkasten tar også for seg kommende inflasjonstall og ser fremover etter forrige ukes livepod på NHOs årskonferanse. Podkasten er tilgjengelig på flere plattformer.
2 måneder siden
I den nyeste episoden av «Penger, pølser og politikk» diskuteres Jens Stoltenbergs nylige comeback og hans fremtidige rolle. Panelet, bestående av Torbjørn Røe Isaksen, Sindre Heyerdahl og Ina Vedde-Fjærestad, analyserer også Donald Trumps handelsbarrierer og vurderer om Wall Street kan bidra til å dempe de økonomiske konsekvensene. Podkasten tar for seg aktuelle temaer i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk, og gir lytterne en oversikt over hva de kan forvente i uken som kommer. Episoden er tilgjengelig på flere plattformer.
4 måneder siden
Podkasten 'Penger, Pølser og Politikk' er ute med en ny episode. Denne uken diskuteres sentralbankens rentebeslutning og den tilhørende pengepolitiske rapporten, der det spekuleres i om det kommer signaler om fremtidige rentekutt. I tillegg tas det opp usikkerheten rundt fornyelsen av IA-avtalen, som utløper ved nyttår. Podkasten dykker også ned i den globale nisseøkonomien for å se på verdien av nissenes gaver. Episoden er tilgjengelig på flere plattformer og publiseres hver mandag etter lunsj.
20 dager siden
Podkasten «Penger, pølser og politikk» har publisert en episode fra Bergen, der de diskuterer skatt med Frp-leder Sylvi Listhaug. Episoden tar også for seg handels- og geopolitikk med Tim Figures og Tom Standage fra The Economist. Podkasten er tilgjengelig på flere plattformer, men vil fra mai kun være tilgjengelig i egen feed. «Penger, pølser og politikk» publiseres hver mandag og tar for seg saker i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk.
1 måned siden
I den nyeste episoden av podkasten «Penger, pølser og politikk» diskuteres aktuelle økonomiske og politiske temaer. Hovedfokus er på hvorvidt den økende prisveksten kan føre til at et planlagt rentekutt i mars må avlyses. Podkasten tar også for seg finansministerens tidligere forsøk på å etablere en skattekommisjon, samt oppstarten av regjeringens budsjettarbeid. I tillegg nevnes nye toller som skal iverksettes fra Det hvite hus. Episoden er tilgjengelig på flere podkastplattformer.
3 måneder siden
En ny episode av podkasten Penger, pølser og politikk er tilgjengelig. Denne uken diskuteres et potensielt teknologiras på børsen i USA, utløst av et kinesisk AI-selskap. I tillegg analyseres regjeringens vanskeligheter med å implementere EUs fjerde energimarkedspakke, og muligheten for en Sp-exit eller en utsettelse av avgjørelsen. Podkasten introduserer også en ny spalte. Episoden er tilgjengelig på vanlige podkastplattformer.
2 måneder siden
Denne episoden av «Penger, pølser og politikk» tar for seg flere aktuelle temaer. Podkasten diskuterer ettervirkningene av et skandalemøte i Det hvite hus og hvilke konsekvenser dette kan få for Norge. De analyserer også Trumps ambisjoner om å gjøre USA til en ledende kryptonasjon, og hvordan hans uttalelser påvirker kryptovalutamarkedet. Til slutt tar de for seg spekulasjonene rundt navnet på Elon Musks yngste barn. Podkasten er tilgjengelig på flere plattformer.
1 måned siden
I den nyeste episoden av «Penger, pølser og politikk» diskuteres europeisk opprustning og hvorvidt Trump har samlet Europa. Podkasten tar også for seg muligheten for en ny EU-debatt i Norge, og lytterne får en quiz om Østerrike. Ina deler en historie fra tollen på Svinesund. Fra mai vil podkasten kun være tilgjengelig i egen feed. Podkasten gir deg innsikt i skjæringspunktet mellom økonomi og politikk hver mandag etter lunsj, med Ina Vedde-Fjærestad, Sindre Heyerdahl, Torbjørn Røe Isaksen og Erik Holm-Nyvold.